ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δένδιας: Η υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο, την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία


Το ότι η υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία, τόσο στο διμερές πλαίσιο όσο και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, «έχει μια στέρεη βάση στο Διεθνές Δίκαιο, στην εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία όλων των κρατών, και στον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών», κατέστησε σαφές ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντησή του με τον Ουκρανό ομόλογό του στο Κίεβο Ντμίρο Κουλέμπα.

Ο κ. Δένδιας επεσήμανε ότι είχε την ευκαιρία να αναδείξει ότι η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει παρόμοιες προκλήσεις, καθώς «απειλείται από έναν μεγαλύτερο γείτονα κατά έναν τρόπο ο οποίος αντίκειται πλήρως στο Διεθνές Δίκαιο, και κατά συνέπεια μπορεί πολύ εύκολα να καταλάβει έναν λαό, ο οποίος μάχεται για την ανεξαρτησία και την εδαφική του κυριαρχία».

Πρόσθεσε ότι ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό γι αυτόν ότι ο Ντμίτρο Κουλέμπα κατά την τοποθέτησή του μέσα από το καταφύγιο στο οποίο οι δύο υπουργοί αναγκάστηκαν να κατέβουν αφότου ήχησαν οι σειρήνες και η πόλη δέχτηκε επίθεση από πυραύλους, «επανέλαβε το σύνθημα της Ελληνικής Επανάστασης “Ελευθερία ή Θάνατος”».

«Δείχνει αυτό ότι η ουκρανική κοινωνία προσλαμβάνει την πρόκληση με τον ίδιο τρόπο που κι εμείς την καταλαβαίνουμε», τόνισε ο κ. Δένδιας.

Πηγή: υπουργείο Εξωτερικών

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/fz63vh8
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δένδιας: Η υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο, την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">