ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Θ. Κοντογεώργης: Η παρουσία παιδιών σε ιδρύματα αποτελεί στρέβλωση – Άτομα εγνωσμένου κύρους για το ΔΣ της «Κιβωτού»


Για τις αλλαγές που αποφάσισε χθες η κυβέρνηση με αφορμή τις βαριές καταγγελίες για την ΜΚΟ «Κιβωτός του κόσμου» μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης.

«Οι άνθρωποι που θα τοποθετηθούν τις επόμενες ημέρες στο ΔΣ είναι εγνωσμένου κύρους που έχουν εμπειρία στη διοίκηση και στη διαχείριση τέτοιων δομών και ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα των παιδιών» είπε ο κ. Κοντογεώργης εξηγώντας πως η προσωρινή αυτή διοίκηση με βάση την πρόνοια του νόμου θα είναι για ένα χρόνο. Οι ανακοινώσεις, όπως είπε, θα γίνουν από τους αρμόδιους υπουργούς τις επόμενες μέρες

Παράλληλα διευκρίνισε πως δεν έχει ανασταλεί καμία οικονομική ενίσχυση προς τη δομή. «Το 95% προέρχεται από ιδιώτες, αλλά δεν θα επηρεαστεί η οικονομική εξέλιξη και η βιωσιμότητα της δομής και θα εξασφαλίσουμε πως θα γίνει ό,τι πρέπει για αυτά τα παιδιά» είπε.

«Η παρουσία των παιδιών στα ιδρύματα είναι στρέβλωση. Στις περισσότερες χώρες της ΕΕ ως καταλληλότερο μέτρο είναι η αναδοχή ή η επιστροφή στις οικογένειες. Κάτι που έχει διπλασιαστεί τελευταία κι εδω» είπε τονίζοντας πως υπάρχουν αρκετά κίνητρα για τις ανάδοχες οικογένεις και πως στόχος είναι η αποϊδρυματοποίηση των παιδιών.

Το νέο πλαίσιο για την προστασία των παιδιών υπάρχει και σταδιακά εφαρμόζεται όπως και οι δικλείδες, αλλά δυστυχώς υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα με βαθιές ρίζες και δεν έβγαιναν στην επιφάνεια, είπε.

Περισσότερα σε λίγο..

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/KebBquC
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Θ. Κοντογεώργης: Η παρουσία παιδιών σε ιδρύματα αποτελεί στρέβλωση – Άτομα εγνωσμένου κύρους για το ΔΣ της «Κιβωτού» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">