ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Παπαπροδρόμου για λογισμικό Predator: Οι προκλήσεις της κυβερνοασφάλειας είναι πολλές και δεν εξαιρούνται άτομα ή οργανισμοί


«Στο διασυνδεδεμένο περιβάλλον οι προκλήσεις της κυβερνοασφάλειας είναι πάρα πολλές χωρίς να εξαιρούνται άτομα και οργανισμοί», δηλώνει στην ΕΡΤ, ο υποστράτηγος εν αποστρατεία και ειδικός σε θέματα αντιμετώπισης κυβερνοεγκλημάτων Γιώργος Παπαπροδρόμου με αφορμή την αποκάλυψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη ότι έγινε απόπειρα παρακολούθησης του τηλέφωνου του με το λογισμικό Predator.

Ο κ. Παπαπροδρόμου εκφράζει την άποψη πως το συγκεκριμένο σύστημα δεν μπορεί να το προμηθευτεί ένας ιδιώτης. «Τέτοια συστήματα υπάρχουν, κυκλοφορούν, κυρίως από κρατικούς δρώντες ή άλλους οργανισμούς στα πλαίσια όμως διατάξεων και θεσμικών πλαισίων που είναι αυστηρά», επισημαίνει ο κ. Παπαπροδρόμου, τονίζοντας ωστόσο ότι υπάρχει ένα ισχυρό πλέγμα διατάξεων σε συνταγματικό επίπεδο το οποίο ισχύει και στη χώρα μας και προστατεύει το απόρρητο των επικοινωνιών, είτε αφορά άτομα είτε θεσμικά πρόσωπα.

Ο κ. Παπαπροδρόμου μιλά για την ανάγκη να δημιουργηθεί μια κουλτούρα ευαισθητοποίησης σε θέματα κυβερνοασφάλειας, «για παράδειγμα, συνδέσμους που μας στέλνουν από διάφορα e-mail ή μηνύματα που μπορεί να ενεργοποιήσουν λογισμικά τέτοια που κάποιοι θα επιχειρήσουν να αλιεύσουν δεδομένα μας».

«Από αυτό, δεν εξαιρούνται και τα δημόσια πρόσωπα. Καταλαβαίνετε όμως ότι η περίπτωση ενός δημόσιου προσώπου, μας αφορά όλους σαν κοινωνία και πολλές φορές ακόμη και την ακεραιότητα της ίδιας της χώρας», τονίζει ο κ. Παπαπροδρόμου.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/dhf4vRA
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Παπαπροδρόμου για λογισμικό Predator: Οι προκλήσεις της κυβερνοασφάλειας είναι πολλές και δεν εξαιρούνται άτομα ή οργανισμοί Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">