ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Πολύ κρύο και σήμερα – Αύριο η τελευταία επιδρομή του «Φίλιππου»


Και σήμερα θα συνεχιστούν τοπικά οι χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά αλλά και το Αιγαίο, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο με ένταση σαφώς μικρότερη της Πέμπτης.

Όμως αύριο, Σάββατο, μετά το μεσημέρι ο «Φίλιππος» θα δώσει ξανά τοπικά ισχυρές χιονοπτώσεις σε Χαλκιδική, ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και ανατολική Στερεά.

Θα χιονίσει ξανά με ένταση και σε περιοχές της βόρειας Αττικής. Κατά τη διάρκεια της Κυριακής θα σταματήσουν οι χιονοπτώσεις θα είναι ακόμα μια μέρα όμως με ισχυρό παγετό σε πολλές περιοχές στα κεντρικά και τα βόρεια.

Παραμένουν βέβαια οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και σήμερα και τις επόμενες ημέρες.

Σήμερα στη δυτική Μακεδονία τοπικά ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει το μηδέν (ολικός παγετός). Τα θερμόμετρα και αύριο και την Κυριακή σε πολλές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια θα ξεκινήσουν κάτω από τους -5οC (ισχυρός παγετός), τοπικά στα βορειοδυτικά ακόμα και κάτω από τους -10οC

Στην Αττική σήμερα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας. Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 05 με 07 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος (ΜSc.) FRMetS

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/JVcOvhN
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Πολύ κρύο και σήμερα – Αύριο η τελευταία επιδρομή του «Φίλιππου» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">