ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Μπόρες στα βόρεια, θερμοκρασίες όχι πολύ υψηλές (video)


Με τη θερμοκρασία να κινείται απλώς σε λίγο πιο πάνω από τις κανονικές τιμές, το σημαντικό καιρικό της ημέρας είναι οι τοπικές καταιγίδες που θα εκδηλωθούν από το απόγευμα στα βορειοανατολικά της χώρας, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Και την Κυριακή και περισσότερο στη βόρεια Ελλάδα αναμένονται τοπικές καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι, ενώ λίγο η θερμοκρασία θα ανέβει στα δυτικά.

Σήμερα στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις από το μεσημέρι με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα πιθανόν να είναι έντονα.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Η ορατότητα στα βόρεια και τα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι στα κεντρικά και βόρεια πελάγη θα είναι μεταβλητοί 3 με 5 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 33 με 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/wGpneN5
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Μπόρες στα βόρεια, θερμοκρασίες όχι πολύ υψηλές (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">