ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Βουλή – Εξεταστική: Συνεχίζει σήμερα την κατάθεσή του ο τέως διοικητή της ΕΥΠ Π. Κοντολέων


Συνεχίζεται και σήμερα, για δεύτερη ημέρα η κατάθεση του τέως διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέωντα στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση «παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό Predator, την παράνομη χρήση αυτού στην επικράτεια και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου».

Η κατάθεση του τέως διοικητή της ΕΥΠ ξεκίνησε χθες το απόγευμα κύλησε σε υψηλούς τόνους μέχρι το βράδυ οπότε και διακόπηκε, ενώ στους ίδιους υψηλούς τόνους αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο τέως διοικητής της ΕΥΠ, που παραιτήθηκε μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, φέρεται να επικαλέστηκε το απόρρητο για τις διεργασίες της ΕΥΠ αποφεύγοντας να απαντήσει στις ερωτήσεις των βουλευτών μέλων της Εξεταστικής Επιτροπής.

Η αντιπολίτευση έθεσε εκ νέου το ζήτημα να αρθεί το απόρρητο με αίτημα της Επιτροπής προς τον πρωθυπουργό κάτι που απορρίφθηκε από την πλειοψηφία της Επιτροπής προκαλώντας την έντονη αντίδραση της.

Μένει να φανεί πώς θα εξελιχθεί η σημερινή συνεδρίαση και εφόσον ολοκληρωθεί εγκαίρως εΕπόμενος μάρτυρας που έχει προγραμματιστεί για να καταθέσει στην Επιτροπή είναι ο νυν διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Χθες σημειώθηκε νέος γύρος πολιτικής αντιπαράθεσης μετά την κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή του Γιάννη Ρουμπάτη, πρώην Διοκητή της ΕΥΠ, επί ημερών κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο οποίος αποκάλυψε την άμεση παρακολούθηση του κ. Στέργιου Πιτσιόρλα, τότε επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, σημειώνοντας ότι το γεγονός αυτό ήταν εις γνώση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Προσφυγή στη δικαιοσύνη προανήγγειλε ο κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι μπλοκάρει τη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση παρακολούθησης του Χρήστου Σπίρτζη, μετά την απόρριψη του σχετικού αιτήματος, το οποίο είχε υποβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

Ρουμπάτης σε Εξεταστική: Παρακολουθούσαμε τον Πιτσιόρλα για υπόθεση αγοραπωλησίας εθνικού εδάφους σχετιζόμενη με την οικογένεια Άσαντ

«Η κυβέρνηση πανικόβλητη για το θέμα των παρακολουθήσεων και των ευθυνών, που θα καταλήξουν κάποια στιγμή σε συγκεκριμένο άτομο και θα καταλογιστούν οι ευθύνες, προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα», είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/6aqonR7
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Βουλή – Εξεταστική: Συνεχίζει σήμερα την κατάθεσή του ο τέως διοικητή της ΕΥΠ Π. Κοντολέων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">