ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κατανυκτική ατμόσφαιρα στους ναούς μετά τη μείωση του φωτισμού στις ακολουθίες – Τι λέει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος (video)


Σε μια συμβολική αλλά ταυτόχρονη και ουσιαστική κίνηση στο πλαίσιο του περιορισμού της κατανάλωσης ρεύματος προχώρησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, ανακοινώνοντας ότι μειώνει το φωτισμό στους ναούς της αρμοδιότητάς του κατά τη διάρκεια των ακολουθιών στις εκκλησίες.

«Αποφασίσαμε να μειώσουμε τον φωτισμό στους ναούς όταν έχουμε ακολουθίες. Πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα αλλά να κάνουμε και κάτι ουσιαστικό» δήλωσε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο Μητροπολίτης.

Συμμετέχοντας και αυτός στην εθνική προσπάθεια για τη μείωση της ενέργειας τον προσεχή χειμώνα αποκάλυψε ότι πρότεινε να μειωθεί στο ελάχιστο ο φωτισμός στους ναούς όταν υπάρχουν οι ακολουθίες.

«Μπορούμε να τελέσουμε τις λειτουργίες και με τις ελάχιστο φωτισμό. Με αυτόν τον τρόπο οικονομούμε τα πράγματα», πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, τονίζοντας ότι «δεν χάνεται η Χάρις του Θεού επειδή θα μειώσουμε το ηλεκτρικό φως στους ναούς μας».

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/wmJnbIz
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κατανυκτική ατμόσφαιρα στους ναούς μετά τη μείωση του φωτισμού στις ακολουθίες – Τι λέει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">