ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εταιρεία Προληπτικής Ψυχιατρικής: Εκδήλωση για την ενδοοικογενειακή βία


Περίπου 750 εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο έχουν δεχθεί σωματική και σεξουαλική βία από τον σύντροφό τους, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους (30% των γυναικών άνω των 15 ετών).

Μία στις τέσσερις γυναίκες υπολογίζεται ότι έχει υποστεί σωματική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφο ή τον σύζυγο τους, τον τελευταίο χρόνο. Κάθε μέρα δολοφονούνται 137 γυναίκες από κάποιο μέλος της οικογένειάς τους.

Τα παραπάνω στοιχεία, έχουν καταγραφεί πριν από την πανδημία, ενώ ο μέσος όρος των περιστατικών βίας κατά των γυναικών και η ενδοοικογενειακή βία υπολογίζεται ότι έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία δύο χρόνια.

Στην Ελλάδα καταγράφονται 19 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας καθημερινά ενώ η  ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται από τις διατάξεις του Ν. 3500/2006. Οι  Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας λειτουργούν σε όλη την επικράτεια.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εταιρείας Προληπτικής Ψυχιατρικής, τον καθηγητή κύριο Γιώργο Χριστοδούλου, το πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας προκλήθηκε και αναδείχθηκε από την πανδημία. Η επιλογή των ρημάτων δεν είναι τυχαία. Η πανδημία προκάλεσε ψυχοπαθολογία (ως αποτέλεσμα του εγκλεισμού) αλλά κυρίως ανέδειξε προϋπάρχουσα, εν δυνάμει οικογενειακή παθολογία.

Τις πολλές πλευρές του σοβαρού αυτού φαινομένου θα αναλύσουν οι επιστήμονες οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο: «Ενδοοικογενειακή Βία» που διοργανώνει η Εταιρεία Προληπτικής Ψυχιατρικής, αύριο, Κυριακή 13 Μαρτίου στις 17:00 μ.μ.

Η παρακολούθηση του webinar είναι δωρεάν και όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να κάνετε  εγγραφή εδώ

* Η Εταιρεία Προληπτικής Ψυχιατρικής είναι αυστηρά ένα Μη Κερδοσκοπικό Επιστημονικό Σωματείο με Κοινωφελή Σκοπό. Η Εταιρεία Προληπτικής Ψυχιατρικής είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψυχικής Υγείας (WFMH) Μέλος της Παγκόσμιας Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής (WASP) και Συνδεδεμένο Μέλος της Παγκόσμιας Ψυχιατρικής Εταιρείας (WPA).

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/oB9kaRe
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εταιρεία Προληπτικής Ψυχιατρικής: Εκδήλωση για την ενδοοικογενειακή βία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">