ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γιατί απομάκρυναν κακήν κακώς από το συνέδριο του ΚΚ Κίνας τον προκάτοχο του Σι Τζινπίνγκ;


Το συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, το οποίο πραγματοποιείται κάθε πέντε χρόνια στο Πεκίνο, είναι μια εκδήλωση που οργανώνεται μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.

Το να συμβεί κάτι αναπάντεχο στην προσεκτικά χορογραφημένη τελετή λήξης του συνεδρίου, στο οποίο ο Σι Τζινπίνγκ εδραίωσε τη θέση του ως ο ισχυρότερος ηγέτης της χώρας μετά τον Μάο Τσετούνγκ, σίγουρα δεν είναι κάτι ασήμαντο.

Οι εικόνες της απομάκρυνσης του Τζιντάο από την αίθουσα έχουν τραβήξει την προσοχή της παγκόσμιας κοινής γνώμης。

Προς το παρόν δεν έχει δοθεί η παραμικρή εξήγηση για το περιστατικό από τα κρατικά ΜΜΕ της Κίνας, ωστόσο αρκετά διεθνή ΜΜΕ διατυπώνουν τις δικές τους θεωρίες για το τι μπορεί να σήμαινε αυτό το «απρόοπτο» (ή και όχι) περιστατικό.

«Ο πρώην ηγέτης της χώρας φάνηκε κάποια στιγμή απρόθυμος να αποχωρήσει. Αν ισχύει αυτό, ποιος είναι ο λόγος; Τι είπε φεύγοντας στον διάδοχό του, τον Σι Τζινπίνγκ, προκαλώντας το νεύμα του τελευταίου και τι είπε στον προστατευόμενό του, Λι Κεκιάνγκ, καθώς τον άγγιξε στον ώμο πριν τον οδηγήσουν στην έξοδο;» διερωτάται ο ανταποκριτής του βρετανικού δικτύου στην Κίνα, Στίβεν ΜακΝτόνελ στην ανάλυσή του.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δυο πιο πιθανοί λόγοι για την ξαφνική «απομάκρυνση» του Τζιντάο είναι οι εξής: 

1ον, μπορεί να ήταν μια συμβολική κίνηση στο ευρύτερο πλαίσιο μιας επίδειξης δύναμης από τον Σι Τζινπίνγκ και, 

2ον, να συνέβη εξαιτίας κάποιου σοβαρού προβλήματος υγείας του 79χρονου.

Λίγες ώρες αφού ο πρώην ηγέτης της Κίνας Χου Τζιντάο απομακρύνθηκε, παρά την θέλησή του, από την τελετή λήξης του Συνεδρίου του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, τα κρατικά κινεζικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η αιτία της απροσδόκητης αυτής σκηνής ήταν ότι ο πρώην πρόεδρος «δεν αισθανόταν καλά».

Βρισκόταν σε ανάρρωση

«Ο Χου Τζιντάο επέμεινε να παρευρεθεί στην τελετή λήξης παρά το γεγονός ότι πρόσφατα βρισκόταν σε ανάρρωση», διαβεβαιώνει το πρακτορείο Νέα Κίνα στο Twitter.

«Καθώς δεν αισθανόταν καλά κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, η ομάδα του, για το καλό της υγείας του, τον συνόδευσε σε διπλανή αίθουσα για να ξεκουραστεί. Τώρα, είναι πολύ καλύτερα», διευκρίνισε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ

- ( Κρατικό και χωρίς Α.Σ.Ε.Π, ώστε να υφίστανται οι προνομιούχοι όλων των αστικών πολιτικών κομμάτων , τους οποίους στη συνέχεια , επίσης χωρίς ΑΣΕΠ , με παράνομες συμβάσεις ''βολεύουν'' και στους Ο.Τ.Α ! )

Πάντως εμάς δεν μας πείθουν , διότι αν το είχε ζητήσει ο ίδιος δεν θα υπήρχε άρνηση. Όπως φαίνεται στο βίντεο , αρνείται να αποχωρήσει. Άλλοι αποφάσισαν και οργάνωσαν την απομάκρυνσή του.

Επισήμανση του Γ.K: Για αίτια της απομάκρυνσης του πρώην ηγέτη της Κίνας μπορούν να απαντήσουν κάλιστα οι φερόμενοι/ες αριστεροί/ες της Γλυφάδας , καθώς επίσης, οι συμμετέχοντες στο ΚΚΕ και σε έτερα αριστερά κόμματα !

Αυτοί γνωρίζουν τις τακτικές που ισχύουν στο εσωτερικό των κομμάτων τους , και πως ορισμένες κλίκες διαμορφώνουν οτιδήποτε για την δική τους ευημερία με τακτικές ''μπετόν αρμέ''. ( Τύφλα να έχουν οι ακροδεξιοί, οι οποίοι μπροστά στις τακτικές φερόμενων αριστερών είναι απλά αρνάκια ! )

Αναφορικά με την Κίνα του παρόντος , ο κομμουνιστικός χαρακτήρας είναι απλά ο φερετζές, διότι πρόκειται για υπέρμετρα καπιταλιστική χώρα η οποία έχει υιοθετήσει το 99% όσων ισχύουν σε έτερες καπιταλιστικές χώρες και έχει αφήσει απλά ''ανέγιχτο'' μόνο τον χαρακτήρα του κυβερνώντος κόμματος για την ευημερία των στελεχών και των οικίων τους προσώπων. 

Είναι κάτι αντίστοιχο με το ''πρώτη φορά αριστερά'' στη χώρα μας , όπου άλλοι έφαγαν επί σειρά ετών τα χιόνια και τους καύσωνες , καθώς και τα χημικά , και έτεροι βολεύτηκαν σε θεσμικές θέσεις και την αυτοδιοίκηση ! 

Εννοούμε, άλλοι είχαν προτάξει σε ανύποπτο χρόνο δημόσια το ''Ανατροπή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ'' πληρώνοντας το τίμημα με διώξεις - κατασχέσεις , ενώ ετεροχρονισμένα στον δήμο Γλυφάδας βολεύτηκαν επί πενταετία ως αριστερές/οι οι συνεργάτες του ΠΑΣΟΚ , οι οποίοι/ες είχαν προστρέξει στην οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ , ενώ πριν από δεκαετίες είχαν συμμετάσχει στις εκλογές με παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ , και βουλευτές στα νότια επιλέχτηκαν από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, Τσίπρας και σία, άτομα λόγω ονόματος του αδερφού τους με προϊστορία συμμετοχής σε Πασοκικές κυβερνήσεις ! Αριστερά ? Με τέτοια αριστερά , και τις πρακτικές της η ΝΔ φαντάζει στα μάτια μας γατάκι !

* Πάντα είχα την απορία: Γιατί τα κομμουνιστικά - αριστερά κόμματα της χώρας μας είχαν στραμένη την προσοχή τους στην σοβιετική ένωση και την Ρωσία και κανένα στην Κίνα ;Είναι σαφές ότι σήμερα η Ρωσία αποτελεί τον φτωχό συγγενή σε σχέση με την Κίνα, και ειδικότερα αύριο τον πάμπτωχο.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γιατί απομάκρυναν κακήν κακώς από το συνέδριο του ΚΚ Κίνας τον προκάτοχο του Σι Τζινπίνγκ; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">