ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κέρκυρα: Τι είπε ο Μ. Βορίδης για εκλογές και προσλήψεις στους ΟΤΑ


voridis-kerkyra

Με προσωπικό θα ενισχυθούν οι δήμοι της Κέρκυρας, όπως και η αυτοδιοίκηση σε όλη τη χώρα, μέσω της δεξαμενής, που δημιουργεί τόσο ο γραπτός διαγωνισμός 13Κ του ΥΠΕΣ όσο και ο γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ.

Αυτό υπογράμμισε ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης από την Κέρκυρα, όπου συναντήθηκε με την Περιφερειάρχη και τους δημάρχους του νησιού.

“Θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες κάλυψης των αναγκών των ΟΤΑ σε προσωπικό, αφού θα μπορεί ο κάθε φορέας χωρίς αυτή τη βραδυκίνητη και βαριά διαδικασία που υπήρχε μέχρι σήμερα, να προσλαμβάνει ανάλογα με τις ανάγκες του  και σύμφωνα με τον προγραμματισμό που κάνει η κυβέρνηση για τις προλήψεις”.

Ο κ. Βορίδης έδωσε το κατ΄ αρχήν “πράσινο φως” στους δημάρχους της Κέρκυρας, οι οποίοι έχουν εκφράσει το αίτημα διάσπασης της ενιαίας Επιχείρησης Ύδρευσης (ΔΙΑΔΕΥΑΚ), αναφέροντας ότι έχει αρκετά τεχνικά σημεία αλλά προϋποθέτει και μία πολιτική απόφαση που θα πρέπει να πάρουν κατ΄ αρχήν οι δήμοι, για να ενεργοποιηθεί η διαδικασία, που προβλέπεται στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο μέσω των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Όσον αφορά τις προσεχείς εκλογές, υπογράμμισε ότι αυτές θα γίνουν στο τέλος Μαΐου, όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας ότι εκείνο που θα θελήσει ο ελληνικός λαός να πει συνεκτιμώντας μία συνολική πορεία, είναι ότι “πρέπει να εξακολουθήσουμε με σταθερότητα και προσήλωση να συνεχίσουμε το δρόμο της ανάπτυξης και της προκοπής. Να συνεχίσει η χώρα μας να είναι πρωταθλήτρια στους ρυθμούς ανάπτυξης, προσέλκυσης επενδύσεων, στη μείωση της ανεργίας και στην αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από τις διαρκείς και διαδοχικές αυξήσεις του κατώτατου μισθού. Νομίζω ότι το τελευταίο νομοσχέδιο που θα εισαχθεί στη Βουλή θα είναι ένα ακόμα νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών”.

Ανέφερε, ότι η κυβέρνηση έχει μάθει να αναγνωρίζει και να διδάσκεται από τις αστοχίες, αλλά και από τα λάθη της, υποστηρίζοντας ότι η Ν.Δ. παραμένει η μόνη βαθιά μεταρρυθμιστική δύναμη.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/m1hXJbp
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κέρκυρα: Τι είπε ο Μ. Βορίδης για εκλογές και προσλήψεις στους ΟΤΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">