ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κόντρα για την εξουσία με το σκηνικό Χούντας δεδομένο


Το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη σταδιακά κάνει τον γύρο του πλανήτη. Άσφαλώς διαβάσατε προχθές στην New York Times τον πηγαίο τίτλο 
"Σκάνδαλο που θυμίζει τα χρόνια της χούντας στην Ελλάδα" , άρα, όταν και τα αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν σκάνδαλο 
που θυμίζει τα χρόνια της χούντας, με έναν νεοφιλελεύθερο αμερικανοτραφή και αμερικανοκίνητο πρωθυπουργό το σκηνικό χούντας επιβεβαιώνεται.

Αν κάνουμε μια αναδρομή , σε σειρά αναρτήσεών μας, στις οποίες θέτουμε ευθαίως ζήτημα χούντας στη χώρα μας , για τα οποία είχαμε ακούσει πολλά και διάφορα , είναι σαφές ότι για πολλοστή φορά εμείς επιβεβαιωνόμαστε και σε καμία περίπτωση τα ''γαλάζια'' παπαγαλάκια.

Από την ΝΥ γίνεται εκτενής αναφορά σε "πρόγραμμα παρακολούθησης με περισσότερες από 15.000 παραγγελίες μόνο πέρυσι", ενώ το "Predator", το κακόβουλο λογισμικό υποκλοπής που χρησιμοποιείται για να διεισδύσει στα κινητά τηλέφωνα, "έχει γίνει μέρος του ελληνικού λεξιλογίου".

Αυτό που δεν έχει γίνει μέρος στο ελληνικό λεξιλογίο είναι το offline ώστε να προστατεύεται κάθε πολίτης από τους κακόβουλους και απρόσκλητους. Η νεοελληνική κοινωνία, την οποία θυμάμε πολύ καλά την δεκαετία του 90 που είχε μαύρα μεσάνυχτα αναφορικά με το ίντερνετ βρέθηκε έπειτα από το 2004 ανώριμη, και σε νηπιακό στάδιο να ξεκινά την ενασχολησή της με υπολογιστές , tablet, laptop , smart κινητά τηλέφωνα και τηλεοράσεις. ( Άλλοι βρέθηκαν έπειτα από το 2014 ! )

Σε μια χώρα, που στη νεώτερή της ιστορία δεν έχει καταφέρει να προσδόσει το κύρος που δημιούργησαν οι αρχαίοι Έλληνες στο πολίτευμα , τα χουντικά κατάλοιπα καλά κρατούν... και δια μέσω αυτών πλειάδα μετρίως μέτριων δεσπόζουν στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μας. 

Αν πράγματι υφίστατο καθαρή - αμιγώς πραγματική αυθεντική δημοκρατία στη χώρα μας , οι περισσότεροι απ' όσους βρίσκονται σε πολιτικό επίπεδο σήμερα θα ήταν παντελώς ανύπαρκτοι.  

Έπειτα απ΄όσα πλέον είναι δεδομένα και διαδεδομένα στην μικρή πατρίδα μας οφείλουμε συνολικά πλέον να επεξεργαζόμαστε στον βαθμό που μπορεί κάθε ένας το offline. 

Ειδικότερα, σε προηγμένες χώρες, ( το έχω γράψει επανειλλημένα ), το κίνημα  offline ''φουντώνει'' με πληθώρα ανθρώπων να υιοθετούν τεχνολογίες οι οποίες να εξυπηρετούν τις ανάγκες τους χωρίς κατ' ανάγκη να είναι συνδεμένοι με τους server πολυεθνικών, εταιριών, κυβερνήσεων, υπηρεσιών πληροφοριών, και λοιπούς διαόλους και τριβόλους.

Προσωπικά , γνώριζα όσα ισχύουν στη χώρα μας αναφορικά με τις παρακολουθήσεις, και πριν από αρκετά χρόνια ξεκίνησα μια σειρά από έρευνες αναφορικά με τεχνολογίες και τεχνητή νοημοσύνη offline , και μάλλον στην πρόσφατη περιπέτεια παραβίασης των κωδικών μας και κλεισίματος του καναλίου μας στο Youtube, ενδεχομένως εκτός του Ελληνικού μπορεί να αλίευαν και πληροφορίες από τα αρχεία κωδικών που έχουμε αποθηκευμένα.

Προσωπικά δεν πιστεύω στις συμπτώσεις, και το γεγονός λίγες ημέρες πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο παρακολουθήσεων παραβίασης των κωδικών μας, και το σβήσιμο του καναλιού σηματοδοτούσε τι ακολουθεί.

Για εσάς τους λίγους αναγνώστες μας, ρίξτε μια ματιά πότε δημοσιοποιήθηκε η παραβίαση των προσωπικών μας κωδικών και το σβήσιμο του καναλιού, και αμέσως μετά δείτε πότε ξεκίνησαν τα δημοσιεύματα για παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων.

Θεωρούμε ότι συνολικά η αντιπολίτευση δεν χειρίζεται ορθά το σκάνδαλο διότι η έμφασή τους πρέπει να είναι να δοθούν τα στοιχεία πόσους παρακολουθούσαν , η παρακολούθησαν επί τριετία , και αν υπάρχει έστω και μια περίπτωση να δικαιολογεί τις παρακολουθήσεις.

- Ξεκαθαρίζουμε ότι εξαιρούνται νονοί της νύχτας και συνεργάτες αυτών, καθώς και περιπτώσεις εθνικής ασφάλειας, όμως , και σε αυτές των περιπτώσεων υφίσταται διαφθορά - διαπλοκή, καθώς και τα κακώς κείμενα που προκύπτουν, (του εύκολου πλουτισμού πολλών και διαφόρων), από την πολιτική μέχρι πλειάδα αρχών , υπηρεσιών ,  επιχειρηματιών , δημοσιογράφων, ρεπόρτερ κ.α., και ομολογουμένως άλλους θεωρεί η κοινωνία ως ''νονούς'' του κοινού ποινικού δικαίου ενώ άλλοι είναι στην πραγματικότητα, είτε οι εκβιαστές & είτε οι εκτελεστές & είτε οι μαφιόζοι. 

Να καταργηθεί η ΕΥΠ, και να συσταθεί νέα υπηρεσία στη θέση της , της οποίας να ηγείται πρόσωπο ευρείας αποδοχής , τόσο σε πολιτικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Ποιοι υπαγορεύουν να υπάγεται μια υπηρεσία απ' ευθείας σε έναν πολιτικό αστικού κόμματος ο οποίος διορίζει σε θέσεις κλειδιά δικούς του ανθρώπους ? Το υπαγορεύει η κοινωνία , οι εντολείς, ο κυρίαρχος Ελληνικός λαός ; Σύμφωνα με όσα διαβάσατε δεν το νομίζω.

Όπως θα έλεγε, αν ζούσε σήμερα, ο γέρος του Μοριά: Ωρε που ζείτε στον μεσαίωνα η στο 2022 ; Εσείς δεν γνωρίζετε κανέναν ο οποίος δεν ''προσκύνησε'' , δεν ''ξεπουλήθηκε'' και δεν ενδέχεται να ισχύσει ? Κανέναν ; Αν πράγματι δεν γνωρίζετε κανέναν, και όλοι τίθενται υπό αμφισβήτιση, τότε δεν υπάρχει ορθό μέλλον για την νεοελληνική κοινωνία.

Γ.Κ

ΥΓ: Ακόμα και για το άνοιγμα μιας λάμπας φωτισμού , ενός κουδουνιού, είτε μιας κάμερας ασφαλείας, η ενός συστήματος συναγερμού η πλειονότητα χρειάζεται να είναι συνδεμένη με server στο ίντερνετ, ενώ όλες αυτές οι λειτουργίες μπορούν να γίνονται offline στο εσωτερικό μας δίκτυο.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κόντρα για την εξουσία με το σκηνικό Χούντας δεδομένο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">