ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Χειμωνιάτικο το σκηνικό σε όλη τη χώρα – Μικρή βελτίωση την Πέμπτη


Συνεχίζεται η κακοκαιρία σήμερα στις περισσότερες περιοχές, ενώ αύριο τα φαινόμενα κυρίως θα εκδηλώνονται στα κεντρικά και νότια και θα περιοριστούν στο Ν. Αιγαίο μέχρι το βράδυ, όπως και οι ενισχυμένοι άνεμοι. Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι σχετικά βελτιωμένος, χωρίς να λείπουν οι τοπικές βροχές στο Κεντρικό και Ν. Αιγαίο και τα χιόνια στα ορεινά κυρίως της Εύβοιας και της Κρήτης, ενώ την Παρασκευή νέο σύστημα θα επηρεάσει κυρίως τα δυτικά και το Σαββατοκύριακο και την Καθαρά Δευτέρα θα έχουμε ακόμα λίγες τοπικές βροχές, ενίσχυση των ανέμων, μικρή πτώση θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά. Βροχές θα έχουμε και την ερχόμενη βδομάδα, ενώ ο καιρός φαίνεται να «μαλακώνει» από τα μέσα του μήνα.

ΣΗΜΕΡΑ
Αρκετή συννεφιά, με τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές, καταιγίδες στα θαλάσσια – παραθαλάσσια και χιόνια στα ορεινά, τα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά και σε χαμηλότερα υψόμετρα της Ηπείρου, της Δυτικής – Κ. Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Βοριάδες 3-5 και στο, Βόρειο κυρίως, Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ και περαιτέρω πτώση θερμοκρασίας, έως 8-10 βαθμούς στα βόρεια και κεντρικά και έως 12-14 στα δυτικά και νότια.

ΑΤΤΙΚΗ
Αυξημένες συννεφιές με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια, βοριάδες 3-5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 12 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα γύρω ορεινά – ημιορεινά αλλά κατά τόπους και σε χαμηλότερα υψόμετρα, ανατολικοί και βόρειοι άνεμοι 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 6 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ
Στα δυτικά και βόρεια τοπικές βροχές με γρήγορη βελτίωση, περισσότερες βροχές στα κεντρικά και νότια, με καταιγίδες τοπικά ισχυρές στη Ν/Δ. Πελοπόννησο και την Κρήτη. Χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά – ημιορεινά, χαμηλότερα στα κεντρικά και νότια και στα ορεινά της Κρήτης. Οι βοριάδες θα ενισχυθούν εκ νέου φτάνοντας στο, Νότιο κυρίως, Αιγαίο τα 7-8 μποφόρ τοπικά και χαμηλές θερμοκρασίες που δε θα ξεπεράσουν τους 10 με 12 βαθμούς τοπικά, παγετό τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους ισχυρό στα κεντρικά και βόρεια.

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου
B.Sc. Φυσικός
M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος
M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών
M.A. Δημοσιογράφος
Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/p7unTJV
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Χειμωνιάτικο το σκηνικό σε όλη τη χώρα – Μικρή βελτίωση την Πέμπτη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">