ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

O καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: O “Φίλιππος” είναι εδώ


Σε πλήρη εξέλιξη σήμερα η κακοκαιρία Φίλιππος σήμερα με τις χιονοπτώσεις πλέον να επηρεάζουν και την Αττική, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Οι πιο πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται έως το απόγευμα σε Μαγνησία, Σποράδες, Εύβοια βόρεια και ανατολική Αττική.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε αρκετές περιοχές, ακόμα και σε Κυκλάδες, Κρήτη και ανατολική Πελοπόννησο.  Στη δυτική και βόρεια Ελλάδα πάντως θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας όμως με αρκετό κρύο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Στην Αττική χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Οι χιονοπτώσεις βαθμιαία θα ενταθούν και μέχρι το απόγευμα στα βόρεια και τα ανατολικά θα είναι κατά τόπους πυκνές. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 05 με 06 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες σταδιακά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Οι χιονοπτώσεις αν και με μικρότερη ένταση στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο θα συνεχιστούν και την Παρασκευή. Το κρύο αρκετό με αρνητικές θερμοκρασίες στα κεντρικά και τα βόρεια, μάλιστα στη δυτική Μακεδονία τα θερμόμετρα ακόμα και κάτω από τους -10οC.

Το Σάββατο αναμένεται μια νέα μικρή επιδείνωση του καιρού, με τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις σε Χαλκιδική, ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια, ανατολική Στερεά.

Βελτίωση από πλευράς φαινομένων την Κυριακή , θα είναι ακόμα μια ημέρα όμως με ισχυρό παγετό σε πολλές περιοχές στα κεντρικά και τα βόρεια.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος (ΜSc.) FRMetS

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/NH5COXK
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: O καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: O “Φίλιππος” είναι εδώ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">