ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στο στόχαστρο καταγγελιών ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας για «ψεύτικο πόθεν έσχες»


Επίθεση στον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, επαναλαμβάνοντας τον χαρακτηρισμό «γαλάζιες ακρίδες» για την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και το αίτημα άμεσης διεξαγωγής των εκλογών.

Μιλώντας σήμερα Πέμπτη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο» ο κ. Ηλιόπουλος είπε χαρακτηριστικά:  «Την ώρα που η τεράστια πλειοψηφία της δυσκολεύεται να βγάλει τον μήνα, το πολιτικό προσωπικό της χώρας κάνει πλιάτσικο. Δεν είναι μόνο τώρα ο Ανδρέας Πάτσης. Ήταν η κ. Νικολάου με τις απευθείας αναθέσεις, ο κ. Στάσσης στη ΔΕΗ, ο κ. Μαραβέγιας με τον αναπτυξιακό νόμο, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας που έκρυβε το πόθεν έσχες του. Πρόκειται για μια συγκεκριμένη μεθοδολογία που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που στοχεύει στο πλιάτσικο στην οικονομία και την κοινωνία».

Μεταξύ άλλων είπε ότι «προσπαθούν από χθες να μας πείσουν ότι οι απευθείας αναθέσεις άπτονται διοικητικής απόφασης των ΕΛΤΑ. Το 1 εκατ. ευρώ όμως απευθείας ανάθεση σε γραφείο βουλευτή δεν είναι διοικητική απόφαση ενός οργανισμού. Είναι ο ορισμός της καραμπινάτης πολιτικής διαπλοκής».

Σχολίασε μάλιστα ότι «η πολιτική διαπλοκή σε αυτήν τη χώρα έχει πολιτικό κέντρο. Το σύστημα είναι “σύστημα Μητσοτάκης”. Αυτός ο ανθρωπότυπος, αυτή η πολιτική πρακτική, αυτή η αντίληψη είναι που πρέπει να τσακιστεί για λόγους δημόσιου συμφέροντος. Ο κ. Μητσοτάκης εκφράζει τον πιο χυδαίο αμοραλισμό που έχει δει η χώρα τα τελευταία χρόνια», σημείωσε. Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι μέσα στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόλμησε να πει «ανταλλάξατε τη Μακεδονία με τις συντάξεις». «Άνθρωπος που έχει πει αυτή την ατάκα είναι αδίστακτος».

Οι υποκλοπές σχετίζονταν με την οικονομία

Ερωτηθείς συγκεκριμένα για την υπόθεση του κ. Τσιάρα και το πόθεν έσχες του, ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε πως σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα είχε ήδη παραιτηθεί. «Από υπουργός Δικαιοσύνης πρέπει πλέον να γίνει ελεγχόμενος από τη Δικαιοσύνη, γιατί η γυναίκα του συμμετείχε σε εταιρεία μαζί με τον κ. Πάτση, από την οποία αποχώρησε δύο μήνες μετά την ονομαστική καταγγελία από τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη», επεσήμανε. Επί αυτού, μάλιστα, ανέφερε ότι είναι απόδειξη πως οι υποκλοπές σχετίζονταν με την οικονομία και τη λεηλασία της κοινωνίας, ενώ έθεσε θέμα για το σύνολο του ελεγκτικού μηχανισμού της Βουλής για τα πόθεν έσχες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε την ανάγκη οι πολίτες να πάρουν μέρος μαζικά στην απεργία της 9ης Νοέμβρη: «Ο κόσμος πρέπει να βγει στον δρόμο. Η απεργία είναι η ευκαιρία να ανοίξει ένας κύκλος αγώνα και να φανεί σε όλη την Ελλάδα ότι δεν πάει άλλο. Η γενική απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ να δώσει το μήνυμα ότι πρέπει να πάμε αλλιώς».

«Η κυβέρνηση πια δεν είναι άτρωτη. Η τεράστια κοινωνική πίεση την οδηγεί στο να αρχίσει να μετράει ήττες, γι’ αυτό δεν έφερε την τροπολογία για τους πλειστηριασμούς, γι’ αυτό αναγκάστηκε να διαγράψει τώρα τον κ. Πάτση για μια ιστορία που γνωστή χρόνων», δήλωσε αναφερθείς στο θέμα των πλειστηριασμών.

Ο κ. Ηλιόπουλος υπενθύμισε ότι «την περίοδο 2015-2019 υπήρχε προστασία πρώτης κατοικίας». «Σήμερα όμως που έχουμε βγει από τη δημοσιονομική προσαρμογή, είναι απαράδεκτο να έχουμε χειρότερο πτωχευτικό από εκείνο που είχε προτείνει το ΔΝΤ στις μαύρες μέρες της χρεοκοπίας», τόνισε και συμπλήρωσε: «Σήμερα χρειάζεται μια συνολικά διαφορετική πολιτική για το ιδιωτικό χρέος. Δεν είναι μόνο η προστασία της πρώτης κατοικίας, είναι συνολικά το ιδιωτικό χρέος που αυξάνεται. Συν 8 δισ. ευρώ οφειλών στην εφορία και άλλα τόσα στον ΕΦΚΑ σε σχέση με το 2019. Χρειάζεται ρύθμιση και διαγραφή μέρους του ιδιωτικού χρέους που γεννήθηκε στην πανδημία. Ο σημερινός εξωδικαστικός μηχανισμός είναι κοροϊδία. Ούτε 3 στις 100 αιτήσεις δεν γίνονται δεκτές για να έχουν λυμένα τα χέρια τους οι τράπεζες να κάνουν ότι θέλουν».

«Πρέπει άμεσα να έρθει το νέο πλαίσιο και για τα κόκκινα δάνεια και για το ιδιωτικό χρέος. Και αυτός είναι ακόμη ένας λόγος για τον οποίο ζητάμε άμεσα να γίνουν εκλογές», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/X8YE2yq
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στο στόχαστρο καταγγελιών ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας για «ψεύτικο πόθεν έσχες» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">