ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΝΔ: Βαριά εκτεθειμένοι ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τα καμώματα του κ. Ραγκούση


νδ

«Ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ξιφουλκούν καθημερινά δήθεν για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων και ιδίως των αλλοδαπών εργαζομένων, είναι βαριά εκτεθειμένοι με τα καμώματα του τομεάρχη Διαφάνειας κ. Ραγκούση», αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Αναλυτικά, αναφέρεται: «Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας “Παραπολιτικά” ο Mr Villa της Πάρου – που προκάλεσε το πανελλήνιο με την προκλητικής χλιδής βίλα που νοικιάζει στο κοσμοπολίτικο νησί εμβαδού 450 τ.μ. με πισίνα και γήπεδο τένις έναντι 14.000 ευρώ την εβδομάδα και την οποία προκλητικά κατασκεύασε με δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας ενώ ήταν Δήμαρχος Πάρου- αποκαλύπτεται σύμφωνα με μαρτυρία μιας εργαζόμενης καθαρίστριας ουκρανικής καταγωγής, ότι μεσολάβησε και “τακτοποίησε” τον έλεγχο για την αδήλωτη εργασία της, που η ίδια καταγγέλλει ότι διαπιστώθηκε από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στο ξενοδοχείο της οικογένειας της συζύγου του, όπου εργάζονταν ανασφάλιστη.

Ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δώσει καμία πειστική εξήγηση παρά μόνο φθηνές δικαιολογίες, ενώ αποφεύγει συστηματικά να δηλώνει τα εισοδήματα του από τη συγκεκριμένη κατοικία από το πόθεν έσχες του κι εξακολουθεί να προκαλεί τη νοημοσύνη των πολιτών».

Ακομη, στην ανακοίνωση της ΝΔ υπογραμμίζεται : «Ο προκλητικός κ. Ραγκούσης με χθεσινή του ανάρτηση επιβεβαίωσε ουσιαστικά το συμβάν και κρύφτηκε πίσω από την αναφορά της ανάρτησης πρώην συγγενή του που ενώ επιβεβαιώνει την απασχόληση της εν λόγω εργαζόμενης στο οικογενειακό τους ξενοδοχείο στη Νάουσα της Πάρου, χρησιμοποιεί τον απαράδεκτο όρο της “υποψήφιας εργαζόμενης”.

Τι σημαίνει “υποψήφια εργαζόμενη”; Υφίσταται ως νομικός όρος;

Μια “υποψήφια εργαζόμενη” μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της χωρίς ο εργοδότης της να την ασφαλίζει όπως η ίδια ισχυρίζεται; Είναι συμβατή αυτή η πρακτική με την εργατική νομοθεσία ή αποτελεί σαφέστατη παραβίαση της;

Και για να είμαστε ξεκάθαροι. Αποδέχεται ο δήθεν φιλεργατικός κ. Τσίπρας ως πολιτική συμπεριφορά ένας βουλευτής του να “τακτοποιεί” το πρόστιμο που αποτέλεσε την αιτία να απολυθεί μια εργαζόμενη σύμφωνα με τα λεγόμενα της και μάλιστα χωρίς αποζημίωση και αφού προηγουμένως είχε δώσει τα χαρτιά της για να εργαστεί και το μοναδικό της αμάρτημα ήταν ότι δεν είπε ψέματα στους επιθεωρητές εργασίας που έκαναν τον έλεγχο που «τακτοποίησε» ο κ. Ραγκούσης, όπως της είχε ζητηθεί;

Ο κ.Ραγκούσης παρά τις συνεχείς αποκαλύψεις συνεχίζει να “σφυρίζει αδιάφορα”. Ο κ.Τσίπρας θα συνεχίσει να τον καλύπτει, όπως κάνει μέχρι σήμερα και ταυτόχρονα να κόπτεται δήθεν υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων;», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/owCkQjz
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΝΔ: Βαριά εκτεθειμένοι ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τα καμώματα του κ. Ραγκούση Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">