ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων - Στοχευμένη παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης

Οργισμένη ανακοίνωση από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αναφορικά με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη και τις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει για την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων δεν πρόκειται να ανεχθεί τη δημόσια και υποκινούμενη για πολιτικές σκοπιμότητες προσβολή και διαπόμπευση των Δικαστών της Συνθέσεως, που επί σειρά ετών κοσμούν την Ελληνική Δικαιοσύνη με την εξαίρετη νομική τους κατάρτιση, το ακέραιο ήθος και την ευσυνειδησία τους και οι οποίοι βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στο στόχαστρο κατ' εξακολούθηση συκοφαντικών επιθέσεων, που συνοδεύονται από έμμεσες προτροπές ακόμη και τέλεσης πράξεων βίας σε βάρος τους» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης.

Επισημαίνεται πως οι αποφάσεις λαμβάνονται στη βάση του Συντάγματος και των νόμων του κράτους και οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση ανασταλτικού χαρακτήρα στις ποινές, όπως έγινε στην εν λόγω περίπτωση, ορίζοναι από «διάταξη του άρθρου 497 παρ. 8 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων και κρίνονται από το Δικαστήριο με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας, τη θεμελιώδη αρχή της ηθικής απόδειξης και την ελεύθερη συνείδηση των Δικαστών».

«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων παρακολουθώντας τις εξελίξεις και τα λαϊκά Δικαστήρια, που δυστυχώς είχε προβλέψει πως θα "στηθούν", άγεται στο συμπέρασμα ότι η συνεχιζόμενη δημόσια προσβολή της προσωπικότητας των Μελών της Ένωσης μας και Μελών της Συνθέσεως του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και ειδικώς της Προέδρου αυτής, ενέχει πολιτικές και μόνο σκοπιμότητες και είναι ξεκάθαρα υποκινούμενη απ' αυτούς που δεν επιδεικνύουν στοιχειώδη σεβασμό στους θεσμούς και η απαξίωση αυτών (θεσμών) αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή τους, απ’ αυτούς που κινούνται στην κινηματική λογική παρελθόντων ετών, που κύριο χαρακτηριστικό έχει την πόλωση και το διχασμό, απ’ αυτούς που πιστεύουν ότι η Δικαιοσύνη είναι ένας ακόμα κρατικός μηχανισμός ενταγμένος στους σχεδιασμούς τους και ότι με την απειλή της δημόσιας διαπόμπευσης προσωπικοτήτων της Ελληνικής Δικαιοσύνης σε πλατείες και σε δημόσιους χώρους θεαμάτων θα εκβιάσουν τις αποφάσεις της προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, μετά την έκδοση της απόφασης του Μ.Ο.Δ. και θα χειραγωγήσουν τη Δικαιοσύνη, ώστε να αποφασίζει σύμφωνα με τις επιθυμίες τους. Έτσι αντιλαμβάνονται όλα αυτά τα κέντρα την Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης» καταγγέλλεται.

Η Ένωση καταγγέλλει τη «δημόσια, στοχευμένη και εκβιαστική παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης» και αναφέρει πως «θα προβεί άμεσα σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την αποτροπή της θεσμικής αυτής εκτροπής, την προστασία Προσωπικοτήτων της Δικαιοσύνης έναντι εξακολουθητικών συκοφαντικών δυσφημίσεων και τη διαφύλαξη των αρχών του Κράτους Δικαίου». 

«Διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι ο έλεγχος της Δικαιοσύνης και ο εκφοβισμός των εκπροσώπων της δεν θα περάσει. Καλούμε τα κοινοβουλευτικά κόμματα να λάβουν θέση και να καταδικάσουν τα παραπάνω πρωτοφανή φαινόμενα για την ευνομούμενη πολιτεία μας» καταλήγει η ανακοίνωση. 


Επισήμανση του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB:
Εμείς γνωρίζουμε ότι χιλιάδες κόσμου έκανε πορεία διαμαρτυρίας αναφέροντας χαρακτηριστικά για την αποφυλάκιση του βιαστή ανηλίκων '' 
« Η πιο τρανταχτή απόδειξη ότι δεν ζούμε πια σε Κράτος Δικαίου».

Την ώρα που ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, αποφυλακιζόταν, μετά την καταδίκη σε 12 χρόνια κάθειρξης για τον βιασμό δύο ανήλικων, ο Γιάννης Μιχαηλίδης, γνωστός από τα Μέσα ως τοξοβόλος του Συντάγματος, ζητά την αποφυλάκισή του καθώς έχει συμπληρώσει το διάστημα φυλάκισης των 8,5 ετών που απαιτεί ο νόμος για συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Μιχαηλίδης βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 23 Μαΐου. Το Δικαστικό Συμβούλιο Άμφισσας έχει απορρίψει δύο φορές το αίτημα αποφυλάκισής του ενώ την Τετάρτη 6 Ιουλίου υπήρξε απορριπτική εισαγγελική πρόταση ως απάντηση στην έφεση του συνηγόρου του απεργού πείνας στο Συμβούλιο Εφετών Λαμίας.

Σε ανακοίνωσή του το ΣΕΗ το οποίο συμμετείχε στην πορεία διαμαρτυρίας χαρακτήρισε την αποφυλάκισή Λιγνάδη ως την «πιο τρανταχτή απόδειξη ότι δεν ζούμε πια σε Κράτος Δικαίου».

Οι Έλληνες ηθοποιοί επιθυμούν να χειραγωγήσουν τη Δικαιοσύνη ώστε να αποφασίζει σύμφωνα με τις επιθυμίες τους ;

Aπ' όσο γνωρίζουμε έτεροι , τόσο σε πολιτικό επίπεδο , όσο και σε οικονομικό , είναι οι μοναδικοί αυτουργοί της στρεβλής δικαιοσύνης δυο ταχυτήτων στη χώρα μας .  

Ειδικότερα , ( υψηλά ιστάμενοι της κυβερνήσεως είχαν δυο παιδεραστές - βιαστές στο προσωπικό τους γραφείο. ) Μήπως νομοθετούν με γνώμονα τις ιδιαιτερότητες των ''δικών'' τους ατόμων αντί να καλύπτουν την εντολή του Ελληνικού λαού ;

Τέλος οι μετέχοντες της  δικαιοσύνης μήπως σκόπιμα αγνοείται το Ελληνικό Σύνταγμα και όσα ρητά αναφέρει για την Λαϊκή Κυριαρχία ; 

Ο βιαστής ανηλίκων δεν δικαιούται την μεταχείριση που έτυχε ο Λιγνάδης - Αυτό αναφέρουν από το ένα έως το άλλο άκρο της χώρας μας. Τελικά συνολικά ο Ελληνικός λαός - κοινωνία - είναι υποκινούμενος ?

Δεδομένου ότι ο Λιγνάδης έχει πολιτικές διασυνδέσεις με την συνάδελφό σας ''Πρόεδρο της Δημοκρατίας'', καθώς και με τον ''Πρωθυπουργό'', έτυχε εφαρμογής μιας διατάξεως την οποία δεν θα εφάρμοζαν οι ίδιοι δικαστές σε κάποιον έτερο βιαστή ανηλίκων

Άλλωστε η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης έγκειται στο γεγονός οι δικαστές να αποφασίζουν λαμβάνοντας υπόψιν την σοβαρότητα του αδικήματος και σε καμία περίπτωση να μην προσκολούνται σε μια και μόνον νομική διάταξη.

Ο κ. Εισαγγελέας ο οποίος ζήτησε να μην υπάρξει ανασταλτικός χαρακτήρας δεν ήταν γνώστης της νομικής διατάξεως  του άρθρου 497 παρ. 8 - Κώδικα Ποινικής Δικονομίας ;Ασφαλώς ήταν.

Σημείωση: Πολύ καλά ενήμεροι για τις πράξεις τους ήταν και όσοι/ες των δικαστικών ''λειτουργών'' μας δίωξαν και μας κατάσχεσαν επί δεκαετίες τους εξοπλισμούς του ΓΛΥΦΑΔΑ FM καταχρηστικά  ( με κατάχρηση εξουσίων ) επανειλλημένα .

Γνώριζαν απόλυτα τι πράττουν και ποιους εξυπηρετούν - υπηρετούν. ( Μια χούφτα διαπλεκόμενες οικογένειες της ΕΙΡΑ, οι οποίες λειτουργούσαν αντισυνταγματικά τα ραδιόφωνα, καθώς και αστικά κόμματα εξουσίας αποτελούμενα από ψεύτες και κλέφτες. )

Στο κάτω κάτω της γραφής προσωπικά ανέφερα δημόσια όσα αναφέρει και το ΚΚΕ

Τους κουμουνιστές γιατί δεν τους διώκεται ?Λόγω του κόμματος ;

# Είμαι βέβαιος ότι διαβάσατε συνολικά προχθές το πόρισμα της Ευρωπαϊκής επιτροπής που κατατάσσει την χώρα μας, αναφορικά με την ελευθερία της έκφρασης και του τύπου, πίσω από τις μισές Αφρικανικές χώρες ! Αναλογιστείτε τώρα τι ίσχυε σε τούτη τη χώρα τις δεκαετίες 70 , 80, 90. Σκέτη αστικοοικονομικοκοινοβουλευτική ''χούντα''. Άλλωστε δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. 

Ισοπολιτεία, Ισονομία, ακόμα και σήμερα δεν μπορούν να έχουν πραγματική υπόσταση ενώ οι ευθύνες είναι καθαρά κοινωνικές.

Εννοώ δεν μπορείς να πηγαίνεις κάθε τέσσερα χρόνια να ψηφίσεις, σύμφωνα με όσα σου περνούν μια σειρά ολιγάρχες, ενώ δεν έχεις απαιτήσει από όσους πολιτεύονται και ζητούν την εντολή σου να ισχύουν όσα επιδιώκεις εσύ ως Πολίτης. 

- Ορισμένοι στα sosial , ( οι οποίοι σήμερα παρουσιάζονται ως ''καναλάρχες'' , ενώ μέχρι προχθές ήταν τσιράκια του Καρατζαφέρη , και αν δεν είχε προκύψει δωρεάν το youtube όλοι αυτοί τι θα ήταν σήμερα ? ), σας καλούν να ψηφίσετε μαζικά ενώ ποτέ δεν σας κάλεσαν πριν ψηφίσετε , προτίστως να έχετε προτάσεις και θέσεις τις οποίες θα ακολουθήσουν όσοι αξιώνουν τις ψήφους σας. Γουρούνι στο σακί ?

Λαϊκή κυριαρχία σημαίνει ότι εσύ θέτεις τις προτάσεις για όσα θα ισχύουν στο τόπο σου δεν αφήνεις πολιτικάντηδες να περνούν ότι γουστάρουν. Απλά Ελληνικά. Επιτέλους θα το ζήσουμε ?


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων - Στοχευμένη παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">