ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οι ουσίες που έψαχνε δεν πωλούνται στα φαρμακεία – Τι λέει για την υπόθεση της Πάτρας ο ιατροδικαστής Δ. Γαλεντέρης (video)


Για την φαινοβαρβιτάλη (phenobarbital), το βαρβιτουρικό φάρμακο που αναζητούσε στο Διαδίκτυο η 33χρονη κατηγορούμενη από την Πάτρα μίλησε στην ΕΡΤ ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης επισημαίνοντας ότι η 9χρονη Τζωρτζίνα δεν είχε ανάγκη χορήγησης της συγκεκριμένης κατασταλτικής ουσίας.

«Η αγωγή ήταν χρόνια. Ήταν ένα παιδί που νοσηλευόταν για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και η προσθήκη τέτοιων φαρμάκων, τα οποία είναι παλιά, θεωρώ ότι δεν υπήρχε κάποια ένδειξη για να αρχίσουν να χορηγούνται μετά από τόσο καιρό», δήλωσε ο κ. Γαλεντέρης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» για το στοιχείο που αναδείχθηκε μετά την ανάκτηση του τάμπλετ του αδικοχαμένου παιδιού ο ιατροδικαστής επισήμανε ότι «οι ουσίες που έψαχνε (η κατηγορούμενη) δεν πωλούνται στα φαρμακεία. Μόνο με ειδικό συνταγολόγιο ψυχιάτρου και συγκεκριμένες ειδικότητες της ιατρικής μπορούν να τα χορηγήσουν». Και όπως είπε, αυτό είναι κάτι που πρέπει να διερευνήσουν οι πραγματογνώμονες της υπόθεσης καθώς και το εάν ταιριάζει αυτή η αναζήτηση με τα φάρμακα που έπαιρνε η μικρή Τζωρτζίνα».

Σύμφωνα με τον κ. Γαλεντέρη, «καλώς ετέθη ιατροδικαστής δίπλα στον ανακριτή για να του παρέχει τεχνικές γνώσεις» που είναι αναγκαίες σε μια τόσο δύσκολη υπόθεση που είναι ακόμη σε εξέλιξη.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/CuTZ8c4
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι ουσίες που έψαχνε δεν πωλούνται στα φαρμακεία – Τι λέει για την υπόθεση της Πάτρας ο ιατροδικαστής Δ. Γαλεντέρης (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">