ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η 108η θέση αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα για τον Τύπο στην Ελλάδα ?


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πιάστηκε με τον κοριό στο αυτί, ενώ παράλληλα στην ολομέλεια της Βουλής ο πρωθυπουργός προέβη σε αδικαιολόγητους και αβάσιμους συμψηφισμούς, άφησε υπονοούμενα για πράκτορες, καθώς επίσης, αναφέρθηκε στους ''άλλους'' οι οποίοι επι της ουσίας ασκούν την διακυβέρνηση της χώρας ! 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρωθυπουργός υποστήριξε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα ότι πρώην συνεργάτες του τον έχουν καταγγείλει για παρακολουθήσεις. 

Τρεις εξ αυτών, τον διέψευσαν με ηχηρές παρεμβάσεις.Συγκεκριμένα, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ξεκάθαρα: «Ποτέ δεν είπα ότι με παρακολούθησε ο Τσίπρας ή ο ΣΥΡΙΖΑ» ενώ έβαλε κατά των τρολ της ΝΔ που διακινούσαν ανάλογα ψέματα. Αναδεικνύοντας την κατάσταση που επικρατεί επί ημερών διακυβέρνησης Μητσοτάκη ο Γιάνης Βαρουφάκης σε έντονο ύφος είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό πως «δεν πήρε ο Τσίπρας την ΕΥΠ υπό την εποπτεία του, δεν διόρισε ένα σεκιουριτά διοικητή της ΕΥΠ, ούτε προσέλαβε τον ανιψιό του, δεν δήλωσε βλαξ, δεν στράφηκε εναντίον του Τύπου εσωτερικού ή εξωτερικού. 

Ο Γιάννης Πανούσης είπε: «Δεν έχει υποπέσει ποτέ σε γνώση μου ότι με παρακολουθεί κάποιος» 

Η Νάντια Βαλαβάνη είπε πως «δεν είχε ένδειξη για παρακολουθήσεις ή για προσωπική της παρακολούθηση» .

 Ωστόσο και σε έτερο ζήτημα, στον ισχυρισμό του πως λόγω των ενεργειών της ΕΥΠ καταδικάστηκε η Χρυσή Αυγή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπέστη  διαψεύσεις. 

Ο  Ευάγγελος Βενιζέλος είπε: «Δεν είχαν τεθεί οι βουλευτές της ΧΑ υπό προηγούμενη παρακολούθηση για λόγους εθνικής ασφάλειας. Εκ των υστέρων ήρθη η προστασία των εξωτερικών στοιχείων των τηλεφωνικών συνομιλιών που είχαν κάνει μεταξύ τους οι εμπλεκόμενοι ανάμεσα τους και βουλευτές. 

 Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, συνήγορος στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, είπε: «Στην ποινική δίωξη της Χρυσής Αυγής δεν υπήρξε "νόμιμη επισύνδεση" των τηλεφωνικών συνομιλιών των βουλευτών της αν και ελέγχονταν για σοβαρά κακουργήματα».

Τάσος Τέλλογλου:Το θέμα είναι ποιος και πώς έλεγξε την ΕΥΠ τα τελευταία 3 χρόνια και όχι οι συμψηφισμοί διαμήνυσε στον πρωθυπουργό μετά την αναφορά Μητσοτάκη στη Βουλή。

Στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο των υποκλοπών, καλεί τον Κ. Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης με δηλώσεις του μετά τη σημερινή συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής. Ο ίδιος επιτέθηκε στον πρωθυπουργό τονίζοντας ότι εμφανίστηκε στη Βουλή «βουτηγμένος στην αλαζονεία», αρνούμενος για άλλη μια φορά να απαντήσει στα κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με το ποιοι είναι οι εθνικοί λόγοι για την παρακολούθησή του.

Οχι στους συμψηφισμούς και τα πρακτοριλίκια

Επισήμανση του Γ.Κ: Το κύριο θέμα για εμάς, ως κοινωνία, είναι ο κορεσμένος υπερσυγκεντρωτισμός εξουσιών στο πρόσωπο του Κ. Μητσοτάκη, τον οποίο με εύστοχο τρόπο θίγει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters με αφορμή το σκάνδαλο των υποκλοπών, αναφέροντας ειδικότερα ότι υπάρχουν ήδη ενδείξεις ότι οι επενδυτές ανησυχούν.

Ποιές είναι οι ανησυχίες των επενδυτών που υπηρετούν αντί ημών ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, κ.α. αστικά πολιτικά κόμματα ?
Ποιους ''άλλους'' εννοούσε ο πρωθυπουργός ?
Γιατί πρέπει να κυβερνά ένας πολιτικός ο οποίος παίρνει ''παραμάσχαλα'' υπο τον στενό του έλεγχο τα πάντα όλα ?
Γιατί ο Ελληνικός λαός, ενώ γνωρίζει ποιοι ''παπαγάλοι'' παίρνουν γραμμή από το Μαξίμου, ώστε να διοχετεύουν σε πάσης φύσεως media την κυβερνητική προπαγάνδα, συνεχίζει να τους ακολουθεί ? 
Η 108η θέση αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα για τον Τύπο στην Ελλάδα, η μήπως είμαστε πολύ πιο πίσω ? Και τελικά ποιον ''τύπο'', κάτι ''τύπους'' που τα τσιμπάνε από την ΝΔ, η κάτι άλλους που οφελήθηκαν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ , και παλαιότερα επί ΠΑΣΟΚ ? 

- Υφίσταται το λειτούργημα της δημοσιογραφίας στο ellada; Αν θεωρούν ορισμένοι αδαείς ότι υφίσταται που βρίσκεται σήμερα ο ΓΛΥΦΑΔΑ FM ? Αν δεν υφίσταται λειτουργία υφίσταται λειτούργημα ? Η μισή Γλυφάδα ,ακόμα και σήμερα, δεν διαβάζει έντυπες εφημερίδες η ακόμα διαδικτυακές, όμως στον αντίποδα τα ραδιοτηλεοπτικά τα παρακολουθεί.

- Είναι σαφές ότι ''το λειτούργημα'' σε μια χώρα που αρκετοί καρπώνονται υπέρμετρα κάτω από ''άγνωστες συνθήκες'' πακτωλό εκατομμυρίων, ( Βλέπε Τράγκας ), είναι κάθετα παρεξηγήσιμο. 

- Παρακάμπτω να αναφέρω ότι όσοι επέλεξαν την ''άλλη'' οδό , αντί του πελατειακού συστήματος , των εξυπηρετήσεων, των κομματικών διορισμών - «ρουσφετιών», είτε να εργαστούν σε διαπλεκόμενα ολιγαρχικά συμφέροντα, και τα ρέστα, μέχρι να αποβιώσουν σε τούτη τη χώρα δεν θα έχουν αποκτήσει επίσημα ιδιότητα !

Η 108η θέση αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα για τον ''τύπο'' στην Ελλάδα ?

- Μη ξεχνάς τι ''παιχνίδι'' έγινε και επί ΣΥΡΙΖΑ. Μια πενταετία εξυπηρετήθηκαν οι προσδοκίες και οι βλέψεις αρκετών, ενώ στον αντίποδα μας άφησαν αδικαίωτους. Το κύριο μέλημά τους σε επίπεδο media ήταν η αδειοδότηση πέντε οικογενειών οι οποίες ακόμα και σήμερα ρυθμίζουν ποιοι θα τους υπηρετούν και αύριο. Εσάς, εμάς ? 

- Εμείς κρατάμε τα ''ενθύμια της αριστεράς'' , η οποία φρόντισε ένας μουσικός πρόεδρος στα πνευματικά δικαιώματα να διοριστεί πρόεδρος της ΕΡΤ ώστε να επαυξήσει τα προσωπικά του περιουσιακά στοιχεία ! ( Μη με ρωτήσετε τι σχέση είχε με την ραδιοτηλεόραση. ) Παράλληλα κρατάμε και ουσιαστικότερα «ενθύμια» όπως το Ελληνικό και την δημόσια περιουσία.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η 108η θέση αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα για τον Τύπο στην Ελλάδα ? Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">