ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σ. Λουκίδης: Σε αυτή τη φάση των υποπαραλλαγών κορονοϊού δεν έχουμε τόσες πνευμονίες – Προσοχή στις μεγαλύτερες ηλικίες (video)


Για την κατάσταση με τα σταθερά υψηλά επίπεδα σε κρούσματα κορονοϊού αυτής της περιόδου και την αύξηση των νοσηλειών μίλησε στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Στέλιος Λουκίδης, σημειώνοντας ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

«Αυτό που μάθαμε με τον covid-19 είναι ότι οι διαφορετικές παραλλαγές πιθανόν να έχουν μια άλλη επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα, οπότε η μνήμη δεν “χάνεται” και έτσι οδηγούμαστε σε επαναμολύνσεις» είπε ακόμη ο ίδιος.

«Σε αυτή τη φάση των υποπαραλλαγών δεν έχουμε πνευμονίες στο βαθμό που είχαμε προηγουμένως. Δεν επηρεάζεται τόσο πολύ το κατώτερο αναπνευστικό».

Υπενθύμισε ότι πρέπει να γίνεται έλεγχος σταθερά με το οξύμετρο και κινητοποίηση να υπάρχει, σε επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό, όταν τα επίπεδα του οξυγόνου δεν βρίσκονται πάνω από το 94%.

Αναφερθείς στη χορήγηση των αντιικών φαρμάκων, αποσαφήνισε ότι πρόκειται για μια στρατηγική που έχει αναχαιτίσει αρκετές από τις πιθανές νοσηλείες, λέγοντας: «Μέσα σε μια πλατφόρμα μπορεί να γίνει η αίτηση και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μια επιτροπή θα την εγκρίνει άμεσα, στις περισσότερες των περιπτώσεων».

Όσον αφορά στην προστασία του αναπνευστικού, σημείωσε ότι προέχει περισσότερο από τους ασθενείς με σχετικά προβλήματα, τόσο η χρήση των φαρμάκων τους, όσο και η μη έκθεσή τους σε δύσκολες περιβαλλοντικές συνθήκες.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/leK4dWE
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σ. Λουκίδης: Σε αυτή τη φάση των υποπαραλλαγών κορονοϊού δεν έχουμε τόσες πνευμονίες – Προσοχή στις μεγαλύτερες ηλικίες (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">