ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

O καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Σε πτώση η θερμοκρασία – Ξανά καλοκαίρι το Σάββατο


Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού της Πέμπτης, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο, θα είναι περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Ειδικότερα αναμένονται θερμοκρασίες που δεν θα ξεπεράσουν τους 25 βαθμούς ούτε στα νότια τμήματα της χώρας.

Από το Σάββατο και μέχρι τη Δευτέρα επιστρέφει η ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα και η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο. Ξανά βροχές τη Τρίτη και μόνο στα βορειοδυτικά της χώρας.

Σήμερα στα Δωδεκάνησα και τη βορειοδυτική χώρα γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις.

Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.

Τα φαινόμενα, τα οποία τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα στις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, σταδιακά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στην ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα νότια. Στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες.Βελτίωση αναμένεται από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα θαλάσσια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Γρήγορη εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/XNHCMfQ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: O καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Σε πτώση η θερμοκρασία – Ξανά καλοκαίρι το Σάββατο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">