ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Mητέρα 8χρονης: Γιατί δεν έκλεισε η παιδική χαρά από την στιγμή που λένε ότι έγινε βανδαλισμός (video)


Τις δραματικές στιγμές που έζησε στην παιδική χαρά της Θεσσαλονίκης όπου η 8χρονη κόρη της ακρωτηριάστηκε σε τσουλήθρα περιέγραψε στην ΕΡΤ η Έρρικα Λαζαρίδου, καταγγέλλοντας τις ελλείψεις στον χώρο αναψυχής όπου καθημερινά παίζουν δεκάδες παιδιά.

«Από την στιγμή που υπήρξε την προηγούμενη ημέρα ένας βανδαλισμός, σύμφωνα με τον ισχυρισμό των Αρχών, για ποιο λόγο δεν έκλεισε η παιδική χαρά», αναρωτήθηκε στην εκπομπή «Από τις Έξι» η μητέρα της 8χρονης, υποστηρίζοντας ότι ο ισχυρισμός αυτός είναι ψευδής.

«Η συγκεκριμένη τσουλήθρα ήταν πάνω από δύο μήνες σε αυτή την κατάσταση» υποστήριξε η μητέρα της 8χρονης, καταγγέλλοντας την αδιαφορία των υπευθύνων που έβαλε σε περιπέτεια το 8χρονο κορίτσι και την οικογένειά της.

«Από τη στιγμή που λέγεται ότι έγινε βανδαλισμός γιατί δεν έκλεισε η παιδική χαρά;», διερωτήθηκε η μητέρα του παιδιού που παραμένει στο νοσοκομείο μετά από την επιτυχή συγκόλληση. «Μιλάμε για μια παιδική χαρά που πάει ένα παιδάκι να παίξει. Όχι να κόψει το χέρι και το κεφάλι του και να μιλάμε για τα χειρότερα. Η παιδική χαρά και η παραλία ήταν γεμάτη», ανέφερε στην ΕΡΤ η κ. Λαζαρίδου.

Μιλώντας για την ψυχολογία της 8χρονης, το δαχτυλάκι της οποίας ευτυχώς οι γιατροί κατάφεραν, μετά από πέντε ώρες χειρουργείου, να επανασυγκολλήσουν, είπε η κ. Λαζαρίδου: «Το παιδί αυτή την στιγμή είναι καλά. Ήταν δύσκολη η επέμβαση. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ακόμα. Είναι θετικοί οι γιατροί. Για αρχή πήγαν όλα καλά, αλλά κάθε ημέρα μπορούμε να έχουμε και άλλο αποτέλεσμα. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ακόμα πώς θα αντιδράσει το κάθε αγγείο και ο οργανισμός του παιδιού».

Είχαν το δάχτυλο του παιδιού σε ένα πιατάκι

Για την μήνυση που έχει ασκηθεί από τους γονείς του παιδιού μίλησε στην εκπομπή η Kική Πακιρτζίδου, δικηγόρος της μητέρας.

«Ήδη το αστυνομικό τμήμα της Τούμπας διενεργεί αυτεπάγγελτα προανάκριση. Είναι ένα θέμα το οποίο είναι ευαίσθητο. Πρέπει να βρεθούν οι υπαίτιοι γιατί δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο κοριτσάκι», δήλωσε η κ. Πακιρζίδου περιγράφοντας τη διαδικασία εύρεσης και μεταφοράς του κομμένου δαχτύλου στο νοσοκομείο.

«Είχαν το δάχτυλο του παιδιού σε ένα πιατάκι με τέσσερα παγάκια για να το διατηρήσουν ζωντανό ώστε να μπορέσει να γίνει η συγκόλληση», πρόσθεσε ενώ σχολιάζοντας τον ισχυρισμό για βανδαλισμό το προηγούμενο τον χαρακτήρισε ως δικαιολογία από την πλευρά του δήμου Τούμπας – Τριανδρίας.

«Πιστεύω ότι και ο Δήμος και η Εισαγγελία θα φτάσουν στον πραγματικό αίτιο αυτής της υποθέσεως», υποστήριξε. Όσον αφορά τις ευθύνες των αρμοδίων η κ. Πακιρζίδου δήλωσε ότι πρέπει να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των παιδιών στις παιδικές χαρές.

Από τον Απρίλιο υπήρχε καταγγελία για την τσουλήθρα

Και όπως επισήμανε η μητέρα της 8χρονης, όλες οι παιδικές χαρές του δήμου Θεσσαλονίκης έχουν προβλήματα γεγονός που μπορούν να επιβεβαιώσουν όλοι οι γονείς.
Τόσο η δικηγόρος όσο και η μητέρα της 8χρονης έκαναν λόγο για παλαιότερη καταγγελία προς το δήμο για την συγκεκριμένη παιδική χαρά.

«Υπάρχει καταγγελία από τις 19 Απριλίου για την συγκεκριμένη τσουλήθρα. Δεν ήταν κάτι τυχαίο. Αν πραγματικά ισχύει η καταγγελία, τότε ο Δήμος θα πρέπει να δώσει μια σοβαρή απάντηση σε αυτό το θέμα», δήλωσε η κ. Πακιρτζίδου.

 

Δείτε επίσης

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/1slJB3g
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Mητέρα 8χρονης: Γιατί δεν έκλεισε η παιδική χαρά από την στιγμή που λένε ότι έγινε βανδαλισμός (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">