ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αποκάλυψη για το πρώτο mega ελληνικό drone


Η ΕΑΒ έκανε στο περίπτερο της ΔΕΘ τα αποκαλυπτήρια του πρώτου ελληνικού Drone «ΑΡΧΥΤΑΣ» κάθετης από-προσγείωσης.

Με βήμα γοργό και με παρακαταθήκη την εμπειρία δεκαετιών αλλά και τις πολλά υποσχόμενες εξελίξεις για το μέλλον, η Ελλάδα κάνει το επόμενο βήμα στον χώρο των Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών – UAV, παρουσιάζοντας ένα αεροσκάφος κάθετης απο-προσγείωσης.

To περίπτερο της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε σήμερα τα εγκαίνιά του, παρουσιάζοντας τις καινοτομίες, την τεχνογνωσία και το ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων της εταιρείας.Στους χώρους του περιπτέρου ξεναγήθηκαν οι Αρχηγοί ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα επιτεύγματα της ΕΑΒ που την έχουν καταστήσει μία από τις πλέον ανταγωνιστικές ευρωπαϊκές εταιρείες στον τομέα των αεροκατασκευών.

Το ομοίωμα του πρώτου ελληνικού drone σε κλίμακα1:2,5, το οποίο φιλοξενείται στον εκθεσιακό χώρο της ΕΑΒ, μαγνήτισε τα βλέμματα των χιλιάδων επισκεπτών της ΔΕΘ. Πρόκειται για το τελευταίας τεχνολογίας UAV του προγράμματος «Αρχύτας», ένα αεροσκάφος τύπου μικτής πτέρυγας, με σχεδιασμό που διαφέρει από όλα τα άλλα UAV, καθώς διαθέτει VTOL (κάθετη απογείωση και προσγείωση).

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ: Οι παλιοί ακροατές του τοπικού Ρ/Σ Γλυφάδα fm ασφαλώς θυμούνται πόσες δεκαετίες πίσω στον χρόνο είχα αναφερθεί στα drone.

Ευχόμαστε έστω και ετεροχρονισμένα να προκύψει κάποια στιγμή Ελληνικό drone, όμως , σύμφωνα με αυτό που βλέπω στην μικρογραφία δεν είμαι απόλυτα βέβαιος.

Ειδικότερα:Οι δυο μαύρες σωλήνες που βλέπουμε να συγκρατούν τους έλικες θα διαμορφώνουν αστάθεια σε δυνατούς ανέμους, άρα η κάθετη απογείωση - προσγείωση θα καθίσταται σχεδόν ανέφικτη.

Επίσης, ένα εκατομμύριο φορές ορθότερο είναι οι έλικες να τοποθετηθούν εσωτερικά στα φτερά του drone και να μετακινούνται ανάλογα όπως σας δείχνω στην μακέτα.


Τα ξαναλέμε στο εγγύς μέλλον όταν θα διαπιστώσεται ότι το εν λόγω drone «ΑΡΧΥΤΑΣ» μόνο λειτουργικό στην ευστάθεια δεν θα είναι. Αναφορικά για το αν θα κυριαρχήσει στο Αιγαίο, το ευχόμαστε, όμως όπως το βλέπω πολύ αμφιβάλω.

ΥΓ: Προσωπικά ως αυθεντικός “ριζοσπάστης ” , σε πλήρη αντιδιαστολή με όσους αναφέρουν για κυριαρχίες στο Αιγαίο , δεν δέχομαι να συμμετάσχω σε παίγνια εντυπώσεων την ίδια στιγμή που η γείτονα χώρα επί σειρά ετών διαθέτει drone ενώ εμείς ως χώρα ακόμα δεν διαθέτουμε. Ολοκλήρωσε την κατασκευή να το δούμε στην πράξη αντί για μοντέλα σε μικρογραφίες.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αποκάλυψη για το πρώτο mega ελληνικό drone Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">