ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Aπό το 2018 τα περιστατικά bulling στο ΕΠΑΛ Ωρωπού – Τι καταγγέλλουν οι γονείς και τι απαντά το υπ. Παιδείας


Θέση για το περιστατικό bulling που υφίστατο για χρόνια μαθητές και καθηγητές στο ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου – Ωρωπού πήρε ο γ.γ. υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, λέγοντας στην ΕΡΤ ότι «όταν απαιτείται το Υπουργείο παρεμβαίνει. Με το που έγινε καταγγελία παρεμβήκαμε άμεσα».

«Το σχολείο αποτελεί χώρο γνώσης και πολιτισμού. Γίνεται χώρος γνώσης μόνο με δημοκρατικές διαδικασίες. Βασικός μας στόχος είναι η δημιουργία υγιούς σχολικού κλίματος. Θέλει συνεχή προσπάθεια από όλους για τη διαφύλαξή του. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα σχολείο πιο ασφαλές με ευαισθητοποιημένους εκπαιδευτικούς. Όταν διαπιστωθεί ότι δεν συμβαίνουν αυτά, παρεμβαίνουμε άμεσα, όπως στην περίπτωση αυτή», δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο κ. Κόπτσης. Και όπως διευκρίνισε, τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαν γίνει επίσημες καταγγελίες στο υπουργείο Παιδείας.

Όσον αφορά την συγκεκριμένη καταγγελία διευκρίνισε ότι «ο σύμβουλος εκπαίδευσης επανειλημμένα έχει μιλήσει με τη διευθύντρια του ΕΠΑΛ. Μας έχει ενημερώσει και έχει πάρει συστάσεις για το τι υποδείξεις θα κάνει. Με βάση τα καταγγελθέντα και τις ενδείξεις εδώ και ένα μήνα ξεκινήσαμε διαδικασία Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν πειθαρχικά παραπτώματα». Ωστόσο, όπως τόνισε, «δεν μπορούμε να προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια αν αυτό δεν αποδειχθεί. Εάν αποδειχθεί τότε θα αποδοθούν ευθύνες».

Aπό το 2018 συμπεριφέρεται έτσι η διευθύντρια

Η  Ελένη Κωνσταντίνου, γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΕΠΑΛ, απαντώντας στον γ.γ. του υπουργείου Παιδείας είπε ότι «ενδείξεις και αποδείξεις υπήρχαν εδώ και χρόνια», αναφέροντας ως παράδειγμα ότι δέκα μόνιμοι καθηγητές από το σχολείο ζήτησαν απόσπαση από το συγκεκριμένο σχολείο. «Οι καθηγητές μαζί με γονείς και παιδιά κατέθεσαν στην ΕΔΕ. Η διευθύντρια δεν συμμορφώθηκε παρά τις προτροπές σας. Και εμείς προσπαθήσαμε να είμαστε δίπλα της και να τη βοηθήσουμε. Δεν δέχθηκε βοήθεια από κανέναν».

Σύμφωνα με όσα είπε η κ. Κωνσταντίνου στην εκπομπή «Από τις Έξι» η διευθύντρια εις βάρος της οποίας διενεργείται ΕΔΕ «τιμωρεί καθημερινά με τις αυστηρότερες των ποινών, εκβιάζει, ασκεί καθημερινά εξαναγκασμό, αναγκάζει τους καθηγητές σε συνεχόμενους και ατελείωτους συλλόγους για να αποδώσει διήμερες τιμωρίες στα παιδιά».

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο των γονέων, εκτός από ψυχολογική και λεκτική βία υπάρχει και χειροδικία. «Χτυπάει τα χέρια των παιδιών, φωνάζει, προσβάλλει τους μαθητές» Μάλιστα, όπως κατήγγειλε, υπάρχει μαθητής που εγκατέλειψε το σχολείο λόγω της ψυχολογικής βίας που βίωνε από την εκπαιδευτικό.

Και όπως τόνισε η κ. Κωνσταντίνου, «η διευθύντρια του σχολείου από το 2018, που ήρθε στο σχολείο, έχει αυτή την συμπεριφορά».

 

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/YCw0Tze
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Aπό το 2018 τα περιστατικά bulling στο ΕΠΑΛ Ωρωπού – Τι καταγγέλλουν οι γονείς και τι απαντά το υπ. Παιδείας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">