ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

«Η ανάρτηση Πολάκη παραπέμπει σε Φαρ Ουέστ με εικόνες επικηρυγμένων» – Πώς σχολιάζουν τρεις πολιτικοί το γεγονός


πολακης πανελ

Άναψε «φωτιές» στην πολιτική σκηνή της χώρας η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη με την οποία στοχοποίησε δικαστές, δημοσιογράφους και τραπεζίτες. Οι αναρτήσεις του βουλευτή Χανίων προκάλεσαν την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, της Ένωσης Εισαγγελέων και της ΕΣΗΕΑ. Για το θέμα μίλησαν στην ΕΡΤ ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, βουλευτής Β’ Πειραιώς, η Σοφία Ζαχαράκη, υφυπουργός Τουρισμού, η Σοφία Ζαχαράκη, υφυπουργός Τουρισμού με τη Νέα Δημοκρατία και η Μιλένα Αποστολάκη, υποψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ.

Ερωτηθείς ο κ. Αλεξιάδης γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν έχει βγάλει επίσημη ανακοίνωση απάντησε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βγάλει ανακοίνωση. Το γραφείο Τύπου με σαφήνεια έχει διαφωνήσει με αυτή την τακτική, γι’ αυτό και υπήρχαν τα μέτρα αντικατάστασης του κ. Πολάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαφωνήσει με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση. Είναι μια δύσκολη μέρα για μένα, γιατί ο Παύλος Πολάκης εκτός από αγαπητός σύντροφος είναι και φίλος, αλλά στο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούμε συλλογικά. Σε ό, τι αφορά το συγκεκριμένο θέμα έχει βγάλει ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο αντικαθιστά τον κ. Πολάκη».

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαφώνησε με τη συγκεκριμένη ανάρτηση για αυτό το λόγο και έγινε η αντικατάσταση του κ. Πολάκη ως τομεάρχη και γι’ αυτό το λόγο παραπέμπεται και στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Όλα αυτά θα συζητηθούν στα όργανα την Τρίτη. Και όπως είπε «Στο ΣΥΡΙΖΑ έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη μάχη, μια μεγάλη σύγκρουση με ένα καθεστώς με καθεστώς θα συγκρουστούμε με ένα κόμμα και σε αυτή τη μάχη πρέπει να δώσουμε όλοι συλλογικά και δεν περισσεύει κανένας. Τα όργανα θα αποφασίζουν για το τι θα γίνει.

Από την πλευρά της η κ. Ζαχαράκη τόνισε ότι μετά από μια αμήχανη πρώτη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ το επίδικο δεν είναι μόνο το πρόσωπο, είναι το περιεχόμενο αυτής της περιγραφής αυτής της προκήρυξης που βάζει πρόσωπα στο στόχο ανθρώπων οι οποίοι επηρεάζονται αυτή τη στιγμή.

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» αφού ζήτησε την καταδίκη της συγκεκριμένης «αισχρής ανάρτησης» όπως την χαρακτήρισε είπε χαρακτηριστικά: «Όταν βάζεις ανθρώπους με το πρόσωπό τους στη συγκεκριμένη προκήρυξη και τους δίνεις ως μία τροφή σε λαϊκό αίσθημα, εκεί που έρχεται το κόμμα να πει όχι πια. ά. Πόσο ακόμα θα πληγωθούμε ως κοινωνία; Μπορούμε να το ανεχτούμε. Μπορούμε να ανεχτούμε να πάμε σε μία προεκλογική περίοδο με αυτό ακριβώς τον τόνο;».

Χαρακτηρίζοντας στη συνέχεια τον κρητικό πολιτικό ως το «άλτερ έγκο» του κ. Τσίπρα όλα αυτά τα χρόνια εξέφρασε την άποψη ότι ενδεχομένως να εξέφραζε κάτι που δεν μπορούσε να πει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτό το στρατήγημα του διχασμού αλλά και της φασίζουσας νοοτροπίας, ξέρετε διέπει εδώ και πάρα πολλά χρόνια τον τρόπο που λειτουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει όχι μόνο να διαγράψει, όπως και τον κ. Παππά […] και σίγουρα να καταδικάσει αλλά και το περιεχόμενο των συγκεκριμένων αναρτήσεων» συμπλήρωσε η κ. Ζαχαράκη.

Ο κ. Πολάκης δεν είναι μια γραφική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά της η Μιλένα Αποστολάκη δήλωσε ότι «η ανάρτηση του κυρίου Πολάκη παραπέμπει σε Φαρ Ουέστ με τις εικόνες των επικηρυγμένων». Πρόσθεσε μάλιστα ότι όλη αυτή η διαχείριση από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει να κάνει με το γεγονός ότι είμαστε αυτή τη στιγμή σε προεκλογική περίοδο». Και όπως είπε, ο κ. Πολάκης δεν είναι μια γραφική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ»/

  • Άναψε φωτιές ο Πολάκης: Ο Τσίπρας τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/5zfVJxM
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «Η ανάρτηση Πολάκη παραπέμπει σε Φαρ Ουέστ με εικόνες επικηρυγμένων» – Πώς σχολιάζουν τρεις πολιτικοί το γεγονός Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">