ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κινητοποιήσεις γιατρών και νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία – Στάση εργασίας 11:00-15:00


Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι πραγματοποιούν σήμερα Τρίτη 10 Μαΐου, οι γιατροί και οι νοσηλευτές των δημόσιων νοσοκομείων, αντιδρώντας στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Στις 11:30 οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 11:30 στο υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως: «Η Ε.Γ της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. προκηρύσσει για την Τρίτη 10/5, ημέρα ψήφισης στη Βουλή του νομοσχεδίου για την Π.Φ.Υ, πανελλαδική στάση εργασίας 11:00-3:00. Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.

Απορρίπτουμε στο σύνολό του το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, συνέχεια των μεταρρυθμίσεων όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που στοχεύει στο ακόμα μεγαλύτερο πετσόκομμα των κρατικών δαπανών για την υγεία του λαού, στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της υγείας.

Διεκδικούμε την πλήρη ανάπτυξη ενός κρατικού και απολύτως δωρεάν συστήματος υγείας και Π.Φ.Υ., με Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία. Με πλήρη στελέχωση με μόνιμους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και οικογενειακούς γιατρούς, με υγειονομικούς όλων των κλάδων και σύγχρονο εξοπλισμό. Για την κάλυψη των αναγκών των λαϊκών οικογενειών όλο το 24ωρο».

Υπενθυμίζεται ότι στάση εργασίας έχουν ήδη ανακοινώσει η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ και η ΠΟΕΔΗΝ.

Σχετικ είδηση: Στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών την Τρίτη 10 Μαΐου

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/JyPWtsd
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κινητοποιήσεις γιατρών και νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία – Στάση εργασίας 11:00-15:00 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">