ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Υπόθεση Ζακ: Οργισμένη η μητέρα του μιλά στην ΕΡΤ για την αποφυλάκιση του μεσίτη


Δύο μήνες μετά τη καταδίκη του αποφυλακίζεται ο μεσίτης που εμπλέκεται στον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου. Είχε καταδικαστεί σε δέκα χρόνια κάθειρξη, και όπως γνωστοποίησαν οι συνήγοροί του, έγινε δεκτό το αίτημα αναστολής της ποινής του. Αγανακτισμένη με την απόφαση δηλώνει η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου, η οποία όπως λέει στην ΕΡΤ «είναι μια άδικη απόφαση ποτισμένη με σταγόνες αίματος του παιδιού της».

Ήταν 21 Σεπτεμβρίου 2018, όταν ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος άγνωστο «πως» και «γιατί» βρέθηκε μέσα σε κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια.

Στην προσπάθειά του να απεγκλωβιστεί από το κατάστημα πέρασε μέσα από τη τζαμαρία ενώ, δέχτηκε τα χτυπήματα του ιδιοκτήτη και ενός μεσίτη που διατηρούσε γραφείο στην περιοχή.

Το ξέσπασμα της μητέρας στην ΕΡΤ

«Νιωθούμε ότι δεν δικαιώθηκε η μνήμη του παιδιού μας», τόνισε η μητέρα του Ζακ. Συνέχισε λέγοντας ότι «δεν είμαστε ανθρωποφάγοι, ανεχτήκαμε τα 10 χρόνια κάθειρξης, δεν θελήσαμε να μείνουν για πάντα στη φαλακή, αλλά η η αποφυλάκισή του μας εξοργίζει. Είναι σαν να μας κοροϊδεύουν».

«Η Δικαιοσύνη ανεπηρέαστη δέχτηκε την αίτηση αναστολής του αιτούντος με τους περιοριστικούς όρους, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφανίσεως, εντός του πρώτου πενθημέρου εκάστου μηνός και του έδωσε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει το Μικτό Ορκωτό Εφετείο ελεύθερος, όταν αυτό προσδιοριστεί» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Αποφυλακίζεται ο μεσίτης – Τι επικαλέστηκε

Ο μεσίτης επικαλέστηκε προβλήματα υγείας οικείων προσώπων του και σοβαρά οικονομικά προβλήματα από τη φυλάκισή του, ενώ οι συνήγοροί του προσκόμισαν σχετικά έγγραφα και μάρτυρες.

«Η εξέλιξη αυτή προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα και επικυρώνει τη διαπίστωση ότι η ελληνική δικαιοσύνη αντιμετώπισε με πρωτοφανή επιείκεια τους κατηγορούμενους για το λιντσάρισμα του Ζαχαρία Κωστόπουλου. Αδιανόητη απόφαση, αφόρητη για την οικογένειά του, τραυματική για την κοινωνία που αξίωσε απονομή δικαιοσύνης. Προσβλέπουμε στην άμεση αντίδραση της αρμόδιας δικαστικής αρχής» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, Άννυ Παπαρρούσου.

Ρεπορτάζ: Ελένη Μπουγά

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/tGi3fHx
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Υπόθεση Ζακ: Οργισμένη η μητέρα του μιλά στην ΕΡΤ για την αποφυλάκιση του μεσίτη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">