ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αλ. Τσίπρας: Η υπόθεση Καϊλή βαθιά πληγή για το πολιτικό μας σύστημα


«Ενώ η ενεργειακή και πληθωριστική κρίση επιδεινώνεται και η ευρωπαϊκή ηγεσία αδυνατεί να βρει αποτελεσματική λύση ακόμα και για το πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, η Ελλάδα είναι και πάλι στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος για λάθος λόγους, για αρνητικούς λόγους», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του εισερχόμενος στην προπαρασκευαστική του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

«Για το αδιανόητο σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ με ιθύνοντα νου τον ίδιο τον πρωθυπουργό αλλά και για θέματα διαφθοράς. Η υπόθεση Καϊλή αποτελεί μια βαθιά πληγή για το πολιτικό μας σύστημα αλλά και μια βαθιά πληγή για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», σημείωσε ο κ. Τσίπρας και σχολίασε: «Δεν είναι τυχαίο ότι παρότι μέλος της ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, η κ. Καϊλή ήταν σε στενή συνεργασία περισσότερο με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και ήταν διαπρύσιος υποστηρικτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη και σκληρός πολέμιος κάθε ιδέας, κάθε σκέψης για συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων στην Ελλάδα, που είναι η μόνη εναλλακτική λύση απέναντι στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη».

«Αυτό, όμως, που οφείλουμε να ασχοληθούμε όλοι είναι το πώς θα διαμορφώσουμε ένα θεσμικό πλαίσιο που δεν θα επιτρέπει τέτοιου είδους συμπεριφορές διαφθοράς. Και αν αυτό είναι σημαντικό μια φορά για την Ευρώπη, που από ό,τι φαίνεται ο θεσμός της δικαιοσύνης λειτουργεί ακόμη, είναι δυό φορές πιο σημαντικό και επιτακτικό για την Ελλάδα, που από ό,τι φαίνεται πρέπει να αγωνιστούμε για να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία, το * κράτους δικαίου και να αποκαταστήσουμε τη δικαιοσύνη παντού», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

www.ertnews.gr

from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/cqOWszD

Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου:« Πρέπει να αγωνιστούμε για να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και να αποκαταστήσουμε τη δικαιοσύνη παντού » , όμως , σύμφωνα με όσα ισχύουν στο εσωτερικό ορισμένων ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να ισχύσει ούτε στον αιώνα τον άπαντα !

Οι τοπικές κοινωνίες στα Νότια προάστια και την Γλυφάδα δεν ξεχνούν όσα προηγήθηκαν την περίοδο 2011 - 2019. Είναι σαφές ότι την χρονική περίοδο 2011 έως το 2014 η κοινωνία έγινε ο μπροστάρης του εκλογικού αποτελέσματος των εκλογών του 2014, και ενώ υπήρξε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα , το οποίο διαμορφώθηκε έπειτα από πολλούς αγώνες έλλειψε η δικαίωση - δικαιοσύνη.

Όπως έχω γράψει επανειλημμένα, αποτελεί μοναδικό γεγονός στα χρονικά της νεώτερης κοινοβουλευτικής πολιτικής, των τελευταίων 50 ετών, να προκύπτει κυβερνών κόμμα μιας πενταετίας, ενώ στους Ο.Τ.Α να μην πετυχαίνει εκλογικές νίκες , η έστω προσαύξηση των ποσοστών των κομματικών τοπικών παρατάξεων.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ όφειλε να εξετάσει ενδελεχώς όσα ισχύουν με τις τοπικές οργανώσεις και ουδέποτε το έπραξε. 

Απόρροια αυτού είναι ότι ΣΥΝΟΛΙΚΑ στους Ο.Τ.Α των Νοτίων προαστίων Αττικής δεσπόζουν Νεοδημοκράτες δήμαρχοι και κομματικές παρατάξεις της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ακόμα και στον Δήμο Γλυφάδας η ΟΜ μελών του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019 έχασε τα τρία τέταρτα των ψήφων του 2014.

Η κομματική οργάνωση της ΝΔ πυκνά συχνά διεξάγει εκδηλώσεις στο Γκόλφ της Γλυφάδας με παρουσία των ιδίων τεσσάρων χιλιάδων υποστηρικτών της κομματικής τους πελατείας , βλέπε ονομαστική εορτή Δένδια , οι οποίοι/ες συμμετάσχουν για ευνόητους λόγους σε κάθε εκδήλωση της ΝΔ.

Στον αντίποδα αν επιχειρήσει κάτι αντίστοιχο η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ της Γλυφάδας στο Γκόλφ , που τουλάχιστον προσωπικά είμαι αντίθετος με τις κομματικές εκδηλώσεις σε δημοτικές επιχειρήσεις οι οποίες γίνονται εφαλτήριο σύσφιξης σχέσεων μεταξύ πολιτικών και της πολιτικής τους πελατείας , είναι ξεκάθαρο εκ προοιμίου τι θα ισχύσει. 

Υφίσταται και έτερη βαθιά πληγή !

Ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα κ. Τσίπρα ,δοκιμάστε να έρθετε στα Νότια προάστια ώστε να διαπιστώσετε τι διαμορφώσατε ως κόμμα , ενώ υπήρχαν δημόσια οι προτάσεις μου την περίοδο διακυβερνήσεώς σας τις οποίες υπονόμευσαν και οι τοπικές ΟΜ και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

- Για περισσότερους από ένα εκατομμύριο πολίτες των Νοτίων προαστίων Αττικής υφίσταται ένα τοπικό δημόσιο η ακόμα δημοτικό μέσο ;Τι έπραττε το ''πρώτη φορά αριστερά'' αδειοδοτώντας μια χούφτα οικογένειες oλιγαρχών του Ν.Αττικής και εξασφαλίζοντας μισθούς στους χιλιάδες διαπαραταξιακά διορισμένους από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ της ΕΡΤ ;

ΥΓ: Δείτε τι ισχύει με το δημόσιο BBC στην Αγγλία. Άλλωστε τα έχω δημοσιοποιήσει αναλυτικά. Υπάρχουν μέσα ακόμα και για τις κωμοπόλεις ! Κανείς δεν γνωρίζει πλέον τι πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ στον Ν.Αττικής !!! ( Εννοώ ότι πλειάδα έτερων επεδίωκαν την ανατροπή της ΝΔ ώστε να δικαιωθούν με υψηλόβαθμες θεσμικές θέσεις. Η δική μας δικαίωση προέκυψε ; )

* Οι επαναπροσληφθέντες Τσίπρα στην ΕΡΤ έχουν γράψει το κράτους δικαίου ενώ είναι το κράτος δικαίου το οποίο χρειάζεται ο τόπος και η κοινωνία. ( Καθίσταται σαφές γιατί υφίσταται το έλλειμμα και με κυβέρνηση ΝΔ και με κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ ? )

* Κατά την Ελληνική μυθολογία ο Κράτος είναι η προσωποποίηση της ωμής εξουσίας , κάθε μορφής , και είναι ανίκανος να αισθανθεί φιλία ή οίκτο , επειδή , δεν έχει δικό του σύστημα αξιών , παρεκτός αυτό που του έχει οριστεί από τον Δία. ( Πραγματικά ακριβός αυτό που ισχύει επί των ημερών μας στο Νεοελληνικό κράτος. Ισχύουν μια σειρά νόμων ωμής εξουσίας , δρά επί παντός επιστητού η ωμή εξουσία, όμως , το νεοελληνικό κράτος με όσους το απαρτίζουν είναι ανίκανο να αισθανθεί φιλία προς τους πολίτες και την κοινωνία μας. Δεν είναι και πολύ φιλικό προς τους πολίτες του και αυτό βαρύνει τα αστικά πολιτικά κόμματα - κυβερνήσεις - νομοθέτες. Ενδεικτικά βλέπεις τις λίστες Πέτσα, και στον αντίποδα τα ΕΣΠΑ επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ και είναι ξεκάθαρο τι κράτος διαμορφώνουν και οι μέν και οι δε.)


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αλ. Τσίπρας: Η υπόθεση Καϊλή βαθιά πληγή για το πολιτικό μας σύστημα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">