ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ν. Ανδρουλάκης στη Βόρεια Εύβοια: Δεν πρέπει να ξεχαστεί αυτός ο τόπος


Mε επίσκεψη το απόγευμα της Παρασκευής 1/7 στο Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης- Αγ. Άννας, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης ολοκλήρωσε την περιοδεία του στη Βόρεια Εύβοια.

Όπως αναφέρει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε σχετική ανακοίνωση: «Ο κ. Ανδρουλάκης απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Γιώργο Τσαπουρνιώτη και τους φορείς της περιοχής σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα είναι στο πλευρό των πληγέντων και θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα προβλήματα τους κοινοβουλευτικά. «Δεν πρέπει να ξεχαστεί αυτός ο τόπος. Οφείλουμε να υπογραμμίζουμε την πολύ μεγάλη ανάγκη ολοκλήρωσης του αντισταθμιστικού έργου, που είναι το οδικό δίκτυο. Να είναι σε προτεραιότητα καθώς θα συντελέσει αποφασιστικά στις όποιες επενδύσεις και στη ροή ταξιδιωτών προς τη Βόρεια Εύβοια με ευκολότερο τρόπο».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής φέρνοντας ως παράδειγμα την ιδιαίτερη πατρίδα του, το σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι, επισήμανε τα εμπόδια που συχνά προκύπτουν από τη γραφειοκρατία για τους πληγέντες καθώς και τις δυσχέρειες στην ανακατασκευή κατοικιών λόγω των ανατιμήσεων σε οικοδομικά υλικά, που υπερβαίνουν τις αποζημιώσεις. «Βασικό στοιχείο είναι να υπάρξει προσαρμογή του τιμοκαταλόγου βάσει των ανατιμήσεων ώστε να υπάρχουν άλλα οικονομικά δεδομένα και να μπορούν οι άνθρωποι παρά την ακρίβεια να ανακατασκευάσουν τα σπίτια τους» επισήμανε.

Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα η σύνδεση αγροδιατροφής και τουρισμού «μπορούν να δώσουν στην περιοχή αναπτυξιακή πνοή με καλές θέσεις δουλειάς, ώστε τα προβλήματα που δημιούργησε αυτή η πολύ μεγάλη περιπέτεια με ευθύνη του κεντρικού κράτους να αναχαιτιστούν».

Ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας επισήμανε το μέγεθος της καταστροφής που υπέστη η περιοχή. «370.000 στρέμματα κατεστραμμένα. Πάνω από 30 κοινότητες και οικισμοί που κάηκαν. 900 ακίνητα εκ των οποίων τα 300 ολοσχερώς και έχουν χαρακτηριστεί κόκκινα, άλλα 300 κίτρινα και 300 με μικρότερες ζημιές. Σήμερα που μιλάμε, δεν έχει ανακατασκευαστεί ούτε ένα» σημείωσε ο κ.Τσαπουρνιώτης.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/AfqkGCN
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ν. Ανδρουλάκης στη Βόρεια Εύβοια: Δεν πρέπει να ξεχαστεί αυτός ο τόπος Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">