ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Επί εποχής ''αναμορφωτή'' συρρικνώνεται ο δήμος !


Είναι πρωτοφανής για τα χρονικά ενός εύπορου δήμου του Ν.Αττικής, όπως είναι ο Δήμος Γλυφάδας,  η σχεδόν καθολική συρρίκνωση του δήμου επί ημερών Γ. Παπανικολάου.

Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος

Αν και όντως εύπορος ο Δήμος Γλυφάδας η  ευμάρεια του είναι περιορισμένη και στοχευμένα διατίθεται ανάμεσα στους διαχειριστές διοικούντες , μερίδα αντιπολιτευομένων, καθώς και σε μια χούφτα συστημικούς κόλακες.

Δεν κάνετε τον ''κόπο'' οι ''γαλάζιοι'' αιρετοί του Δήμου Γλυφάδας να παρέχετε και στον υποφαινόμενο όσα ήδη έχετε παρέχει σε γνωστούς ημετέρους και κόλακες σας ώστε να κάνουμε συνολικά διαπιστώσεις τι μπορεί να προκύψει σε τοπικό επίπεδο, για πάντα , αντί όσων κάνουν ''αρπαχτές'' πλουτίζοντας τα προσωπικά τους περιουσιακά στοιχεία και έπειτα γίνονται ''καπνός'' ;

Οι περίεργες καταστάσεις πυκνά - συχνά έχουν σήμα κατατεθέν την ''γαλάζια'' διοίκηση του δήμου με πρακτικές οι οποίες τουλάχιστον προσβάλουν την τοπική κοινωνία.

Ενώ είναι δεδομένο ότι υφίσταται μια διαχειριστική διοικούσα αρχή η οποία επί μια επταετία διαμορφώνει προνομιούχους και μη , με ωφελημένους τα μέγιστα και αντιθέτως με δημότες οι οποίοι βιώνουν τα δύο μέτρα και σταθμά , πάμπολλες φορές διαπιστώνουν διοικητικές επιλογές τις οποίες καλύτερα ποτέ να μην ακολουθούσαν.

Μοίρασμα ξυλείας από τον Δήμο Γλυφάδας !

Ενδεικτικά να σας θυμίσουμε το πρόσφατο ''μοίρασμα της ξυλείας''  στην τοπική κοινωνία της Γλυφάδας , το οποίο για πολλοστή φορά ανακοινώθηκε από την πλευρά των διοικούντων του δήμου Γλυφάδας σαν να λύνουν το ενεργειακό πρόβλημα 100.000 χιλιάδων δημοτών.

Ασφαλώς είναι σαφές ότι η εν λόγω ξυλεία , η οποία αποτελούσε κυρίως τα πεσμένα κλαριά δέντρων λόγω της χιονοπτώσεως , δεν επαρκούν ούτε για τις ενεργειακές ανάγκες μιας οικογένειας συμπολιτών μας, ώστε να καλύψει τις χειμερινές της ανάγκες.

Αν θέλετε να είμαστε περισσότερο σαφείς η εν λόγω ''ποσότητα ξυλείας'' για να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας της Γλυφάδας , και ειδικότερα και των 100 περίπου χιλιάδων κατοίκων , ο δήμος πρέπει να παρέχει από ένα κουταλάκι του γλυκού πριονίδι σε κάθε κάτοικο ! ( Ελπίζουμε να είμαστε απόλυτα σαφείς. )

Επί εποχής ''αναμορφωτή'' συρρικνώνεται ο δήμος διότι μπορούμε να προβούμε σε συνυρμούς ότι με ένα κουταλάκι του γλυκού πριονίδι μπορούν να λύσουν χιλιάδες συμπολιτών μας το ενεργειακό τους ζήτημα.

Εμείς από το δικό μας μετερίζι θεωρούμε ότι οι εν λόγω τακτικές των διοικούντων προσβάλλουν την νοημοσύνη της τοπικής μας κοινωνίας, και ειδικότερα όταν τόσο οι διοικούντες, όσο και πληθώρα ημετέρων τους, ''ξεκοκαλίζουν τον αγλαίορα'' του δημοτικού χρήματος.

Τα δυο μέτρα και σταθμά τελούν σε ισχύ επί μια επταετία ,  και αναφορικά με τα big mouth τα οποία αναφέρουν ότι  ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αλήθεια ότι δεν έχει κρύψει την απέχθεια του για τον Παπανικολάου , κάτι περισσότερο γνωρίζουν από τους κόλακες , διότι ο Μητσοτάκης μόνο χαζός δεν είναι ώστε να πιστεύει τους έμμισθους κόλακες, καθώς και τους παρατρεχάμενους, καθώς επίσης, η φιλοπαραταξιακή εφημερίδα της ΝΔ που αναδημοσίευσε το εν λόγω άρθρο από άδαείς απαρτίζεται?

- Εμείς πλην της δεδομένης ανάγκης να παρέχουμε και λίγο χιούμορ σε τοπικό επίπεδο πρέπει να επισημάνουμε ότι ακόμα και σήμερα πιστεύουμε σε κάποια παναθρώπινα και sosial ιδεώδη, άρα επιδίωξή μας είναι να ακολουθείται μια πολιτική - η ίδια - για όλους. ( Ασφαλώς δεν μπορούν να το τηρήσουν ούτε οι ακραίοι της αριστεράς , ούτε τα Πασόκια , και απεδείχθει περίτρανα σε τοπικό επίπεδο σε μια ΟΜ με πολλές συνιστώσες στην οποία την ίδια χρονική περίοδο ευνοούσαν τους κολλητούς και υπονόμευαν τους άλλους. )

- Αναφορικά με το 80% ψήφους , το οποίο αναφέρουν ορισμένοι κόλακες και ευεργετημένοι του Παπανικολάου , ας κάνουν το κόπο να αναφέρουν στους συμπολίτες μας από πόσους ψηφίσαντες ; 

- Παράλληλα να αναφέρετε ποιο ήταν το ποσοστό αποχής στις δημοτικές εκλογές ,  καθώς επίσης , ποιοι εκ των συμπολιτών μας θα ψήφιζαν ξανά αυταπόδεικτα υπάνθρωπους και κλίκες οι οποίες υπηρετούν τα προσωπικά τους συμφέροντα ?  Δεν δοκιμάστηκαν ; 

- Όσα αποφάσισαν και έπραξαν σε τοπικό επίπεδο δήθεν αριστεροί, της ΛΑΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, και κάποιοι τέως του ΠΑΣΟΚ,  κατά ημών και άλλων συμπολιτών μας, εμείς δεν τα έχουμε πράξει ούτε στο ζωϊκό βασίλειο. Ούτε στα αδέσποτα και τα οικιακά ζωάκια. (Δεν υπήρξε ούτε μια φορά ένα αδέσποτο να ζητήσει την βοήθειά μας και εμείς να το εξαιρέσουμε, ενώ οι δήθεν ''προοδευτικοί'' είχαν μοναδική τους αξίωση, πίσω από την πλάτη μας, και έπειτα από χρόνια αγωνιστικότητας και διαδρομής, να εξαιρέσουν τους αυτόχθονες από τις εκλογές και να συμμετάσχουν αποκλειστικά οι ίδιοι/ες ! Σημειώνουμε ότι ουδείς εξ αυτών είναι αυτόχθον γεννημένος/η στον Δήμο Γλυφάδας και όμως άπαντες επιθυμούν διακαώς μια θέση στα δημοτικά έδρανα και τον πρώτο λόγο και ρόλο ! Μήπως δεν δοκιμάστηκαν ;  )

- Αγνοεί κάποιος από εσάς ότι διαφορετικές επιλογές γίνονται από τους εκάστοτε ''διαχειριστές'' - ''πολιτικούς'' για τους κόλακες , τους κολλητούς, και τους παρατρεχάμενους σε σχέση με τους υπολοίπους ; ( Αυτό δεν αφορά ''γαλάζιους'' , ''πράσινους'', κόκκινους'' αποτελεί την κοινή πρακτική μιας αχαρακτήριστης φάρας που άλλα ποιεί δεξιά και άλλα αριστερά.)

ΥΓ:Το γεγονός να κλείνουν οι τοπικές ιστοσελίδες , είτε να υπολειτουργούν , και αυτό μάλλον εντάσσεται στις πολιτικές Ανάπτυξης της τοπικής μας κοινωνίας από τον ''αναμορφωτή'' δήμαρχο και την διοικούσα αρχή. 

* Στους αστερίσκους ειπώνονται από την πλευρά μου τα σημαντικότερα. ''Στα ψιλά γράμματα''.Γλυφάδα: Επί εποχής ''αναμορφωτή'' συρρικνώνεται ο δήμος !

* Αυτό που έχει διαμορφωθεί ειδικά στον Δήμο της Γλυφάδας είναι μοναδικό τόσο σε ελλαδικό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Χιλιάδες επιχειρηματίες,  καθώς και δημότες , δήμαρχοι, κ.α., ενώ βρίσκονται στα όρια του δήμου Γλυφάδας στηρίζουν έμπρακτα οτιδήποτε εκτός του δήμου και της πόλης, άρα αυταπόδεικτα προκύπτει η συρρίκνωση του δήμου - (του 'τοπικού πολιτισμού'). 

* Στο στόμα κάθε νεοέλληνα υπάρχει και βγαίνει αβίαστα η λέξη  Καραγκιόζης για οποιονδήποτε άλλο , πλήν του ιδίου, όμως αν δείτε την συνολική δομή λειτουργίας του κάθε ένα σήμερα στο τόπο μας είναι ταυτόσημη του Καραγκιόζη. Κάθε ένας για την πάρτη του, και ένας δήμος με ''εκπροσώπους'' οι οποίοι επίσης εκπροσωπούν κυρίως το άτομό τους και τα προσωπικά τους συμφέροντα. ( ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ) 

* Δυστυχώς για πολλοστή φορά τα κόμματα στον Δήμο Γλυφάδας δεν διαμόρφωσαν ορθή χρηστή διαχείριση - διοίκηση με γνώμονα το σύνολο του οποίου διαχειρίζονται τα χρήματα. Το ίδιο - πανομοιότυπο μοντέλο το οποίο δεν διαμορφώνει ορθή συνοχή μιας τοπικής κοινωνίας και των συμφερόντων της ακολουθούν άπαντες.

* Γιατί έκλεισε η σελίδα του έτερου ο οποίος έριξε στη τσέπη 150.000 χιλιάδες ευρώ έπειτα από παράνομες συμβάσεις του Παπανικολάου ; Δεν ήταν αρκετά ? Εμείς δεν έχουμε δει από τον δήμο ούτε ένα ευρώ και την διατηρούμε - όπως μπορούμε - την σελίδα. Μήπως τις κλείνουν ώστε να ειπωθεί ξανά το ίδιο παραμύθι για νέες συμβάσεις και παροχές κάτω από τα τραπέζια που ισχύουν για τον άλλο έτερο με τις ίδιες πρακτικές, ο οποίος επίσης, είχε κλείσει την σελίδα και πήγε στον δήμο και κλαψούριζε ώστε να του κάνουν παροχές ;

* Αν υπάρχουν σε ένα Δήμο ενδεικτικά πέντε, και επί εποχής του Χ γίνονται δύο, προκύπτει η όχι συρρίκνωση ; Ακόμα και η  τελευταία κωμόπολη της χώρας μας διαθέτει δέκα τοπικές ιστοσελίδες και πέντε ραδιοτηλεοράσεις. Ακόμα και το γεγονός μια παράταξη να λάβει το 80% των ψήφων , και όλες οι υπόλοιπες μαζί - συνολικά - ούτε το 20% των ψηφισάντων, δεν αποτελεί κορυφαία συρρίκνωση της τοπικής δημοκρατίας ; Είναι σαφές κυρίες και κύριοι ότι στον Δήμο Γλυφάδας δεν κατοικούν 80% Νεοδημοκράτες, ούτε δύναται η ''γαλάζια'' δημοτική αρχή να καλύψει τις προσδοκίες του 80% των ψηφισάντων.

* Πείτε μας επιτέλους τι ισχύει στον εύπορο δήμο της Γλυφάδας από την τοπική κοινωνία,  και σε καμία περίπτωση απ' όσους ήρθαν τοπικά προχθές ; Σας είναι δύσκολο ? Δεν έχετε στοιχειοθετημένα μια σειρά από επιχειρήματα ? Ειδικά σήμερα συνολικά δεν γνωρίζεται ότι δοκιμάστηκαν στην πράξη σοσιαλιστές , νεοφιλελεύθεροι, και το ''πρώτη φορά αριστερά'' ? Τι ακριβός ίσχυσε με όλους αυτούς ? Ίσχυσε το πανομοιότυπο...‘’μια από τα ίδια‘’: $$&$$ ! (Εξαιρούνται όσοι/ες νοίκιασαν - αγόρασαν ''προχθές'' οτιδήποτε τοπικά και άλλαξαν έδρα .)

* Εμείς επί δεκαετίες στην όποια λειτουργία μας δεν εξαιρέσαμε κανέναν. Έχουμε δημοσιοποιήσει καταγγελλίες, είτε θέματα, από ολόκληρο το φάσμα της κοινωνίας. Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό όσα ισχύουν σήμερα δεδομένης της υπολειτουργίας της ιστοσελίδας.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Επί εποχής ''αναμορφωτή'' συρρικνώνεται ο δήμος ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">