ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Απορρύπανση των οικοπέδων της ΠΥΡΚΑΛ και απομάκρυνση εκρηκτικών υλών


Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΑΣ κ Κωστόπουλο, είχε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου, παρουσία του Αντιδημάρχου Λεωνίδα Παππά. Όπως αναφέρει ο Δήμος Ελευσίνας σε ανακοίνωσή του: «Σταθερό αίτημα και αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ανάγκη απορρύπανσης των οικοπέδων της ΠΥΡΚΑΛ, η απομάκρυνση εκρηκτικών υλών και ο καθαρισμός των οικοπέδων».

Επίσης ο Δήμος τονίζει πως: «Ο χώρος πλέον δεν φυλάσσεται με αποτέλεσμα να έχουν πρόσβαση σε αυτόν τρίτα πρόσωπα, με άμεσο κίνδυνο τόσο για τη δική τους τη ζωή όσο και για την πόλη γενικότερα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο χώρος γειτνιάζει με το Δημοτικό Στάδιο Ελευσίνας, στο οποίο καθημερινά αθλούνται περί τα πεντακόσια (500) άτομα.

Η Δημοτική Αρχή, με γνώμονα πρωτίστως την ασφάλεια της πόλης και των πολιτών, ήδη από την ανάληψη των καθηκόντων της έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, που επιτρέπει η θέση της, προκειμένου το ζήτημα να αντιμετωπιστεί.

Όπως μάλιστα, ενημέρωσε ο κ. Κωστόπουλος έχουν ήδη εκκινήσει οι διαδικασίες νέας μελέτης απορρύπανσης των οικοπέδων, έτσι ώστε να προχωρήσει η δημοπράτηση.

Σημειώνεται, πως με κάθε τρόπο και πρόσφορο μέσο, ο Δήμος Ελευσίνας έχει κάνει σαφή τη θέση του για την επιτακτική ανάγκη άμεσης απορρύπανσης των οικοπέδων, η οποία μάλιστα, αποτελεί και συμβατική υποχρέωση τους, ενώ από τις 15/3/22 έχει ληφθεί και σχετικό ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος Αργύρης Οικονόμου: «Στο ζήτημα της ΠΥΡΚΑΛ, πρωτευούσης σημασίας για τη Δημοτική Αρχή είναι η απορρύπανση του χώρου και η απομάκρυνση πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών, με γνώμονα την προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών. Είμαστε ικανοποιημένοι, που μετά και τις δικές μας πιέσεις η διαδικασία προχωρά, για να μπορέσουμε μετά να προβούμε στις διεκδικήσεις που αφορούν στην ΠΥΡΚΑΛ».

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/0R7N2Yi
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Απορρύπανση των οικοπέδων της ΠΥΡΚΑΛ και απομάκρυνση εκρηκτικών υλών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">