ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΥΠΕΞ: Δεν έχετε το δικαίωμα να απειλείτε την Ελλάδα με πόλεμο


Μετά τις νέες απειλές της Τουρκίας μέσω του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας κατά της Ελλάδα, το ελληνικό ΥΠΕΞ έδωσε την απάντησή του στην Άγκυρα.

«Η Τουρκία έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο τα συμφέροντα της, υπό την βασική αίρεση ότι αποδέχεται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών και συνεχίζει: «Δεν έχει, όμως, κανένα δικαίωμα να παραβιάζει κατάφορα το Διεθνές Δίκαιο και να απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο (casus belli)».

Η ελληνική πλευρά επισημαίνει πως: «Η Ελλάδα δεν προβάλει καμία διεκδίκηση έναντι της Τουρκίας. Τάσσεται υπέρ του διαλόγου στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. Θα υπερασπιστεί, όμως, τα νόμιμα συμφέροντα και δικαιώματα της εφόσον παραστεί η ανάγκη».

Νέα απειλή της Τουρκίας μετά το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας

Η τουρκική πλευρά, μετά το Συμβούλιο Εθνική Ασφαλείας, τόνισε πως «δεν θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε νόμιμη μέθοδο και μέσο για την προστασία των συμφερόντων του έθνους μας έναντι των μάταιων προσπαθειών της Ελλάδας».

Μάλιστα, σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική Sabah η Τουρκία λέει πως καλεί «όσους ενθαρρύνουν την Ελλάδα να εξοπλίζει τα νησιά, να επανέλθουν στην κοινή λογική».

Συνέντευξη στο κανάλι CNN Turk έδωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μόλις ολοκληρώθηκε το Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας στο οποίο και συμμετείχε, ο Τούρκος πρόεδρος έθεσε για άλλη μια φορά ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι «επιτακτική ανάγκη».

Παράλληλα κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι «είναι απαράδεκτα στέλνουν τόσα οχήματα από τη Σάμο στη Λέσβο».

Μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο ξεκαθάρισε ότι η κυριαρχία των ελληνικών νησιών δεν αμφισβητείται.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ: Άσχετα πως αντιλαμβάνεται κάποιος την σημερινή κατάσταση μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας, το ερώτημα το οποίο τίθεται είναι:Γιατί τα πράγματα εξωθούνται σε οριακό σημείο επί διακυβέρνησης ΝΔ, το 2022, και δεν είχε ισχύσει το αντίστοιχο επί ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2014 - 2019

Επίσης, το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΝΔ, και ειδικότερα ο πρωθυπουργός αποτελούν ''παράρτημα'' των Η.Π.Α στη χώρα μας, κάτι το οποίο αποδέχονται και θα ακολουθούσαν σχεδόν το σύνολο των αστικών πολιτικών κομμάτων της Βουλής, έχει κάποια ευθεία σχέση με την Ελλάδα των Αρχαίων Ελλήνων, η μήπως αυταπόδεικτα αποτελεί κοινή πρακτική των νεοελλήνων ;

Σας υπενθυμίζω ότι ο πολιτισμός των αρχαίων Ελλήνων άσκησε σημαντική επίδραση στη γλώσσα, την πολιτική, τη φιλοσοφία, την επιστήμη και τις τέχνες, ιδίως κατά την περίοδο της Αναγέννησης στη Δυτική Ευρώπη και κατά τις κλασικιστικές περιόδους το 18ο και 19ο αιώνα μ.Χ. στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, και η ρωμαϊκή εκδοχή του αποτελεί το θεμέλιο λίθο του νεώτερου δυτικού πολιτισμού.

Πως είναι δυνατόν η πρώτη υπερδύναμη του πλανήτη, και η χώρα θεμέλιος λίθος του νεώτερου δυτικού πολιτισμού, από την Αμερική μέχρι την Ευρώπη σήμερα να αποτελεί το ''τσιράκι'' τους ;

Εννοώ, ποιοι παράγοντες φέρουν ουσιαστική ευθύνη για το έλλειμα συνοχής μεταξύ της Ελλάδας του παρελθόντος και του παρόντος ;

Πως καθίσταται δυνατόν η χώρα - λαός θεμέλιος λίθος του νεώτερου δυτικού πολιτισμού να μην δεσπόζει στις πρώτες θέσεις παγκόσμια, σε όλα τα επίπεδα, και όσοι υιοθέτησαν τον πολιτισμό των Ελλήνων να δεσπόζουν σήμερα ως υπερδυνάμεις  ;

Σε ποιον βαθμό φέρει ουσιαστική ευθύνη η γείτονα χώρα Τουρκία ;Επίσης, σε ποιον βαθμό φέρουν σημαντική ευθύνη, Μασώνοι και λοιποί, οι οποίοι σχεδόν επί δυο χιλιάδες χρόνια είχαν κρυμένη την γνώση και τον πολιτισμό των Ελλήνων, ο οποίος έλαβε ξανά ''σάρκα και οστά'' κατά τον 18ο αιώνα, ενώ η δική μας χώρα παρέμενε υπόδουλη επί 400 χρόνια στην Τουρκία ;

Όπως ανέφερα ραδιοφωνικά , πριν από τριάντα χρόνια, μήπως απαιτείται μια νέα Αναγέννηση αμιγώς καθαρά στο πρότυπο των ΕΛΛΗΝΩΝ ? ( Eυφυΐα και γνώσεις διαθέτετε άρα αντιλαμβάνεστε που εστιάζω. )

ΥΓ: Μην ξεχνάτε οι αναγνώστες μας ότι προσωπικά επέλεξα πριν από 42 χρόνια, σε μια πόλη που δεν υπήρχε ούτε μια τοπική φυλλάδα, να λειτουργήσω έναν Ραδιοφωνικό σταθμό και να είμαι ''ραδιοφωνατζής'', τον οποίο αντί να συνδράμουν δίωξαν και κατάσχεσαν επανειλλημένα. Στον αντίποδα, υδραυλικοί, εργάτες, χειρομαλάκτες, κ.α. δήλωσαν κάποια στιγμή εκδότες και δημοσιογράφοι και διατελούν συνεργάτες της εκάστοτε δημοτικής αρχής του Δήμου Γλυφάδας. Μήπως όσα ισχύουν έχουν άμεση σχέση με τις πρακτικές των Τούρκων, δεδομένου ότι είμαι αυτόχθονας και όλοι αυτοί, από τους εκάστοτε διοικούντες, μέχρι τους φερόμενους εκδότες - δημοσιογράφους, τους οποίους επί δυο δεκαετίες συμβάλουν και συνδράμουν, είναι ξενόφερτοι όπως οι Τούρκοι επί 400 χρόνια στον τόπο μας ;Τι λέτε ;

*  Όσοι/ες ασκούν τοπικά πραγματικά δημοσιογραφία ασφαλώς εξαιρούνται. Σε καμία περίπτωση δεν εξαιρούνται τα ξενόφερτα αστικά πολιτικά κόμματα  και όσοι ξενόφερτοι πολιτεύονται τοπικά. 

* Τα 42 χρόνια θεωρούνται πέραν του δέοντος αρκετά ώστε να έχουμε καθολική απόδειξη αν τα ξενόφερτα κόμματα και οι πολιτευόμενοι εκπροσωπούν τον δήμο και τον δημότη, η στον αντίποδα αποτελούν την αντιστοιχία του τουρκικού ζυγού επί 400 χρόνια. 

* Η Τουρκία μας πήγε ακριβός 400 χρόνια πίσω ως έθνος, και το αντίστοιχο ζω επί 42 χρόνια αστικών κομμάτων - παρατάξεων στον Δήμο Γλυφάδας.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΥΠΕΞ: Δεν έχετε το δικαίωμα να απειλείτε την Ελλάδα με πόλεμο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">