ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Νέα έκδοση Μαυρογιαλούρου: Παρέχει 600 ευρώ σε έμμισθους ένστολους και περικόπτει από τα ευάλωτα νοικοκυριά


Η περικοπή κρίσιμων κοινωνικών επιδομάτων λόγω αύξησης των αντικειμενικών αξιών δείχνει την απάνθρωπη πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ ενώ στον αντίποδα τα εφάπαξ 600 ευρώ στους ένστολους απεικονίζουν τον μαυρογιαλουρισμό του Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, θα δοθούν 600 ευρώ ανά υπάλληλο της Αστυνομίας και του Λιμενικού οριζόντια μαζί με τη μισθοδοσία του Δεκεμβρίου την ίδια χρονική περίοδο που έχει κόψει από δεκάδες χιλιάδες πολίτες τα επιδόματα και τον επιούσιο λόγω των αντικειμενικών αξιών.

Αυτό το άτομο - Μητσοτάκης - επικοινωνεί με τον εγκέφαλό του, η μήπως οι ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνησή του τον έχουν καταστήσει νοητικά ανάπηρο ;

Παρέχει οριζόντια τα 600 ευρώ σε χιλιάδες ήδη έμμισθους του δημοσίου , και τα αποστερεί από χιλιάδες άνεργους , υπερήλικες , αρρώστους , και  ευάλωτα νοικοκυριά , και δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτό λογίζεται ληστεία προς χάριν του κράτους που οραματίζεται ο ίδιος, το οποίο παρεμπιπτόντως παραπέμπει στις πολιτικές του προκλητικού Τούρκου Ερντογκάν ;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης» στους αστυνομικούς , ενώ η ανακοίνωση ήρθε μετά τις οργισμένες αντιδράσεις για το νέο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας στη Θεσσαλονίκη, όπου 16χρονος δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι, αλλά και παραμονή της επετείου από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών κατά 20% μεσοσταθμικά, χιλιάδες πολίτες  πανελλαδικά χάνουν τα Κοινωνικά Οικιακά Τιμολόγια (ΚΟΤ) Α και Β, αλλά και τα επιδόματα που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρ. ΚΕΑ), το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, το Επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής για τους Ανασφάλιστους Υπερήλικες, το Επίδομα Στέγασης και το Φοιτητικό επίδομα. Παράλληλα, επηρρεάζεται και η προστασία της πρώτης κατοικίας. 

Ενώ βρισκόμαστε στη δίνη της ενεργειακής ακρίβειας με μια κοινωνία που φτωχοποιείται ραγδαία λόγω αυξήσεων στις δαπάνες στέγασης και στα βασικά αγαθά, που έχασε λόγω πληθωρισμού το 12% των εισοδημάτων της, οι ωφελούμενες οικογένειες του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) μειώθηκαν πανελλαδικά, μέσα σε 2 χρόνια κατά 30.000 περίπου κόβοντας το ΕΕΕ σε όσους η περιουσία τους ξεπερνά πια έστω και κατά ένα ευρώ τα όρια.

Η πολιτική της ΝΔ με την αύξηση των τιμών ζώνης ακινήτων μειώνει το εισόδημα των ευάλωτων νοικοκυριών ισοφαρίζοντας τις μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ με το κόψιμο των επιδομάτων και ευνοοώντας τα κέρδη των λίγων και ισχυρών που συστηματικά υπηρετεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Θα τεθεί η αναπροσαρμογή στο όριο της αξίας ακινήτων που λαμβάνεται υπόψη για τη χορήγηση κοινωνικών επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ, προκειμένου να μην απωλέσουν μέχρι τις εκλογές τις παροχές χιλιάδες ευάλωτα νοικοκυριά ;

Αν η ΝΔ δεν εξετάσει όλες τις προτάσεις αναπροσαρμογής των ορίων είναι σαφές ότι θα υποστεί σημαντική μείωση των ποσοστών της ενώ οι εκλογές πλησιάζουν.

Άλλωστε αυτές οι ελάχιστες παροχές έγιναν ώστε μεγάλο τμήμα της κοινωνίας μας να έχει την δυνατότητα , τουλάχιστον , να μην γίνετε έρμαιο των δήμων , (κομματικών παρατάξεων που διοικούν τους δήμους), καθώς και των ενοριών, όπου ακόμα και εκεί υφίστανται η πολιτική !

Μάλιστα, ακόμα και στις ενορίες υπάρχουν ''βαλτοί'' οι οποίοι προπαγανδίζουν ότι ψηφίζουν ΝΔ ώστε να επηρρεάζουν τους έτερους , αν και ομολογουμένως τους φτωχούς το πνεύματι ! Αναφορικά με τους Ο.Τ.Α , οι οποίοι διοικούνται πέραν του 70% από παρατάξεις και στελέχη της ΝΔ , τα ευκόλως εννοούμενα παρακάμπτονται.

ΥΓ: Είναι σαφές ότι με τις προαναφερόμενες πολιτικές η Ελλάδα δεν αλλάζει , και ειδικότερα για εμάς που παρακολουθούμε στενά τα της πολιτικής , επί δεκαετίες , αντίστοιχες πολιτικές , οι οποίες φτωχοποιούν ακόμα περισσότερα τα ευάλωτα νοικοκυριά ανακυκλώνονται διαρκώς από το κόμμα της ΝΔ. 

- Κάποιος κακόπιστος μπορεί να υποθέσει ότι γίνετε σκόπιμα η μείωση του εισόδηματος των ευάλωτων νοικοκυριών μέσω της αύξησης των αντικειμενικών αξιών, και σαφώς όχι εκ παραδρομής η λάθους, όμως η ΝΔ θα υποστεί την ζημία διότι το ΕΕΕ, καθώς και τα λοιπά κοινωνικά επιδόματα , παρασχέθηκαν ανεξάρτητα των πολιτικών πεποιθήσεων και είναι γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απεκόμισε τότε εκλογικό όφελος.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Νέα έκδοση Μαυρογιαλούρου: Παρέχει 600 ευρώ σε έμμισθους ένστολους και περικόπτει από τα ευάλωτα νοικοκυριά Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">