ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών


Tην ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση, καθώς, όπως είπε, υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από πολλά κράτη-μέλη για την πρότασή του για ευρωπαϊκή παρέμβαση στην χονδρεμπορική αγορά φυσικού αερίου.

Ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε ότι η κυβέρνηση την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσει νέο πακέτο μέτρων για την ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στην ενεργειακή κρίση. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων αναμένεται να δοθεί πριν το Πάσχα σε ευάλωτα νοικοκυριά ποσό μπορεί να φτάνει ακόμη και τα 300 ευρώ.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε επίσης ότι μετά από ελληνική παρέμβαση υπάρχει ρητή αναφορά και από την ΕΕ για ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής, ενώ ανέφερε ότι κατέθεσε και πάλι την πρόταση οι υπερβάλλουσες αμυντικές δαπάνες να μην προσμετρώνται στο χρέος. Ακόμη, χαρακτήρισε επιβεβλημένη την αυριανή συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο λόγω της πολύ μεγάλης γεωπολιτικής πρόκλησης που αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες. 

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/ucRtO9x
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">