ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μετά το μεσημέρι αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για τις ποινές των δολοφόνων της Ε. Τοπαλούδη


Σήμερα αναμένεται η ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού που θα κρίνει αν οι δύο κατηγορούμενοι για τον αποτρόπαιο θάνατο της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη θα φύγουν από το δικαστήριο και πάλι ως ισοβίτες, όπως και πρωτόδικα, ή αν θα έχουν ευνοϊκότερη ποινική αντιμετώπιση.

Mετά το μεσημέρι ή το απόγευμα αναμένεται η ετυμηγορία του για τους δύο δράστες , σχεδόν συνομήλικους της 21 ετών φοιτήτριας που βίασαν χτυπώντας την άγρια, στο εξοχικό σπίτι του μεγαλύτερου σε ηλικία κατηγορούμενου και στην συνέχεια τη μετέφεραν ζωντανή και πέταξαν σε βραχώδη παραλία στην περιοχή Λίνδος της Ρόδου.

Εφέτες και ένορκοι καλούνται να σταθμίσουν τα γεγονότα, τα δεδομένα των ειδικών και όσα εισέφεραν οι μάρτυρες της υπόθεσης καθώς και όσα ισχυρίζονται οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι και να αποφασίσουν ποια θα είναι η δίκαιη τιμωρία για το διπλό έγκλημα. Ένα έγκλημα με ομολογημένη την παρουσία των δύο κατηγορουμένων στους τόπους, σπίτι και παραλία, και στους χρόνους τέλεσης του.

Ο 24χρονος ροδίτης και ο 22χρονος συγκατηγορούμενος του με αλβανική καταγωγή, σύμφωνα με την κατηγορία έδρασαν από κοινού σε κάθε στάδιο της νύχτας που στάθηκε μοιραία για την Ελένη.

Οι ίδιοι αρνούνται πως έδρασαν από κοινού, κρατώντας ο καθένας την θέση του “αδρανούς” που απλώς βρισκόταν στον χώρο όταν η φοιτήτρια βασανίστηκε και βιάστηκε, επιρρίπτοντας στον άλλον την ευθύνη  για όσα έγιναν στο πρώτο στάδιο μέσα στο σπίτι αλλά και μετά  στην κατακρήμνιση της βαριά χτυπημένης Ελένης, στην θάλασσα.

Η εισαγγελική πρόταση εισηγείται  στο δικαστήριο να κηρύξει ενόχους και τους δύο, όπως εισάγεται η κατηγορία για αυτούς, τονίζοντας πως και οι δύο συμμετείχαν εξίσου τόσο στην άγρια σεξουαλική κακοποίηση της Ελένης  και στα δύο στάδια  της άγριας δολοφονίας. Ζήτησε επίσης να μην ακούσει καθόλου το δικαστήριο τους ισχυρισμούς των δύο κατηγορούμενων περί της “σεξουαλικής βραδιάς” που κανόνισαν με την Ελένη, τονίζοντας πως η φοιτήτρια εκείνο το βράδυ “ξεκίνησε να πάει για σουβλάκια”.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση “η ανθρωποκτονία τελέστηκε και από τους δυο προκειμένου να “σωπάσει” η κοπέλα. Αν κάποιος δεν ήθελε, θα καλούσε σε βοήθεια” είπε η Εισαγγελέας η οποία τόνισε ότι δεν πρέπει να δεχθεί το δικαστήριο καμία συνθήκη περί ψυχολογικών προβλημάτων και άρσης καταλογισμού που επικαλείται ο ροδίτης κατηγορούμενος.

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/BYSc2UZ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μετά το μεσημέρι αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για τις ποινές των δολοφόνων της Ε. Τοπαλούδη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">