ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Φωτιά στη Δαδιά: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και τις αναζωπυρώσεις


Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής στο δάσος της Δαδιάς, όπου οι φλόγες κινήθηκαν απειλητικά προς το χωριό. Οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα εκκένωσης στο κινητό τους, που τους καλούσε να κινηθούν προς το Σουφλί, ενώ μεγάλη αναζωπύρωση της πυρκαγιάς σημειώθηκε χθες.

Στον Έβρο, το ένα μέτωπο της φωτιάς κινείται βόρεια, προς την περιοχή του μοναστηριού της Δαδιάς και του δασικού φυτωρίου, ενώ το δεύτερο είναι νότια, προς το φράγμα της Λύρας, λίγο πιο πάνω από εκεί όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Το μεγαλύτερο μέτωπο είναι στο δυτικό τμήμα του δάσους, όπου επιχειρούν υλοτόμοι για τη δημιουργία νέας αντι-πυρικής ζώνης.

Στην περιοχή της Δαδιάς Έβρου μετέβη κυβερνητικό κλιμάκιο, σήμερα ημέρα Κυριακή 24 Ιουλίου στις 05:30 το πρωί, υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη.

Η καταστροφή είναι ήδη μεγάλη για 205 είδη σπάνιων πουλιών, μερικά από τα οποία έχουν εκεί την μοναδική στα Βαλκάνια αποικία τους. Στο δάσος ζουν πολλά είδη σπάνιας πανίδας και χλωρίδας που έχουν δεχτεί σοβαρό πλήγμα στο οικοσύστημά τους. Οι ταΐστρες ων πουλιών έχουν καεί ολοσχερώς και αυτά έχουν μεταναστεύσει σε πιο πεδινές περιοχές, ενώ τα ζαρκάδια έχουν κινηθεί προς τα Πομακοχώρια για να ξεφύγουν από τις φλόγες.

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/cVF1ukD
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Φωτιά στη Δαδιά: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και τις αναζωπυρώσεις Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">