ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

«Η Αττική αλλάζει. Το ΕΣΠΑ στην πόλη σου»


Με κεντρικό σύνθημα «Η Αττική αλλάζει. Το ΕΣΠΑ στην πόλη σου», η Περιφέρεια Αττικής, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, διοργανώνει θεματικές συναντήσεις υπό τη μορφή workshop – μία σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα – για την παρουσίαση των έργων του ΕΣΠΑ που βρίσκονται σε υλοποίηση, ενόψει και της νέας διαχειριστικής περιόδου του ΠΕΠ 2021 – 2027.

Στο πλαίσιο των workshops, η Διοίκηση και τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής θα παρουσιάσουν επίσης το έργο που έχει μέχρι στιγμής υλοποιηθεί μέσα από την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων αλλά και των πόρων της Περιφέρειας, καθώς και τον στρατηγικό σχεδιασμό για το νέο ΕΣΠΑ.

Επίσης, σε όλες τις ημερίδες προβλέπεται να υπάρξει ένας ουσιαστικός  διάλογος με τους Δημάρχους, προκειμένου να καθορισθούν από κοινού τα επόμενα βήματα υλοποίησης του αναπτυξιακού σχεδιασμού της Περιφέρειας, που αγγίζει το σύνολο των Δήμων του Λεκανοπεδίου.

Συνεχίζουμε  12  Ιουλίου στο Παλαιό Φάληρο.

Ο κύκλος ολοκληρώνεται στις 28 Ιουλίου στην Ελευσίνα.

Ο κύκλος των εκδηλώσεων συνεχίζεται στην Περιφερειακή Ενότητα του Νότιου Τομέα, την Τρίτη 12 Ιουλίου 2022,10:00 – 14:00, Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου (Τερψιχόρης 51, Παλαιό Φάληρο).

Ο προγραμματισμός των επόμενων workshops, τα οποία θα έχουν τετράωρη διάρκεια (10.00 – 14.00) έχει ως εξής:

– Π.Ε. Νήσων: Πέμπτη 14 Ιουλίου – Κτήριο Αντιπεριφέρειας Πειραιά
– Π.Ε. Κεντρικού Τομέα: Τρίτη 19 Ιουλίου – Μουσείο Ακρόπολης
– Π.Ε. Βόρειου Τομέα: Πέμπτη 21 Ιουλίου – Δημαρχείο Αμαρούσιου
– Π.Ε. Πειραιώς: Τρίτη 26 Ιουλίου – Αίθουσα ΕΒΕΠ, Πειραιάς
– Π.Ε. Δυτικής Αττικής: Πέμπτη 28 Ιουλίου – Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας

Γ. Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής: Περιφέρεια και Δήμοι ενώνουμε δυνάμεις, αξιοποιούμε τους πόρους του ΕΣΠΑ και πάμε την Αττική μπροστά.

Με αφορμή τη διοργάνωση των θεματικών εκδηλώσεων για το ΕΣΠΑ, ο Περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε τα εξής: «Στην Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε εξέλιξη ένα εκτεταμένο πρόγραμμα κατασκευής νέων έργων υποδομής κι υλοποίησης μιας σειράς παρεμβάσεων με έντονο κοινωνικό πρόσημο, που απλώνονται σε όλους τους Δήμους του Λεκανοπεδίου. 

Αυτή τη στιγμή εκτελούνται περίπου 2.000 έργα προϋπολογισμού 2 δις ευρώ, τα οποία χρηματοδοτούνται κυρίως από το ΕΣΠΑ. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, καθώς μετά από συστηματικές προσπάθειες καταφέραμε να εξασφαλίσουμε για το νέο ΕΣΠΑ αύξηση 60%, κάτι που μεταφράζεται σε 1.6 δις ευρώ διαθέσιμα για σημαντικά έργα σε όλη την Αττική.

Οι θεματικές συναντήσεις που διοργανώνουμε σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα στοχεύουν στο να κάνουμε ακόμη πιο στενή και ουσιαστική τη συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας και των Δήμων, με σκοπό την προώθηση ουσιαστικών λύσεων πάνω στα μεγάλα προβλήματα που αφορούν τους πολίτες των τοπικών μας κοινωνιών. 

Για έναν μήνα, ανοίγουμε έναν εποικοδομητικό δημόσιο διάλογο μεταξύ των δύο βαθμών της Αυτοδιοίκησης, αλλά και με τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις κάθε περιοχής, ώστε να πετύχουμε τη βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ, του πολύτιμου αυτού χρηματοδοτικού εργαλείου, που αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης, ελπίδας και προοπτικής για την Αττική».

Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου: Τουλάχιστον εμείς , τόσο επί της προηγούμενης περιφερειακής αρχής, όσο και σήμερα , δεν διαπιστώνουμε εμπράκτως ποιό είναι ουσιαστικά το πλαίσιο προώθησης ουσιαστικών λύσεων πάνω στα προβλήματα που αφορούν τους πολίτες των τοπικών μας κοινωνιών.

Δεδομένου ότι αναφέρονται τα 2 δις ευρώ θα επιθυμούσαμε να έχουμε πλήρη εικόνα πόσα χρήματα του ΕΣΠΑ έχουν διατεθεί σε έργα στην νοτιοανατολική Αττική και τους δήμους που την περικλύουν.

Αναφορικά με την επίλυση των ουσιαστικών προβλημάτων που απασχολούν πολίτες της περιοχής μας, μέσω ΕΣΠΑ, καλύτερα να μην προβούμε σε κανένα σχόλιο διότι επί δεκαετίες τα ΕΣΠΑ ,ειδικά στην Γλυφάδα ,καταλήγουν οπουδήποτε αλλού πλήν της επίλυσης προβλημάτων της τοπικής μας κοινωνίας.

Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς εκ των συμπολιτών μας πόσα χρόνια διαθέσαμε ανιδιοτελώς συμμετέχοντας σε περιοδείες , ομιλίες , επισκέψεις σε τοπικές δομές , κ.α. ώστε να εκλεγούν μια σειρά συμπολιτών μας , και όχι μόνον, Περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακοί σύμβουλοι, κ.α. και τι ίσχυσε επί μια πενταετία Δούρου

Επί μια πενταετία δεν είδαμε πλέον καμία και κανέναν από όσους βρέθηκαν στην Περιφέρεια Αττικής , και σε όσα μηνύματα μας θέταμε συγκεκριμένα ζητήματα ουδεμία ενέργεια τους υπήρξε. Το αντίστοιχο και επί Σγουρού.

Συνεχίστε να παρέχετε υποστήριξη και ΕΣΠΑ στο μεγάλο κεφάλαιο , σε εφοπλιστές , μεγαλοεκδότες, μεγαλοδημοσιογράφους,  κ.α., ενώ εμείς αξιώσαμε επί διοικήσεως Δούρου υποστήριξη ΕΣΠΑ χωρίς καμία ανταπόκριση, και εν όψει των επόμενων εκλογών θα διαπιστώσουμε ποια θα είναι η συμμετοχή από την νοτιοανατολική Αττική και την Γλυφάδα. ( Μάλλον για πολλοστή φορά θα συμμετάσχουν στις εκλογές τα στελέχη και οι οικογένειες των κομμάτων σας ! )

«Το ΕΣΠΑ στην πόλη σου»

Το ΕΣΠΑ στην Πόλη μας σημαίνει επαναλειτουργία όσων τοπικών δομών υφίσταντο σε επίπεδο Πόλης και πλέον δεν υφίστανται έπειτα από τις ληστρικές επιδρομές ( διώξεις - κατασχέσεις ) που μεθόδευσαν οι κλίκες των ιδιοκτητών Ρ/Σ Ν.Αττικής και ορισμένοι συνεργάτες τους. 

Το διαπιστώσατε επί σειρά περιφερειακών και δημοτικών αρχών ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ ; Το πόσα κοινά έχουν αυτά τα αστικά πολιτικά κόμματα είναι απίστευτο. 

Ακόμα πιο απίστευτο είναι το γεγονός, το 2022 σε επίπεδο Δήμου Γλυφάδας, καθώς και όλων των δήμων της νοτιοανατολικής Αττικής, να μην υπάρχει ούτε ένας Ραδιοτηλεοπτικός σταθμός , έστω και από όσους υπήρχαν τις δεκαετίες 70, 80, και 90. 

Παγιώθηκε επί τέσσερις δεκαετίες ραδιοτηλεόρασης στα Νότια Προάστια Αττικής να μην υπάρχει ούτε μια ραδιοτηλεόραση , δημόσια - ιδιωτική , ενώ τα εκατομμύρια των δημοτών προωθούνται στις ίδιες δεκάδες πλατείες για το γνωστό ράβε ξήλωνε, και σε όλα όσα γνωρίζεται οι γνώστες των κοινών.

Η Αττική ενδεχομένως μπορεί να αλλάζει, όμως στα Νοτιοανατολικά προάστια, και ειδικότερα σε επίπεδο ερτζιανών, επί δεκαετίες ΤΙΠΟΤΑ δεν ΑΛΛΑΖΕΙ, και αυτό σηματοδοτεί την παθογένεια των αστικών πολιτικών κομμάτων και όσων θεωρούν ότι είναι κατάλληλοι για τα κοινά.

Μόνον η προπαγάνδα από τα έμμισθα παπαγαλάκια των αιρετών θα υφίσταται μέσω των ιστοσελίδων και του FB στα Νότια προάστια και αυτό δηλώνει ότι ο τοπικός πολιτισμός είναι άρτιος και σωστός ? Η αμεσότητα στα Νότια που βρίσκεται ? Ασφαλώς στο σκότος . . .

ΥΓ: Αναλογιστείτε , ''πρώτη φορά αριστερά'' και δεν συνέδραμαν ούτε τις προτάσεις μου για μια θυγατρική δημόσια δομή της ΕΡΤ στα Νότια προάστια με 20 - 30 εργαζομένους , ενώ αυτοί επιδιώκουν ξανά την εξουσία, τις θέσεις, και τα προνόμια του Κράτους και των κοινών. Γιατί ; ( Ακόμα και ελεγχόμενο το ''μαγαζί'' από την εκάστοτε κυβέρνηση ένας βαθμός αμεσότητας και πλουραλισμού θα ήταν δεδομένος στα Νότια προάστια Αττικής.)

- Τους είναι υποχρεωμένη η κοινωνία , η μήπως τους οφείλει οτιδήποτε ώστε αυτοί να καλύπτουν τις προσδοκίες τους, και παράλληλα να γεμίζουν τους κωδικούς των τραπεζών τους , ενώ στο μισό του Ν.Αττικής , αντί αμεσότητας και πλουραλισμού στα ερτζιανά να υφίσταται σκοτάδι ; 

- Εμμένουν ακόμα και σήμερα ορισμένοι/ες να αναφέρουν τον όρο αριστερά και κυρίως ριζοσπαστική ! Δεν έχουν ιερό και όσιο. ( Αριστερά όπως βολεύει και εξυπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο , πέντε ολιγάρχες , και όσα εδραίωσαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ , η όσα είχε προτάξει η κοινωνία ; ) Βρίσκονται σε άλλη διάσταση και έχουν αυταπάτες.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «Η Αττική αλλάζει. Το ΕΣΠΑ στην πόλη σου» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">