ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

«Φίλιππος»: Με αλυσίδες στην Ε.Ο. από την γέφυρα Καλυφτάκη έως τα Οινόφυτα, οι νέες ρυθμίσεις-Με τηλεκπαίδευση τα σχολεία (video)


Οι  πυκνές χιονοπτώσεις  από την κακοκαιρία «Φίλιππος» στην Αττική  οδήγησαν τις αρχές τις πρωινές  ώρες  σήμερα Πέμπτη να κλείσουν προς στιγμήν την Εθνική Οδό στο ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη αλλά να επιτρέψουν αμέσως μετά την κυκλοφορία των οχημάτων προς Αφίδνες μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση με νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενώ οι μετεωρολογικές προβλέψεις αναφέρουν ότι θα σημειωθούν πρόσκαιρες  χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.

Κλειστά σήμερα  θα παραμείνουν τα σχολεία, σε βόρεια, ανατολική και δυτική Αττική, λόγω της κακοκαιρίας “Φίλιππος”.

Εξαιρούνται τα σχολεία στο  δήμο Βάρης, Βούλας Βουλιαγμένης, στον οποίο θα είναι όλα ανοιχτά, εκτός από το 3ο Δημοτικό Πανοράματος και το 2ο -3ο γυμνάσιο Βούλας. Στην Περιφερειακή ενότητα Δ. Αττικής θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, ενώ στο Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.

Εντός της ημέρας θα ληφθούν αποφάσεις για τη λειτουργία των σχολείων αύριο Παρασκευή, όπως  είπε στην ΕΡΤ ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη στη Φυλή -από το ύψος της Μονής Κλειστών- και στην Πεντέλη -από το ύψος του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου.

Από χθες το βράδυ απαγορεύεται η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, καθώς και αρθρωτών λεωφορείων, στην Αττική Οδό.

Επίσης, λόγω της χιονόπτωσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία:

-Στη Λεωφόρο Χασιάς, από το ύψος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλειστών

-Στην επαρχιακή οδό Εκάλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του “414” Στρατιωτικού Νοσοκομείου, μέχρι το πάρκο Ανατολής,

-Στη λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφόρο Θησέως έως το ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Εκάλης – Νέας Μακρής

-Στην οδό Αναστάσεως , από το ύψος του κοιμητηρίου Παπάγου, προς τον Υμηττό.

Χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα  φέρνει στην Αττική ο « Φίλιππος» τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για την εξέλιξη της κακοκαιρίας 

Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται σήμερα σε όλη τη χώρα λόγω της νέας κακοκαιρίας “Φίλιππος”, με βροχές και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα, ακόμη και στα πεδινά της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας. Ιδιαίτερα στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, οι χιονοπτώσεις κατά διαστήματα θα είναι πυκνές κυρίως πάνω από τα 200-300 μέτρα υψόμετρο, ενώ εντός του Λεκανοπεδίου της Αττικής θα σημειώνεται χιονόνερο. Στην Εύβοια οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν πρόσκαιρα και στα παραθαλάσσια τμήματα.

Από το μεσημέρι, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο κύριος όγκος των βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων προβλέπεται να επηρεάσει την Κεντρική Μακεδονία, την Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Ανατολική Πελοπόννησο και τη Δυτική Κρήτη.

Στις περισσότερες περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αργά το απόγευμα και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης, όμως σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία τοπικά οι βροχοπτώσεις και οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν.

Με ανακοίνωση της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ενημερώνει για τις κυκλοφοριακές  ρυθμίσεις των οχημάτων   στην Αττική και στην υπόλοιπη Ελλάδα .

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Λ. Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δυο (2) ρεύματα κυκλοφορίας. · Για βαρέα οχήματα άνω των 3,5 τόνων, καθώς όλων των οχημάτων τα οποία δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας – Θηβών, ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα, από χ/θ 5 (πρατήριο καυσίμων REVOIL [πρώην CYCLON]. · Για όλα τα οχήματα τα οποία δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες επί της Λ. Χασιάς, στο ύψος της Ι.Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλειστών, ρεύμα προς Δερβενοχώρια. ( Από 16:00 ́ ώρα της 09-03-2022).

Παντός είδους βαρέως οχήματος μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, καθώς και αρθρωτών λεωφορείων, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας κατά μήκος οδικού δικτύου της Αττικής Οδού, της Δ.Π.Λ. Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω. (Από 22:00’ της 09/03/2022) · Παντός είδους βαρέως οχήματος μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια Ν. Αττικής). (Από 22:00’ της 09/03/2022) · Λ. Χασιάς, στο ύψος της Ι.Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλειστών, ρεύμα προς Δερβενοχώρια. ( Από 01:40 ́ ώρα της 10-03-2022). · Οδός Διονύσου, από το ύψος του «414» ΣΝΕΝ προς τον Αγ. Πέτρο. (Πεντέλη). (από ώρα 02:30) · Επ. Ο. Εκάλης – Νέας Μάκρης από το ύψος του «414» ΣΝΕΝ μέχρι το Πάρκο Ανατολής (από ώρα 03:20). · Λ. Διονύσου από το ύψος της συμβολής της με τη Λ. θησέως έως το ύψος της συμβολής της με την Επαρχιακή οδό Εκάλης – Νέας Μάκρης. (από ώρα 03:20). · Επί της συνέχεια της οδού Αναστάσεως (Παπάγου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το Νεκροταφείο Παπάγου προς τον Υμηττό. (από ώρα 04:15 της 10/03/2022).

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/hnkAtNE
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «Φίλιππος»: Με αλυσίδες στην Ε.Ο. από την γέφυρα Καλυφτάκη έως τα Οινόφυτα, οι νέες ρυθμίσεις-Με τηλεκπαίδευση τα σχολεία (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">