ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ένθετο Παιδεία: Βιβλία, τετράδια, παιχνίδια… μιας άλλης εποχής – Το μουσείο μαθητικής ζωής στα σχολεία


Πως ήταν τα σχολεία της μεταπολεμικής Ελλάδας; Τι φορούσαν οι μαθητές; που έγραφαν και με τι; Τι παιχνίδια έπαιζαν;

Βιβλία, λευκώματα, παιχνίδια μιας άλλης εποχής είχαν την ευκαιρία να δουν οι μικροί μαθητές του 7ου δημοτικού σχολείου Αγίας Παρασκευής. Τα παιδιά ενθουσιασμένα έμαθαν για την ιστορία της εκπαίδευσης ενώ δοκίμασαν και σχολικές ποδιές. Την επίσημη ενδυμασία των μαθητών παλαιότερων ετών.

Η Άννα, η Λόλα, η Έλλη και ο Μίμης πήγαν και πάλι σχολείο… είναι οι πρωταγωνιστές αναγνωστικών βιβλίων που χρησιμοποιούσαν τα σχολεία για την εκπαίδευση των μαθητών πριν από αρκετά χρόνια.

Οι δυο εκπαιδευτικοί οι οποίοι παρουσίασαν στους μαθητές τα εκθέματα που έχουν στην κατοχή τους υπηρέτησαν για πολλές δεκαετίες το δημόσιο σχολείο. Αναζητούν έναν αξιοπρεπή χώρο για να είναι προσβάσιμος στους μαθητές του σήμερα όλος αυτός ο εκπαιδευτικός θησαυρός.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΕΝΘΕΤΟ ΠΑΙΔΕΙΑ

Σημαντικά προνόμια για τους Έλληνες φοιτητές, καθηγητές και ερευνητές φέρνει η στενή συνεργασία των ελληνικών ΑΕΙ με 30 φημισμένα αμερικανικά πανεπιστήμια. Για τη νέα συνεργασία μεταξύ του πανεπιστημίου Αθηνών και του YALE μιλούν στο EΡTNEWS ο καθηγητής αναλυτικής χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης και ο Καθηγητής και Πρόεδρος του τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης του YALE Βασίλης Βασιλείου.

Τι είναι τα Νανοϋλικά? Που χρησιμοποιούνται? Πως αναπτύσσονται? Τις απαντήσεις θα μας δώσει η ερευνητική ομάδα του R-NanoLab μέσα από το υπερσύγχρονο εργαστήριο χημικών συνθέσεων του εθνικού Μετσόβιου πολυτεχνείου.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΛΙΝΑ ΚΟΛΥΒΑ

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/TLFcMI4
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ένθετο Παιδεία: Βιβλία, τετράδια, παιχνίδια… μιας άλλης εποχής – Το μουσείο μαθητικής ζωής στα σχολεία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">