ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Κ. Βελόπουλος «Στο Κέντρο»: Οι επόμενες εκλογές θα καθορίσουν την πορεία της χώρας


«Δεν υπάρχει Διεθνές Δίκαιο και ευρωπαϊκή αλληλεγγύη», υποστήριξε ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης», κ. Κυριάκος Βελόπουλος στην εκπομπή του ERTNEWS «Στο κέντρο», με τον Γιώργο Κουβαρά.

Με το φλέγον ζήτημα του ελληνοτουρκικού ξεκίνησε η συζήτηση. Ο Μπαχτσελί, ο εταίρος του Ερντογάν, ανέφερε πως η Θάσος, η Σαμοθράκη, η Λήμνος, ο η Στράτης, η Λέσβος, τα Ψαρά, η Χίος, η Σάμος, η Ικαρία είναι τουρκικά νησιά. «Δύο δεκαετίες συμβαίνει αυτό, απλώς τώρα κλιμακώνεται η ένταση λόγω των ερχόμενων τουρκικών εκλογών», δήλωσε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε ότι «Η Ελλάδα ερμηνεύει με τα δικά της μάτια της τουρκική προκλητικότητα, κάνοντας έτσι λάθη και δίνουμε λαβή στην Τουρκία». Ακόμη τόνισε πως «ο Ερντογάν δεν προκαλεί αλλά διεκδικεί».

Ερωτηθείς εάν θέλουμε ή έχουμε συμφέρον από μία ενδεχόμενη σύγκρουση με την γείτονα χώρα απαντά ότι ουσιαστικά πρέπει να αντιμετωπίζουμε οποιοδήποτε αεροσκάφος ή drone, λόγω του ότι χρειάζεται να υπερασπιζόμαστε την εθνική μας κυριαρχία. «Σημασία έχει να συντρίπτουμε ξένα αεροσκάφη στα δικά μας εδάφη», πρόσθεσε.

Η διαφορά της Ελληνικής Λύσης με τον κυβερνών κόμμα είναι ότι «εμείς δεν πιστεύουμε στο Διεθνές Δίκαιο όπως θα θέλαμε να υπάρχει καθώς επίσης δεν υπάρχει αλληλεγγύη από την Ευρώπη». Κάθε χώρα κοιτάζει το συμφέρον της.

«Εάν υπήρχε ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, δεν θα ήταν η μισή Κύπρος κατεχόμενη».

Συνέχισε τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει κατά κάποιον τρόπο «ηττηθεί στο πεδίο» από την Τουρκία, αφού δέχεται συχνά παραβιάσεις στα σύνορα.

«Έχουμε εθιστεί στις παραβιάσεις», τονίζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, εξαπολύοντας πυρά κατά της κυβέρνησης για την εξωτερική πολιτική .«Η Ελλάδα αμύνεται» αλλά με λάθος τρόπο, όπως παραδείγματος χάρη στον Έβρο βρίσκεται η αστυνομία, «ενώ θα έπρεπε να είναι ο στρατός».

Πόλεμος στην Ουκρανία

Αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο κ. Βελόπουλος τόνισε ότι η εν λόγω χώρα συνιστά «μόρφωμα των τελευταίων ετών», αφού πολλές είναι οι χώρες που διεκδικούν τμήματά της.

Ειδικότερα, «Δεν είμαι υπέρ της Ουκρανίας, επειδή γνωρίζω την ιστορία. Δεν είμαι υπέρ των Ναζί, δεν είμαι υπέρ των απογόνων των ναζί και των προγόνων των Ναζί, όταν έφερεαν τάγματα Αζόφ και ναζιστές στην ελληνική Βουλή», είπε ο κ. Βελόπουλος. «Αυτό που με αφορά είναι η κατάσταση στη Μαριούπολη, όπου εκεί ζουν πολλές χιλιάδες Έλληνες», τόνισε.

«Εγώ θέλω η Ελλάς να είναι ισχυρή και να μπορώ να σκεφτώ ως Μικρασιάτης και ως Πόντιος που είμαι», συνέχισε μιλώντας για τα εθνικά σύνορα. Σχετικά με τις περιοχές που με την πάροδο του χρονου χάσαμε ανέφερε ότι «έχουμε ιστορικό δικαίωμα, ιστορικό και αναφαίρετο δικαίωμα χιλιετιών, να μπορούμε να διεκδικήσουμε τις πατρίδες αυτές».

Οι επόμενες εκλογές θα καθορίσουν το μέλλον της Ελλάδας

Αναφορικά με τις επόμενες εκλογές, ο κ. Βελόπουλος εξήγησε ότι δεν πιστεύει ότι μπορούν οι πολιτικοί να αντέξουν την απλή αναλογική και συμπλήρωσε ότι «Η Ελληνική Λύση είναι μονόδρομος». Τόνισε επιπρόσθετα ότι «Οι επόμενες εκλογές θα καθορίσουν το μέλλον της Ελλάδας».

«Όχι» στην υποχρεώτητα των εμβολίων

Ο κ. Βελόπουλος τόνισε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να κινηθεί με όποιον τρόπο θέλει αναφορικά με τον εμβολιασμό για τον κορονοϊό, λέγοντας ότι είναι αρνητικός στην υποχερωτικότητάς του.

Το γεγονός ότι εντάσσουν στην άκρα δεξιά την «Ελληνική Λύση» είναι κάτι στο οποίο ο Κ. Βελόπουλος απαντά με τον εξής τρόπο: «Είμαστε ένα ελληνικό πατριωτικό κόμμα».

Έρχονται δύσκολα χρόνια, ακόμη πιο σκληρά από αυτά των μνημονίων

«Μετά από αυτό που θα έρθει τον Νοέμβριο και το έλεγα από το 2020, έρχεται πείνα» δήλωσε ο ίδιος προσθέτοντας ότι «θα έρθει πείνα μεγαλύτερη από αυτή που ζήσαμε στα μνημόνια». Τα πυρά του έστρεψε και στον τρόπο αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης.

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/Bzg4WMG
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Κ. Βελόπουλος «Στο Κέντρο»: Οι επόμενες εκλογές θα καθορίσουν την πορεία της χώρας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">