ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Γαστρονομίας Αθήνας (1-3 Ιουλίου 2022)


Tο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Γαστρονομίας Αθήνας πραγματοποιείται φέτος για 3η χρονιά στην Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα Αθηνών και δη από 1 έως 3 Ιουλίου 2022 στο Cine Άλιμος.

Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνει, η Περιφέρεια Αττικής με την Glory Films, με την δημιουργική υποστήριξη και συμμετοχή στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του φρέσκου αυτού εγχειρήματος της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών και τα 3 αυτά χρόνια.

Η κεντρική ιδέα του Φεστιβάλ είναι ο συνδυασμός του κινηματογράφου με τη γαστρονομία, με τις επιλογές των γεύσεων να αντλούν «έμπνευση» από τη χώρα παραγωγής των ταινιών που έχουν επιλεγεί.

Το Φεστιβάλ έχει οικολογικό χαρακτήρα με τα προϊόντα σερβιρίσματος να είναι βιοδιασπώμενα και μιας χρήσης. Στον φιλόξενο χώρο του Cine Άλιμος θα είναι τοποθετημένοι καφέ κάδοι, ενώ παράλληλα θα βρίσκεται κινητό πράσινο σημείο για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα ανακύκλωσης, στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον ΕΔΣΝΑ και την εκπαιδευμένη ομάδα The Green City.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Αλίμου για την παραχώρηση για 2η φορά της χρήσης του χώρου του Cine Άλιμος και την ένταξη του 3μερου Φεστιβάλ στον προγραμματισμό του.

Ευχαριστούμε επίσης για την θερμή ανταπόκριση στο γευστικό κάλεσμα την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις».

Οι ταινίες έχουν επιλεγεί από τον Διευθυντή του Φεστιβάλ Manuel de Coco, ενώ την παρουσίαση έχει αναλάβει η κ. Ευγενία Φώη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ)

Παρασκευή 1/7/22 Cine Άλιμος 21:00

Ταινία “Another Round” (Δανία, 2021)

Η ευρωπαϊκή ταινία που κέρδισε το Όσκαρ ξενόγλωσσου φιλμ και έκλεψε
τις εντυπώσεις.

Μαγειρική επίδειξη με θέμα την Δανέζικη Κουζίνα από τον Στέλιο Μαστοράκο, Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Γαστρονομίας και της Σχολής Κρεοπωλών MeatPro, μέλος ΔΣ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις».

Δανέζικη Κουζίνα: Μπρουσκέτα με χοιρινό ποτισμένο στον οίνο.

Σάββατο 2/7/22 Cine Άλιμος 21:00

Ταινία “Boiling Point” (Αγγλία, 2021)

Ένας αληθινός εφιάλτης στην κουζίνα…Βραβείο Καλύτερης Βρετανικής
ταινίας.

Μαγειρική επίδειξη με θέμα την Αγγλική Κουζίνα από τον Κωνσταντίνο Μουζάκη, Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις».

Αγγλική Κουζίνα: Μπακαλιάρος πανέ με πατάτες και σως.

Κυριακή 3/7/22 Cine Άλιμος 21:00

Ταινία “The Taverna” (Αυστραλία, 2019)

Πανελλήνια Πρεμιέρα που έσπασε τα ταμεία στην Αυστραλία.
Πρωταγωνιστεί ο Έλληνας ηθοποιός Βαγγέλης Μουρίκης.

Μαγειρική επίδειξη με θέμα την Ελληνοαυστραλιανή Κουζίνα από τον Βασίλη Μπέκα, Αρχιμάγειρα της Προεδρίας της Δημοκρατίας και μέλος ΔΣ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις».

Ελληνοαυστραλιανή Κουζίνα: Υπερατλαντική αλχημεία γεύσεων θαλασσινών Ελλάδας και Αυστραλίας

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Γαστρονομίας Αθήνας (1-3 Ιουλίου 2022) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">