ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η φτώχεια είναι το αίτιο των «βιασμών» ?


Επιβεβαίωσαν την ύπαρξη εμβασμάτων και μηνυμάτων οι δικηγόροι της 12χρονης, Ασπασία Ταρραχοπούλου και Απόστολος Λύτρας, κάνοντας λόγο για σχέδιο του 53χρονου μαστροπού να ενοχοποιήσει την εξίσου κατηγορούμενη μητέρα του ανήλικου κοριτσιού.

Παραχωρώντας δηλώσεις έξω από τη ΓΑΔΑ, ο κ. Λύτρας ανέφερε πως η μητέρα της 12χρονης θεωρείται ύποπτη διότι βρέθηκαν μηνύματα που αντάλλαξε με τον κατηγορούμενο, αλλά και για δύο εμβάσματα, τα οποία - σύμφωνα με τον δικηγόρο - προήλθαν επειδή η ανήλικη είχε πάρει τον αριθμό λογαριασμού της μητέρας της και τον έδωσε στον 53χρονο.

Από την πλευρά της, η κ. Ταραχοπούλου σημείωσε ότι δεν ανέμενε να καταστεί κατηγορούμενη η μητέρα της 12χρονης, ενώ τόνισε ότι η κατηγορούμενη αρνείται τις κατηγορίες γιατί «δεν ήξερε για τα εμβάσματα». «Προφανώς, είχε σχέδιο για να την ενοχοποιήσει» είπε η δικηγόρος όταν ρωτήθηκε για τα εμβάσματα από τον μαστροπό, προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει πότε έγιναν αυτά τα εμβάσματα.

Γ.WEB: Εμείς δεν είμαστε δικαστήριο ώστε να κρίνουμε και να αποφανθούμε επί της υποθέσεως του «βιασμού» ενός παιδιού, ούτε οι αρμόδιοι οι οποίοι ήδη ερευνούν την υπόθεση, όμως , ακούσαμε να λέγεται δημόσια στα media ότι η φτώχεια είναι το αίτιο των «βιασμών».

Ειδικότερα ειπώθηκε ότι η κοινωνική ανισότητα, και η φτώχεια η οποία υφίσταται σε μεγάλο φάσμα ελληνικών οικογενειών, είναι το αίτιο ακόμα και των «βιασμών». 

Ασφαλώς οι κοινωνικές ανισότητες παράγουν χρήμα και ισχύ σε ορισμένους έναντι των ''αδυνάτων κρίκων'', όμως , αυτό δεν είναι ένα χαρακτηριστικό το οποίο διέπει μόνο όσους ασπάζονται το τρίπτυχο Π.Θ.Ο, τουλάχιστον εμείς το έχουμε βιώσει στο πετσί μας και από τα κάτω στρώματα της κοινωνίας, και ειδικότερα σε αριστερές οργανώσεις, όπου ομάδες - συνιστώσες αποτελούμενες κυρίως από τα κάτω οικονομικά στρώματα της κοινωνίας αδικούν κατάφωρα πληθώρα έτερων ώστε να αναδειχθούν και να αναρριχηθούν ψηλότερα οι ίδιοι/ες.

Έπειτα απ' όσα έχουμε ζήσει και γνωρίζουμε , τουλάχιστον εμείς , δεν μπορούμε να στοιχειοθετήσουμε ότι ο βασικός αντίπαλος είναι ο νεοφιλελευθερισμός και στον αντίποδα αυτού υπάρχει ο ''κοινωνικός παράδεισος'' της αριστεράς.

Ο αξιακός «βιασμός»

Δυστυχώς απεδείχθη στην πράξη την περίοδο 2014 - 2019, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ&Συνιστώσες, καθώς και τα προηγούμενα χρόνια πριν το εκλογικό αποτέλεσμα , ότι την αντιστοιχία όσων διαμορφώνονται σε επίπεδο κοινωνικών ανισοτήτων επί φιλελεύθερων κυβερνήσεων τα διαμόρφωναν επί ίσοις όροις και οι συμμετέχοντες στις αριστερές οργανώσεις, άρα τα αίτια για εμάς είναι ακόμα βαθύτερα από το δίπολο νεοφιλελευθερισμός - σοσιαλισμός. Είναι κυρίως αξιών.

Θυμάμαι , όπως και πολλοί από εσάς, ότι πληθώρα παιδιών εργαζόντουσαν στη χώρα μας τις δεκαετίες , 50, 60, 70, 80, κ.α., αυτό δεν σημαίνει ότι έπεφταν και θύματα βιασμού από αρρωστημένους - διεστραμμένους. 

Το θέμα είναι ότι η σεξουαλική παρενόχληση και ο βιασμός δεν συμβαίνει μόνο σε παιδιά από όσους είναι βιαστές. Ισχύει σε ολόκληρο το ηλικιακό φάσμα ανθρώπων , και κυρίως των γυναικών.

ΥΓ: Για όσους ανακινούν δημόσια στα media ότι ''βιάζεται'' η ψυχή ενός παιδιού το οποίο εργάζεται από τα 12 του χρόνια τονίζω: Δώδεκα ετών εργαζόμουν σε ένα τοπικό εργοστάσιο, σε ηλικία που δεν μπορούσα να βγάλω κάρτα εργασίας, και παράλληλα σπούδαζα σε νυκτερινή σχολή. Δεν θεωρώ ότι βιάστηκε η ψυχή μου ως παιδί. Αντιθέτως απέκτησα κάποια χρήματα με τα οποία έφτιαχνα Ρ/Σταθμούς και δημιούργησα ένα ''κεραμίδι''. (Δεν μπορώ να αναφέρω το αντίστοιχο με την εμπλοκή μου σε αριστερές οργανώσεις. Σε πλήρη αντιδιαστολή με έτερους, ( ονόματα δεν λέμε), δεν απέκτησα ούτε δεκάρα, αντιθέτως έχασα.)

* Και μας λένε ότι είναι αριστεροί οι ''βολεμένοι/ες'' των αριστερών κομμάτων , σε βουλή, τράπεζες, δημόσια και κομματικά μέσα, δήμους , κ.α. ! ( Εννοώ τους φέροντες τα ''αριστερόμετρα'' τα οποία ουδέποτε χρησιμοποίησα, διότι αν μπεις στην διαδικασία να χρησιμοποιήσεις μέτρο ήδη έχεις αδικήσει την αριστερά και όσα πρεσβεύει. )

* Άλλωστε μέχρι σήμερα δεν έχουν αιτιολογήσει τις ενέργειές τους , του 2014. Αντί να αξιώνουν προκοπή, ευημερία, πρόοδο, και ισοπολιτεία για το κοινωνικό σύνολο , οι μεθοδεύσεις τους και οι προτάσεις τους ήταν εξαιρέσεις και διακρίσεις σε βάρος στελεχών. ( Κοιτάξτε λίγο καλύτερα τα ''συντρόφια'' σας κ.κ. Λαφ και Τσι , διότι η «φτώχεια» είναι το αίτιο όλων των τύπων «βιασμών», και εν προκειμένου ορισμένοι/ες «βίασαν» την αριστερά.) 

* Γι' αυτόν τον «βιασμό» , των αξιών, των ιδανικών, και της ιδεολογίας που οφείλει να σέβεται κάθε άτομο το οποίο επιθυμεί να χαρακτηρίζεται αριστερός, καθώς και όσων πραγματώνονται εντός των ''αριστερών οργανώσεων'' , δεν ειπώνεται απολύτως τίποτα από την πλευρά των αριστερών πολιτικών, διανοητών, εκφωνητών, δημοσιολόγων κ.α. 

* Εκτός της οικονομικής «φτώχειας», η οποία αποτελεί τον κύριο διαμορφωτή ανισοτήτων , υφίσταται εντονότερη η ιδεολογική στις μέρες μας , και άλλωστε δεν είναι τυχαίο γεγονός όταν επί πέντε δεκαετίες ασκούν την διακυβέρνηση νεοφιλελεύθερα κόμματα και άπαντες έχουν γαλουχηθεί σε αυτήν την δεδομένη καπιταλιστική πραγματικότητα. Ποιοι φερόμενοι αριστεροί μοιράζονται ;Ποιοι κάνουν ένα βήμα πίσω, έπειτα από όσα έχουν απολαύσει μέχρι σήμερα ,ώστε να προκύψει κοινωνική εξισορρόπηση ;

* Όσο ενοχλημένες μπορεί να ήταν ορισμένες ''κυράτσες'' από δημοσιεύματα, το θέμα είναι ότι οι ίδιες απολάμβαναν τους μισθούς του δημοσίου και επιδίωκαν και τα extra bonus προνόμια σε πολιτικό επίπεδο , ενώ στον αντίποδα έτεροι είχαν δεχθεί πληθώρα διώξεων - κατασχέσεων και παράλληλα έζησαν και τον «βιασμό» της αριστεράς. ( Τα μισά μέλη των οικογενειών των αριστερών με μισθούς του δημοσίου και παράλληλα οι υπόλοιποι είτε και οι ίδιοι/ες με τα πόστα σε πολιτικό , περιφερειακό και αυτοδιοικητικό επίπεδο.

* Αυτούσια το γεγονός της επιλογής ενός κόμματος, (ΣΥΡΙΖΑ / Λαφαζανικοί/Βαρουφακικοί/53+ και λοιπές συνιστώσες ), να συγκυβερνήσει με ένα δεξιό κόμμα , καθώς επίσης , η υπογραφή των Μνημονίων και η πλήρης αντιστροφή του κομματικού καταστατικού , μέχρι σημείου καταλύσεως στις τοπικές ΟΜ , αποτελεί μια μορφή ιδεολογικού «βιασμού» και καταμαρτυρά ότι πληθώρα ''αριστερών'' μόνο την αριστερά δεν πρεσβεύουν ενώ επικαλούμενοι την αριστερά χαλκεύουν το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας. Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίζει επί τέσσερα χρόνια το 30 - 40 % των σχεδίων της ΝΔ. Αν μπορούμε να υποθέσουμε ότι είναι 60% αριστερά, και 40% δεξιά, είναι δεδομένος ο ιδεολογικοπολιτικός «βιασμός» της αριστεράς.




 


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η φτώχεια είναι το αίτιο των «βιασμών» ? Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">