ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ιώσεις και γρίπη: Πολλαπλασιασμός των κρουσμάτων στα παιδιά – Ενδεικτικά στοιχεία


Μεγάλη είναι η διασπορά της γρίπης και τον εποχικών ιώσεων στα παιδιά. Συγκεκριμένα, υπάρχουν αρκετά κρούσματα γρίπης σε παιδιά και αναπνευστικού συγκυτιακού ιού στα μωρά.

Ωστόσο, σπάνια χρειάζεται να κάνουν εισαγωγές τόσο στο Παίδων όσο και στα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ τα στοιχεία δείχνουν ότι δύο παιδιά χρειάστηκαν μονάδα την προηγούμενη εβδομάδα, τώρα βρήκαν εκτός μονάδας και είναι καλά στην υγεία τους.

Ενδεικτικά, στην παιδιατρική κλινική του Ασκληπιείου Βούλας, σύμφωνα με τη διευθύντρια της παιδιατρικής κλινικής κ. Ευφροσύνη Τσεκούρα, το Νοέμβρη του 2022 σε σύγκριση με τον Νοέμβρη του 2021 έχει επταπλασιαστεί η εισαγωγή των περιστατικών λόγω γρίπης ενώ αντίστοιχα έχουμε 7 φορές λιγότερες εισαγωγές λόγω covid.

Οι εισαγωγές είναι περίπου οι ίδιες, όμως άλλαξε η νοσηρότητα.

Η μέση διάρκεια νοσηλείας των παιδιών στο νοσοκομείο λόγω γρίπης είναι 3-4 μέρες, το 60% είναι αγόρια, το 90% ελληνικής καταγωγής, 80% των περιστατικών ήταν γρίπη τύπου Α, το 80% των παιδιών δεν έχουν εμβολιαστεί ούτε για covid ούτε για γρίπη.

Η μέση ηλικία των παιδιών που νοσηλεύονται είναι 4 έως 5 ετών και οι επιπλοκές που παρατηρούνται για τις οποίες μπαίνουν τα παιδιά στο νοσοκομείο είναι στο 50% με καταβολή και ωτίτιδα, το 10% μυοσίτιδες (προσβολή των μυών) και 10% με πνευμονία.

Διαβάστε ακόμα:

Βασιλακόπουλος: Χάνουμε ακόμα 120 Έλληνες κάθε εβδομάδα από κορονοϊό και το έχουμε ξεχάσει – Δεν είναι τεράστιο το πρόβλημα της γρίπης

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Ειρήνη Κυρίτση

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/IGoXdsc
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ιώσεις και γρίπη: Πολλαπλασιασμός των κρουσμάτων στα παιδιά – Ενδεικτικά στοιχεία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">