ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Ζέστη την Κυριακή, δροσίζει τη Δευτέρα, σε τροχιά καύσωνα το άλλο ΣΚ


Tα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού της Κυριακής θα είναι οι σχετικά υψηλές θερμοκρασίες και οι πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Η θερμοκρασία, μάλιστα στα δυτικά θα φτάσει τους 39 βαθμούς Κελσίου. Από Δευτέρα έως Τετάρτη θα ενισχυθούν οι άνεμοι θα φτάσουν στο Αιγαίο οπωσδήποτε στα 8 μποφόρ, ρίχνοντας όμως τη θερμοκρασία. Από Πέμπτη που θα εξασθενήσουν οι άνεμοι αναμένεται νέα αλλά σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας, που θα κορυφωθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όποτε είναι πολύ πιθανόν να ξεκινήσει ένα επεισόδιο καύσωνα.

Την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν το μεσημέρι απόγευμα και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 6 με 7 και από το μεσημέρι στα νοτιοανατολικά τμήματά του τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 38 και κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου τους 36 με 37 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 33 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες με τοπικές μπόρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και από τη νύχτα βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/3xo1ZLq
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Ζέστη την Κυριακή, δροσίζει τη Δευτέρα, σε τροχιά καύσωνα το άλλο ΣΚ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">