ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Το προφητικό ντοκιμαντέρ του Γιάννη Κουρδομένου ( βίντεο )


Έπειτα από δεκαετίες έχω αντιληφθεί και γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα απ΄όσα μπορούμε να γνωρίζουμε. Τι εννοώ ? Πρόσφατα, πριν από μερικές ημέρες εντελώς τυχαία κάτι με ώθησε να παρακολουθήσω το βίντεο που ακολουθεί, έπειτα από οκτώ χρόνια , και σας καλώ να το δείτε , και πράγματι αυτό το βίντεο , η αν προτιμάτε πρόχειρο ''ντοκιμαντέρ'' , αναδεικνύει πριν από αρκετά χρόνια την περιβαντολλογική καταστοφή που έχει γίνει στην περιοχή μας και τους μελλοντικούς κινδύνους.

Από το σημείο που θα δείτε στο βίντεο, του ΚΥΤ , ( κέντρο υπερηψηλής τάσης ), που κατασκευάστηκε νύχτα επί δημαρχίας Σφακιανάκη, ξέσπασε σήμερα  04/06/2022  η φωτιά η οποία κατέκαψε το Πανόραμα Βούλας

Άλλωστε τίποτα δεν είναι τυχαίο. Μια δραστηριότητα η οποία δεν συνάδει με τον δασικό χαρακτήρα του Βουνού , καθώς και η αμέλεια της δημοτικής αρχής του Δήμου Γλυφάδας να έχει καθαρή την περιοχή μας δρομολόγησαν την φωτιά.

Κέντρα υπερηψηλής τάσης έπρεπε να υπάρχουν στον Υμηττό , η μήπως έπρεπε να δεσπόζουν προτίστως οι αντιπυρικές ζώνες ; Τελικά εκατοντάδες έμμισθοι του Δήμου Γλυφάδας παράγουν εργασία η πληρώνονται ώστε να εξασφαλίζουν ψήφους κατά την προεκλογική περίοδο ; Γιατί δεν οργανώνεται ως δήμος εκστρατεία κατασκευής αντιπυρικών ζωνών ; Βαριέστε ? Προ τελελεσμένου θα βρισκόμαστε συνέχεια για όσα μπορούν να προβλέπονται ; Ευελπιστούμε ακόμα και η σημερινή φωτιά να γίνει η αφορμή ώστε να αλλάξουν αρκετοί τις αντιλήψεις και τις πρακτικές τους.

Δείτε το ''προφητικό'' βίντεο


Είναι ξεκάθαρο ότι εμείς επί δεκαετίες έχουμε προασπίσει όσο μπορούσαμε την περιοχή μας στα όρια του Δήμου Γλυφάδας, όμως τα συμφέροντα τα οποία υπάρχουν τοπικά είναι πολλά, μεγάλα, και αδηφάγα. 

Τέλος, ο δήμαρχος Γλυφάδας ενέλαβε την ευθύνη για την φωτιά ; Είναι ξεκάθαρο ότι είναι ο βασικός υπαίτιος της φωτιάς που έκαψε το Πανόραμα Βούλας, και έπεται και συνέχεια, διότι υφίσταται και το νεκροταφείο , το οποίο είναι έτερη εστία καταστροφής του περιβάλλοντος, και κυρίως, και αυτό ενέχει τον κίνδυνο μελλοντικής πυρκαγιάς.


Επισήμανση: Αναφορικά με τον κ. Ταστάνη, και όσα επικράτησαν το 2014 ουδέν σχόλιο. Δεν ξεχνάμε ποιοι/ες μεθόδευσαν πολλά και διάφορα , καθώς επίσης, και ποιοι/ες τα δέχτηκαν και συμπορεύτηκαν. Η κυρία της ''ακροαριστεράς'' η οποία απέδειξε στην πράξη την θεωρία των δυο άκρων, η οποία δέσποζε πλάι στον Ταστάνη και βρέθηκε το 2014 στον δήμο λόγω ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από το σοκ που υπέστει στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές θα κατέβει ξανά υποψήφια ; Αν πράγματι κατέβει , παράλληλα των υπολοίπων , καλούνται να μας αναφέρουν ποιο είναι το σκεπτικό τους. Μήπως αυταπόδεικτα επιθυμούν να βρεθούν στον Δήμο Γλυφάδας ώστε να εξαιρέσουν τους δημότες από τον Δήμο τους ;  Άλλωστε ''Σκαμπαρδονοταστάνηδες'' , ''Παπανικόλες'' και ''Βαγγελάτες'' είναι μια από τα ίδια - ταυτόσημοι/ες.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Το προφητικό ντοκιμαντέρ του Γιάννη Κουρδομένου ( βίντεο ) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">