ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σε εγρήγορση Αθήνα και Λευκωσία καθώς η Άγκυρα συνεχίζει τη στρατηγική της έντασης και των προκλήσεων


Μπορεί το τουρκικό γεωτρύπανο «Αμπντουλαχαμίτ Χαν» να εργάζεται εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας, οι αλλεπάλληλες όμως προκλήσεις της Άγκυρας, με ευθεία αμφισβήτηση της κυριαρχίας του Αιγαίου, με αναφορές στην Μικρασιατική Καταστροφή και με επιμονή σε λύση δύο κρατών στην Κύπρο, κρατούν Αθήνα και Λευκωσία σε εγρήγορση.

Δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας Φιλελεύθερος αναφέρει ότι η Άγκυρα σκοπεύει να στείλει το γεωτρύπανο εντός της κυπριακής ΑΟΖ και συγκεκριμένα στο τεμάχιο 6. Με αυτήν την κίνηση ο Ερντογάν θα αμφισβητήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Λευκωσίας, αλλά θα δείξει και στο εσωτερικό ότι υλοποιεί το ψευδεπίγραφο όραμα της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Μόνη λύση για την Κύπρο είναι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδίας, διαμηνύει ο Νίκος Δένδιας, 48 χρόνια μετά την έναρξη του δεύτερου Αττίλα.

Υπέρ της επανένωσης της Κύπρου, με την αγαστή συμβίωση Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων, το μήνυμα του Νίκου Αναστασιάδη.

«48 χρόνια που η Τουρκία και οι εδώ εγκάθετοι της επιμένουν στην κατοχή και την καταπάτηση των δικαιωμάτων Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων και την επιθυμία τους να ζήσουν σε μια ελεύθερη από κατοχικά στρατεύματα και επανενωμένη πατρίδα», ανάρτησε στον λογαριασμό του στο twitter ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Άμεση αποχώρηση των κατοχικών δυνάμεων και λύση στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ ζητά η αντιπολίτευση.

«Εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνοκύπριοι εκτοπίστηκαν και χιλιάδες σκοτώθηκαν ή γράφτηκαν στις λίστες των αγνοουμένων. Αγωνιζόμαστε ενάντια στα τουρκικά τετελεσμένα διεκδικώντας λύση στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ», αναφέρει ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Σπυρόπουλος.

«48 χρόνια μετά, οι Τούρκοι εγκληματίες εξακολουθούν να απολαμβάνουν τους καρπούς του εγκλήματος τους. Το Εθνικό Δίκαιο και το αίμα των Ηρώων, υπαγορεύει μία και μόνη λύση: Την απελευθέρωση», σημειώνει η Ελληνική Λύση.

Ρεπορτάζ: Πιέρρος Τζανετάκος

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/oNnafSw
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σε εγρήγορση Αθήνα και Λευκωσία καθώς η Άγκυρα συνεχίζει τη στρατηγική της έντασης και των προκλήσεων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">