ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κακοκαιρία στην Άνδρο: Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η κοινότητα Υδρούσας ζητά ο δήμαρχος (video)


Kαταστροφικό αποδείχτηκε το πέρασμα της κακοκαιρίας στην Άνδρο, όπου ένα μπουρίνι προκάλεσε την περασμένη Τετάρτη μεγάλα προβλήματα στο νησί. Ο δήμαρχος, Δημήτρης Λοτσάρης μίλησε στην ΕΡΤ για τις ζημιές στην Άνδρο και τις προσπάθειες αποκατάστασης που συνεχίζονται.

«Ιδίως στην περιοχή της Υδρούσας είχαμε μεγάλες ζημιές. Την Τετάρτη ήταν πιο έντονα τα καιρικά φαινόμενα με την έντονη βροχόπτωση να δημιουργεί πολλά προβλήματα» δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο δήμαρχος του νησιού.

Όπως ανέφερε ο κ. Κοτσάρης η κινητοποίηση των τοπικών Αρχών ήταν άμεση για να μπορέσουν να αποκαταστήσουν τις ζημιές που προκάλεσαν οι κεραυνοί και ο υδροστρόβιλος. «Υπήρχε διακοπή στο κεντρικό επαρχειακό δίκτυο εξαιτίας των κατολισθήσεων και των φερτών υλικών», επισήμανε για την κακοκαιρία που έπληξε το νησί εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Υδροστρόβιλος χτύπησε τον Φάρο Τουρλίτη

Σύμφωνα με τον τοπικό άρχοντα το πρόβλημα είναι μεγάλο καθώς το νησί έχει χωμάτινο οδικό δίκτυο σε μεγάλη έκταση, με αποτέλεσμα τα συνεργεία του δήμου να πρέπει να αποκαταστήσουν ζημιές σε πολλά χιλιόμετρα.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι υπέβαλλε αίτημα στην Πολιτική Προστασία για να κηρυχθεί τμήμα του νησιού και πιο συγκεκριμένα η δημοτική κοινότητα Υδρούσας, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Δεν ήταν κάτι απλο. Ευτυχώς δεν είχαμε απώλειες σε ανθρώπινες ζωές» ανέφερε ο κ. Λοτσάρης ο οποίος εκτιμώντας το μέγεθος της ζημιάς που προκάλεσε ο υδροστρόβιλος τόνισε ότι θα πρέπει να γίνουν εργασίες αντιστήριξης σε αρκετά σημεία προκειμένουν να αποφευχθούν νέες κατολισθήσεις.

Εντυπωσιακές εικόνες από τον υδροστρόβιλο που σχηματίστηκε στη θάλασσα στην περιοχή του Φάρου Τουρλίτη, στη Χώρα της Άνδρου, κατέγραψε ο αυτόπτης μάρτυρας Γιώργος Γαρύφαλλος.

Πηγή: Από τις Έξι, Γιώργος Γαρύφαλλος | ΕΡΤ

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/OX1Y0hp
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κακοκαιρία στην Άνδρο: Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η κοινότητα Υδρούσας ζητά ο δήμαρχος (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">