ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Χωρίς Μετρό , Ηλεκτρικό και Τραμ την Τετάρτη 6/4/22 (συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία)


Oι εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό, Τραμ, καθώς και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ.

''Χειρόφρενο'' θα σηκώσουν την Τετάρτη (06/04)  Μετρό, Ηλεκτρικό, Τραμ, καθώς και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) λόγω συμμετοχής των διοικήσεων των σωματείων της ΣΤΑΣΥ και της ΠΟΣ στην 24ωρη απεργία.

Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία


Στα Λεωφορεία θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 9:30 – 10:00 π.μ. (έξοδος λεωφορείων από αμαξοστάσια από τις 8:30 π.μ.) ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένονται από τις 20:00 ή νωρίτερα.

Στα Τρόλεϊ αναμένεται 24ωρη απεργία σύμφωνα με απόφαση της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ.

Στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) και θα υπάρξουν ματαιώσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Δεν θα ισχύσει αύριο, Τετάρτη 6 Απριλίου 2022, ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων

«Με κεντρικό πυρήνα διεκδίκησης, την αξιοπρεπή διαβίωση για όλους, τους επαρκείς και δίκαιους όρους αμοιβής και εργασίας, τις συνθήκες υγείας και ασφάλειας, λέμε STOP στις αέναες επιβαρύνσεις που μας επιβάλλονται και ροκανίζουν τις ζωές μας, σε μια εποχή, μάλιστα, που υποτίθεται ότι «αλλάξαμε σελίδα» και βρισκόμαστε σε καθεστώς ΕΚΤΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

Οι εργαζόμενοι στη σταθερή τροχιά, υψώνουμε και ενώνουμε τη φωνή μας με το σύνολο των λοιπών εργαζομένων, διεκδικώντας:

Υπογραφή Αξιοπρεπούς Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Προσλήψεις προσωπικού.
Μισθολογικό εξορθολογισμό και κατάργηση των ταχυτήτων, με ουσιαστικές αυξήσεις και όχι «ντροπιαστικά φιλοδωρήματα».
Πλήρη αναγνώριση των Βαρέων ενσήμων.
Άμεση αποκατάσταση των εγγυήσεων της συλλογικής εργατικής προστασίας στις ΣΣΕ.
Άμεση αποκατάσταση των θεμελιωδών εργατικών δικαιωμάτων και της εργατικής προστασίας.
Προστασία της Υγείας – Σωματικής και Ψυχικής – και της Ασφάλειας των Εργαζομένων

Όλοι στον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια, για:

Την υπεράσπιση του εργατικού εισοδήματος.

Συλλογικές Συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.

Ο ΜΙΣΘΟΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ για τις ανατιμήσεις στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τη βενζίνη, το ηλεκτρικό ρεύμα, το ψωμί, το Super Market.

Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ!!!

Καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό και ηχηρό παρών στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ, ΩΡΑ 11:00 π.μ

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB:Σε πλήρη αντιδιαστολή με τους εργαζομένους στο δημόσιο, και τον ιδιωτικό τομέα, εμείς ως sosial ήδη είμαστε σε 'απεργία διαρκείας'.

Άλλωστε γι'αυτόν τον λόγο αναμεταδίδουμε το πρόγραμμα, και κάποιες από τις ειδήσεις της δημόσιας τηλεόρασης Ε.Ρ.Τ , υπενθυμίζοντας σε ορισμένους που παρουσιάστηκαν ως ''αριστερά'' τι διαμόρφωσαν επί μια πενταετία, και σε όλους εσάς τα αυτονόητα. Όλοι είναι ίδιοι.

Αν θυμάστε , ενδιαφέρθηκαν να επαναλειτουργήσουν όλα τα μέσα της  κρατικής ραδιοτηλεόρασης , να επαναπροσλάβουν όσους είχαν διορίσει επί 30 χρόνια στη βάση της αναλογικότητας όλες οι κυβερνήσεις , και τις δικές μας προτάσεις, ( στελεχών εκείνη την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ ), τις πέταξαν στα αζήτητα. Κάπως έτσι ''μας δικαίωσαν'' όσοι και όσες επί μια πενταετία γέμιζαν τους προσωπικούς τους κωδικούς των τραπεζών. 

Εμείς ευελπιστούμε να διαπιστώνουν τι διαμόρφωσαν επί μια πενταετία , και αν το υφιστάμενο μοντέλο, το οποίο αναπαράγεται απ' όλα τα αστικά κόμματα εξουσίας και απ' όλες τις κυβερνήσεις αποδίδει όσα θέλουν σήμερα οι ίδιοι.

Τέλος, δεν γνωρίζουμε απόλυτα αριθμητικά αν η κυβερνητική φθορά ευεργετεί τα αντιπολιτευόμενα κόμματα, που μάλλον ισχύει σε ένα βαθμό για ορισμένα , γνωρίζουμε όμως ότι εμείς ως κοινωνία δεν πρόκειται να ωφεληθούμε σε κανένα βαθμό με τις εναλλαγές διότι το πείραμα ήδη έχει διεξαχθεί επανειλημμένα με σαφή αποτελέσματα. ( Μηδέν εις το πηλίκον )

- Το ΕΚΤΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και η «αλλαγή σελίδας» είναι σχήματα λόγου, επί της ουσίας ορισμένοι επιλέγουν τις άτυπες συνεργασίες με ολιγαρχικά και μονοπωλιακά συμφέροντα αδιαφορώντας επιδεικτικά για τις συνέπειες των επιλογών τους σε επίπεδο κοινωνίας. ( Είναι δυνατόν μια χώρα η οποία προέρχεται από μια δεκαετία μνημονίων και οικονομικής κατρακύλας να έχει τα πιο ακριβά καύσιμα την διετία 2020 - 22 σε επίπεδο Ε.Ε ? )

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Χωρίς Μετρό , Ηλεκτρικό και Τραμ την Τετάρτη 6/4/22 (συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">