ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

O καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Τελευταία ζέστη για το 2022


Παρασκευή και Σάββατο, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο θα είναι ζεστές  ημέρες , οι τελευταίες τόσο ζεστές ημέρες για το 2022. Τα θερμόμετρα στα ηπειρωτικά στους 34 με 36 και τοπικά στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τους 37 και τους 38 βαθμούς. Tο Σάββατο όμως στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Την Κυριακή τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην αρχή της ημέρας στα δυτικά και τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει εκεί θα παραμείνει ζεστός καιρός στα ανατολικά και τα νότια. Υποχώρηση της θερμοκρασίας προβλέπεται τη νέα εβδομάδα. Μάλιστα η θερμοκρασία θα βρεθεί και κάτω από τα κανονικά επίπεδα από Τετάρτη και μετά.

Την Παρασκευή  γενικά αίθριος καιρός. Στα βόρεια αραιές νεφώσεις, που από το μεσημέρι στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια πελάγη έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί κατά 4 με 6 βαθμούς υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει στους 34 με 36 βαθμούς και στην ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά λόγω τοπικών συνθηκών (καταβατικοί άνεμοι) στους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου..

Στην Αττική προβλέπεται μια ηλιόλουστη ημέρα. Οι άνεμοι μέχρι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/0z1VniM
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: O καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Τελευταία ζέστη για το 2022 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">