ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Έρευνες για τον εντοπισμό τριών αναρριχητών που αγνοούνται στα Καλάβρυτα


Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες το βράδυ μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής στην περιοχή Ύδατα Στυγός, κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, για τον εντοπισμό τριών χιονοδρόμων-χειμερινών αναρριχητών που αγνοούνται.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα τρία άτομα που θεωρούνται έμπειρα στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία ξεκίνησαν από το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων για να ανέβουν στο Χελμό. Τους είδαν για τελευταία φορά στη Στύγα χθες το πρωί.

Τα τρία άτομα αναζητήθηκαν από το προσωπικό του χιονοδρομικού κέντρου, καθώς είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο χώρο στάθμευσης της εγκατάστασης. Σύμφωνα με το kalavrytanews.gr, το προσωπικό προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί τους, αλλά χωρίς αποτέλεσμα (το κινητό τους χτυπούσε).

Ξεκίνησε η αναζήτηση των χιονοδρόμων-αναρριχητών από εργαζόμενους του χιονοδρομικού κέντρου και ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία. Στην επιχείρηση συμμετέχουν 22 πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνα και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, καθώς και ομάδα χειριστών συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, περιπολικό της ΕΛΑΣ και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Στην περιοχή επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες αλλά οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές.

 

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/9rxYJn2
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Έρευνες για τον εντοπισμό τριών αναρριχητών που αγνοούνται στα Καλάβρυτα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">