ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κυπαρισσία: Την Τετάρτη η απολογία των γονιών του βρέφους – Σοκάρουν τα ευρήματα των γιατρών


Tην Τετάρτη αναμένεται να απολογηθούν οι γονείς του μόλις τεσσάρων μηνών βρέφους, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων, σε κρίσιμη κατάσταση. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι και τη Δευτέρα 26/9 το παιδί παρέμενε ασυνόδευτο καθώς κανείς απ’ τους συγγενείς δεν είχε πάει να το επισκεφθεί.

Μέχρι την Τετάρτη ο 20χρονος πατέρας παραμένει κρατούμενος στο Αστυνομικό Μέγαρο της Καλαμάτας, ενώ η μητέρα αφέθηκε ελεύθερη, ύστερα από την 4ωρη παρουσία τους τη Δευτέρα 26/9, ενώπιων των εισαγγελικών αρχών στην Κυπαρισσίας.

O συνήγορος του 20χρονου, Νίκος Αγγελόπουλος, δήλωσε πως ο εντολέας του βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και πως αρνείται τις βαριές κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί.

Οι κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί είναι για απόπειρα ανθρωποκτονίας, οπλοκατοχή και πυρομαχικών από κοινού, και καλλιέργεια κάνναβης από κοινού μόνο για ατομική χρήση. Πρόσθεσε πως, ευχή όλων είναι άμεσα να διαφύγει το κίνδυνο το βρέφος και να επιστρέψει υγιές. Παράλληλα τόνισε, πως η μητέρα είναι στο πλευρό του πατέρα και από εκεί και πέρα η όλη υπόθεση και ευθύνη για την αποκάλυψη της αλήθειας είναι στα χέρια της δικαιοσύνης.


Σοκάρουν τα ευρήματα των γιατρών

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βρέφος φθάνοντας αργά το βράδυ του Σαββάτου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, υποβλήθηκε σε διάφορες εξετάσεις, αιματολογικές αλλά και σε αξονική τομογραφία εγκεφάλου, θώρακος και κοιλίας καθώς και σε οφθαλμολογική εξέταση, όπου σύμφωνα με τους γιατρούς ήταν φανερό πως το παιδί είχε κακοποιηθεί.

Χαρακτηριστικά τα μάτια του είχαν πολλαπλές κηλιδώσεις αιμορραγίες, ενώ από την αξονική, διαπιστώθηκε εκτεταμένο υποσκληρίδιο αιμάτωμα στο δρέπανο και αριστερό εγκεφαλικό ημισφαίριο καθώς και υποσκληρίδιο αιμάτωμα δεξιάς μετωπιαίας χώρας. Επίσης διαπιστώθηκε κάταγμα 3ου και 4ου πλευρού στα αριστερά.

Όλα τα παραπάνω ιατρικά ευρήματα, κίνησαν τις υποψίες των ιατρών του Νοσοκομείου Καλαμάτας και ενημέρωσαν άμεσα και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

Η προσαγωγή από την Αθήνα στην Καλαμάτα

Μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του βρέφους στο νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” καθώς και η διασωλήνωση του. Η διακομιδή ξεκίνησε στις 9μ.μ. με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Οι γονείς του βρέφους, με φιλικό τους ζευγάρι ακολούθησαν με ιδιωτικό όχημα. Το πρωί της Κυριακής Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ανηλίκων/Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εντόπισαν στο προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, του γονείς του βρέφους και προχώρησαν στην προσαγωγή τους στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.

Οι αντιφάσεις του πατέρα

Ο πατέρας, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του στους αστυνομικούς, φέρεται να έπεφτε σε αντιφάσεις, καθώς αφενός ανέφερε ότι η επιδείνωση του μωρού προήλθε ξαφνικά, την ώρα που της άλλαζαν την πάνα με την συμβία του, όταν εκείνη έφτασε σπίτι μετά από τη λήξη της βάρδιας της σε καφετέρια όπου εργαζόταν.
Μάλιστα υποστήριζε πως δεν είχε προβεί σε καμία βίαιη πράξη σε βάρος του βρέφους ενώ για να δικαιολογήσει εμφανής μώλωπες στο σώμα του ανέφερε ότι του έπεσε λίγες μέρες νωρίτερα όταν το άλλαζε στον καναπέ. Ωστόσο στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι ο ίδιος είναι υπεύθυνος για τον τραυματισμό του, αναφέροντας ότι επειδή εκείνο άρχισε να κλαίει με σπαραγμούς τουλάχιστον για ένα τέταρτο της ώρας, δεν ήξερε τι να κάνει και τελικά το σήκωσε και το έπιασα από τις μασχάλες και τα πλευρά και το ταρακούνησε όλο και γρηγορότερα και δυνατότερα για αρκετή ώρα για να ηρεμήσει. Τότε ήταν που αντιλήφθηκε ότι έπαθε και κάτι κακό.

Τα ευρήματα στο σπίτι στον Αετό

Η έρευνα στο σπίτι που έμεναν στο χωριό Αετός, έγινε το πρωί της Κυριακής, παρουσία δικαστικού λειτουργού. Οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν ένα πιστόλι, με μία γεμιστήρα κενή, 100 φυσίγγια κρότου διαμετρήματος 8mm , ένα φυσίγγιο διαμετρήματος 32 S&W Long και ένα φυσίγγιο διαμετρήματος 765. Έξω από το σπίτι, από την αποθήκη, 42 φυσίγγια διαμετρήματος 9mm και μία γλάστρα με δενδρύλλιο κάναβης 10 εκατοστών.
Να σημειωθεί ότι οι δυο σύμβιοι, δεν έμεναν μόνιμα στο πατρικό σπίτι της 22χρονης στον Αετό, αλλά για αρκετό καιρό έμεναν και στο γειτονικό χωριό Ριζοχώρι, όπου ζούσε η μητέρα της 22χρονης και η γιαγιά της.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/KBRw2Sx
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κυπαρισσία: Την Τετάρτη η απολογία των γονιών του βρέφους – Σοκάρουν τα ευρήματα των γιατρών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">